Haberler

Çilem Doğan'ın Avukatından HDP'ye Tepki: Siyasi Ranta Çevirdiler

Güncelleme:

Figen Yüksekdağ'ın ziyaret ettiği Çilem Doğan, avukatı ile birlikte açıklama yaptı. Avukat İsa Ayanoğlu, "davanın siyasi bir zemine çekilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Adana'da eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan 24 yaşındaki Çilem Karabulut, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın kendisini ziyareti sonrası avukatı ile birlikte açıklama yaptı. Çilem Karabulut, ziyaret sırasında çekilen görüntülerin siyasi bir amaç uğruna kullanılmasını doğru bulmadıklarını söylerken; avukatı İsa Ayanoğlu ise "Davamızın siyasi bir amaç uğruna lekelenmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

"SİYASİ RANTA ÇEVİRDİLER"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Adana ve Mersin il örgütünden kadınlarla birlikte dün Çilem Karabulut'u evinde ziyaret etti. Ziyarette çekilen görüntülerin medyada yer almasının ardından bugün Çilem Karabulut ile avukatı İsa Ayanoğlu basın açıklaması yaptı. Çilem Karabulut'un tahliyesinin çeşitli çevreler tarafından sevinçler karşılandığını belirten Ayanoğlu, "Bunu takip eden süre içerisinde bizim de tasvip etmediğimiz ve uygun bulmadığımız bir olay gerçekleşti. Kendisinin bilgisi olmadan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Çilem'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Fakat bu olay geçmiş olsun dileklerini aşarak bir siyasi rant sağlama amacına dönüştü. Bizim müvekkilimizin hiç bir siyasi parti ile bir bağı yoktur. Özellikle HDP gibi terörle bağını kesmemiş bir partiyle ne Çilem'in, ne ailesinin bir ilgisi bulunmamaktadır. Oysa kamuoyuna orada çekilen görüntüler öyle bir yansıtıldı ki, sanki Çilem ve ailesi HDP'li bir aile ve eş genel başkanı sahip çıkıyormuş gibi lanse edildi. Kamuoyuna bu şekilde yansıtılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"GÖRÜNTÜ ALMAYACAĞIZ DEDİLER AMA..."

Davalarının bir ceza davası olduğuna dikkat çeken Ayanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yargılamanın siyaset mecrasına çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Herhangi bir siyasi parti bu olayın üzerinden prim yapma gayretine girmemelidir. Her olaydan her acıdan bir siyasi rant elde etme çabası var. HDP'lilerin davranışlarını da bu anlamda doğru bulmuyorum. Oraya gelerek kimliği bile belli olmadan görüşme yaptıktan sonra. 'Biz görüntü almayacağız. Sadece geçmiş olsuna geldik' şeklinde sözler söyledikten sonra görüntü alarak bunu siyasi bir şova çevirmeleri bizim açımızdan kabul edilebilir bir davranış değildir. Müvekkilin bu görüntüler sebebiyle adeta bir linç kampanyasına tutulmasını doğru bulmuyoruz."

"BİZİM HİÇBİR ŞEKİLDE İLGİMİZ YOKTUR"

Tahliyeden sonra çok fazla ziyaretçi kabul ettiklerini anlatan Çilem Karabulut ise şöyle konuştu:

"Kimin nerden ve nasıl geldiğini bilmiyoruz. Çok fazla ziyaretçimiz oldu. Biz gittikten sonra öğrendik. İçerde hiç bir şekilde görüntü ve fotoğraf alınmasını istemiyoruz dedik. Bu olay sonrası tedirgin olduk. Ailem ve benim hiç bir şekilde siyasetle ve siyasi partilerle işimiz yok. Özgürlüğü yaşayayım derken böyle tepki almam inanın hiç hoş şeyler değil. Bizim hiç bir şekilde ilgimiz alakamız yoktur. Haberimiz olmadan gelmişlerdir. Siyasi bir amaç için kullanmaları bizim hoşumuza gitmedi kabul etmiyoruz."

"KORUMA TALEP EDECEĞİZ"

Tahliye sonrası tehdit aldıkları iddialarını sorması üzerine Çilem Karabulut, 2-3 gündür böyle iddialar olduğunu söyleyerek, "Bana korkmamam için söylememişler. Ben dün öğrendim. Bu konu ile ilgili de koruma talep edeceğiz. Hala korkum var. Eşim öldü diye korkular bitmedi. Onun ailesi yakınları var. Onların acısı da taze, acılarına hep saygı duydum" dedi.

Ayanoğlu ise Çilem'in cezaevinde olduğu dönemde ailesinin oturduğu evin önüne el bombası atıldığını, ancak atan kişilerin halen belirlenemediğini hatırlattı.

SOYADINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN BAŞVURDU

Adana'da eşini öldürdükten sonra 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve daha sonra 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan Çilem Karabulut, soyadını değiştirmek için Yüreğir İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu.

Görevliler önce soyismini neden değiştirmek istediğini sordu. Karabulut, eşinin hayatını kaybettiğini bu nedenle onun soyismini taşımak istemediğini söyledi. Görevliler Karabulut'a eşinin hayatını kaybettiğini, onun soyismini taşımak istemediğini, babasının soyismini almak istediğini belirten bir dilekçe getirmesini söyledi. Bunun üzerine Karabulut bu belgeleri tamamlamak için nüfus müdürlüğünden ayrıldı. Karabulut önümüzdeki günlerde belgeleri tamamlayıp tekrar ilçe nüfus müdürlüğüne gelerek Doğan soyadını alacak.

Karabulut tahliye olduktan sonra, "İlk işim kocamın soy ismi olan Karabulut soyadını değiştirmek" olacak demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karabulut İsa Ayanoğlu Mersin 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (59)

ALİ:

HDP yi bu kadar karalıyorsunuz yalan dolan habelerle Allaınızdan bulun Hdpli olmak =insan olmak demektir.

14
52
yanıtYanıtla
hayati:

tam tersine hdpli olmak terörist olmak demektir.

yanıt10
yanıt0
Potansiyel Tehlike:

ne kadar HDP li varsa alayının. . .

yanıt5
yanıt1
kadınca:

şunu unutmayin ki hdp, kadın ağırlıklı bir parti, aynı zamanda kadın haklarına büyük önem veren her ezilen, öldürülen, şiddet gören kadınların yanın da yer almakta dil, ırk gözetmeksizin haklarını savunmaktadır, hdp li kadınların çilemi ziyaret etmeleri gayet doğaldır, kimsenin siyasi yönlere çekmesine hakkı yoktur

29
30
yanıtYanıtla
duyda:

Daga cikardiklari gencecik kizlarin hakkini nasi odeyecekler hdp kadin hakki koruyomus kim inaniyo bunlara onlarda kac kadinin kac cocugun kac bebegin kaybettikleri canlarin hesabi var allah soracak elbet

yanıt15
yanıt1
ahmet:

hani dün allah başımızdan eksik etmesin diyorsun katil

44
7
yanıtYanıtla
agno:

Bu HDP ne pislik bir parti

33
18
yanıtYanıtla
sdgsdg:

pjak kck

yanıt0
yanıt0
halk:

ben demiştim bu hdpkk nın olduğu herde bir pislik vardır diye, katillerin hainlerin teröristlerin kahraman olduğu , ülkesi vatanı için canını verenlerin hiçe sayıldığı unutulduğu garip bir ülke oldu benim ülkem :(

36
4
yanıtYanıtla
Merhaba:

KIZIM SENDE AZ DEĞİLSİN, , , , , HDP=PKK NIN NE MAL OLDUKLARINI BİLMEYECEK KADAR SAFMISIN, , , ,

32
3
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title