Haberler

80 Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisine Eğitim Sonu Sertifikaları Verildi

“Raylı Sistemler Sektöründe Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi” kapsamında okullarından mezun olan 80 Endüstri Meslek Lisesi öğrencisine eğitim sonu sertifikaları verildi.

"Raylı Sistemler Sektöründe Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi" kapsamında okullarından mezun olan 80 Endüstri Meslek Lisesi öğrencisine eğitim sonu sertifikaları verildi.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Güngör Azim Tuna, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İş-Kur İl Müdürü Hasan Yoldaş, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Başkanı Kenan Işık, sanayiciler ve öğrenciler katıldı.

Yaptığı konuşmada, bir yıl önce başlayan projenin Eskişehir sanayisini kalkındıracak bir proje olduğunu kaydeden Vali Tuna, Raylı Sistemler Sektöründe Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi"ne katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Hızla gelişilen ve kalkınan Türkiye'nin sanayisinden övgü ile bahseden Vali Tuna, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ecdadımızın Anadolu'dan Hicaz'a uzanan demirden kollarla gönülleri yaklaştırdığı bir gönül yolunun güzergahında olan şehrimiz, Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz demiryolu ile ilgili proje ve çalışmalarımızda da vurguladığımız gibi, davasının esası sevgi olan devlet geleneğimizin neşvünema bulduğu yeni ve güçlü Türkiye'mizde ihya edilmiştir. Nitekim şehrimiz, dün olduğu gibi bugün de gönüllerin demiryoluyla hızla bağlandığı yüksek hızlı tren hattının üzerindedir. 2023 yılı hedefleri önceliklerinin başında yer alan işgücü niteliklerinin geliştirilmesi hususunda bu projenin, kayda değer fırsatlar sunduğuna inanıyor, Eskişehir Sanayi Odası, TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği'ne bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Ekonomik gelişmenin temelinde insan olgusunun ve işgücü niteliğinin en önemli bileşen olduğu bilinen bir gerçektir. Bu bakımdan nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen bu projeyi biz; mesleki eğitimle ilgili okullaşma ve eğitim altyapısının geliştirilmesi, mesleki ve teknik eğitim veren kurumların altyapılarının geliştirilmesi, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında öğrenim gören, eğiticilerin ve öğrencilerin sektör tecrübesinin geliştirilmesi ekseninde önemli bir tedbir olarak görüyoruz. Eskişehir'in yer aldığı TR41 Bölgesi, mesleki ve teknik eğitimdeki okullaşma oranlarıyla Türkiye ortalamasının üzerinde iyi bir durumdadır. Bu okullaşma verileri, öğretmen ve derslik başına düşen öğrenci sayılarıyla birlikte ele alındığında, bölgedeki talebe cevap vermek için mesleki ve teknik eğitim hizmet kapasitesinin yükseltilmesi gerektiği anlaşılmaktadır. Son dönemde ülke genelinde yüzde 25'lere kadar yükselen mesleki ve teknik okullaşma oranları, Eskişehir'de yüzde 45'ler dolayındadır. Bu durum ilimizde, mesleki ve teknik anlamda nitelikli işgücü yetiştirme potansiyelinin üst düzeylerde olduğunu göstermektedir. Ancak başta özel sektör tarafından vurgulanan ve eğitim kurumları tarafından da dile getirilen mesleki ve teknik eğitimde sektörel ihtiyaçların tam anlamıyla karşılanamaması, bu alanda yapısal dönüşüm ihtiyacını ortaya koymaktadır."

Eskişehir sanayisinin gelişmesinde gelecek nesillerin büyük rol oynayacağını aktaran Vali Tuna, "Sanayide güncel ihtiyaçlara uyum sağlayabilen ara elemanlar, ilimizin potansiyelini artıracaktır. Sanayi ve hizmetler sektörünün yoğun olduğu alt bölgede sektörel ihtiyaçlara uygun olarak planlanacak mesleki eğitim ve istihdama dönük tedbirlerin öncelikli olarak hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede biz, faaliyetleri verimli bir şekilde hayata geçirildiği takdirde "Raylı Sistemler Sektöründe Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi'nin geleceğimize yönelik önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Nitekim gerek Eskişehir Valiliği, gerek Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) olarak demiryoluna ayrı bir önem veriyoruz. Nitekim BEBKA 2016 yılı mali destek programlarına ayrılan toplam kaynak tutarı 16 milyon Türk Lirası iken bunun 12 milyon Türk Lirası "Havacılık-Raylı Sistemler-Savunma Sanayi" Programı'na ayrılmıştır. İnsanları birbirine bağlamak için yol bulan yeni ve güçlü Türkiye'nin inşasına hep birlikte katkılar sunabilmek ümidiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye ifade etti.

Vali Tuna'nın himayelerinde başlayan projenin birinci yılında olumlu sonuçlar aldıklarını kaydeden TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Avcı da, projenin kendileri için büyük önem arz ettiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 80 öğrencinin TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü'nde bir fiil eğitim gördüğünü aktaran Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir de "Biz gençlerimizin kalifiye eleman olarak yetiştirilmelerine büyük önem veriyoruz. Gençlerimiz zamanlarını boşa geçirmelidirler" diye konuştu.

Projenin Eskişehir sanayisi için çok önemli olduğunu söyleyen Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Başkanı Kenan Işık ise, "İnşallah siz gençlerimizin gösterdiği bu gayret boşa çıkmayacaktır" dedi.

Ayrıca öğrenciler adına konuşan Tunahan Baki ise, aldıkları iyi bir eğitimin ardından istihdam edilecek olmalarının memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından projeye verdiği katkılardan dolayı TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Avcı ve Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Başkanı Işık, Vali Tuna'ya teşekkür plaketi verdi. Bu esnada Vali Güngör Azim Tuna, Genel Müdür Avcı'dan, Türk Dünyası Vakfı tarafından Sazova bölgesinde inşa edilen Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'nin yanına tamamı yerli yapım olan Hızlı Tren Simülatörü istedi.

Daha sonra Vali Tuna ve beraberindeki proje paydaşları "Raylı Sistemler Sektöründe Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi" değerlendirme toplantısı yaptı. 11 Mayıs 2016 tarihinde öğrenciler arasında yapılan anket sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, projenin devamı ve yeni şartlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Hayri Avcı Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title