Haberler

"6.Ulusal Hidatidoloji Kongresi"

Güncelleme:

Üniversitemizde "6.Ulusal Hidatidoloji Kongresi"nin açılış töreni gerçekleştirildi.

12 – 15 Eylül 2012 tarihleri arasında Üniversitemiz Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda gerçekleştirilecek olan "6.Ulusal Hidatidoloji Kongresi"nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Hidatidoloji Derneği'nin Gaziantep Üniversitesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakülteleri ve Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Gaziantep Şubesi ile birlikte düzenlediği kongrenin açılış törenine; Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Ebru Aydın, Gaziantep İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Selim Bülent Cansunar, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, "Yapılan sağlık çalışmalarının mutlaka akademik anlamda da desteklenmesi gerekiyor. Çalışmaların en önemli yanı da bu. Kongrenin Türkiye'nin altıncı büyük kenti olan Gaziantep'te düzenlenmesi bizler için gurur verici bir olay. Emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Takım çalışmalarına bu tür toplantıların ciddi katkı sağladığına dikkat çeken Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, "Fakültelerin görevleri arasında sadece hekim ve uzman yetiştirmek değil mezuniyet sonrası eğitime de çok önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu gibi sempozyumlar, toplantılar, kongreler ömür boyu eğitimimize devam ettiğimiz mesleğimizde son derece önemli bir yer tutmaktadır" diye konuştu.

Kongreyi Üniversitemizde gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli Üniversitemiz hakkında bilgi vererek, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinin şehir hastanesinden çok bir bölge hastanesi olduğunu belirterek Gaziantep'in ciddi bir sağlık üssü olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Dr. Ebru Aydın, "Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan sağlıkta dönüşüm programı kapsamında halk sağlığı açısından risk teşkil eden birçok bulaşıcı hastalığın kontrolü sağlanmış, dünyada örnek gösterilecek birçok başarıya imza atılmıştır" diyerek Sağlık Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kongrelerin önemine dikkat çeken Gaziantep İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Selim Bülent Cansunar, "Mezuniyet sonrası eğitimlerin, sempozyumların ne kadar önemli olduğunu belki asistanlık döneminde algılayamıyoruz. Uzman olup pratik hayata geçtikten sonra bu tür çalışmaların ne kadar faydalı olduğunu anlar hale geldik. Bu toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kongrenin açılışında konuşan Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, "Kongrenin Gaziantep'te düzenlenmesini çok arzuladık. Gaziantep çok güzel bir şehir. Kongremizi düzenlerken derneğin amaçlarından birisi temel bilimcilerimizi, veteriner hekimlerimizi disipliner bir hastalık olması nedeniyle bir araya getirmekti" ifadesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Şahinbey Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title