Haberler

4'üncü Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Ödülleri 'Yozgat Blues' Topladı

Korhan Abay ve Çiğdem Tunç'un sunumu ile Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda gerçekleşen kapanış törenine Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ulusal ve uluslararası jüri üyeleri, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ve oğlu Ali Sunal, Hababam Sınıfı öğrencileri ve Malatyalı sinemaseverler katıldı. 4. Malatya Uluslararası Film Festivali yarışan Ulusal Uzun Film kategorisinde En İyi Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü ve Siyad Ödülü Yozgat Blues'un oldu. Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun bu ödülü almanın kendisi için değerli olduğunu belirtirken Yapımcısı Halil Kardaş bundan sonra Malatya Blues'u da yapacağız diyerek, esprili bir dille teşekkürlerini sundu. Gecede en İyi Senaryo Ödülü ise Saroyan Ülkesi filmi ile Lusin Dink'in oldu. Ödülünü Jüri Üyesi ve Yazar Canan Tan'dan alan Dink, jüriye teşekkür ettikten sonra Saroyan Ülkesi'nin festivaller gezdiğini, ilk ödülünü Ermenistan'da Altın Kayısı Film Festivali'nde aldığını ikincisini de burada Kristal Kayısı ile aldığını söyledi. Dink, "Umarım bir gün bütün okullarda Saroyan okutulur" dedi.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Kusursuzlar filmindeki performansıyla İpek Türktan Kaynak'ın olurken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü ise Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filmindeki performansıyla Serdar Orçin'in oldu. Jüri Üyesi ve oyuncu Kenan Işık'ın elinden ödülünü alan İpek Türkan Kaynak, ailesine ve rolü kendisine emanet eden ekip arkadaşlarına teşekkürlerini sundu.

Jüri Üyesi ve Eleştirmen Sevin Okyay'ın elinden ödülünü alan Serdar Orçin ise bağımsız filmlerin ne şartlar altında çekildiğini, çoğu zaman parasız kalarak çekimler yapıldığını söyleyerek tüm sinemacı dostlarını ve festivali düzenleyenlere teşekkür etti. 4. Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışma kategorisinde bir diğer ödülse Jüri Özel Ödülü ile Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filminin Görüntü Yönetmeni Hayk Kirakosyan'ın oldu. Malatyalı Usta Sanatçı Kemal Sunal'ın anıldığı 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde bu yıl bir de Kemal Sunal Halk Jürisi Ödülü verildi. Aday filmleri izleyen halkın oylamasın sonucunda belirlenen ödüle Eve Dönüş Sarıkamış 1915 değer görüldü. Ödülü veren Ali Sunal, "Bu anlamlı ödülü, yeni kaybettiğimiz babamın da hayran olduğu Nejat Uygur ve diğer tüm ustalar adına vermek istiyorum.ödiyerek ödülü film ekibi adına törende bulunan Serdar Orçin'e takdim etti. Orçin, Kemal Sunal adını taşıyan bu ödülü Ali Sunal'ın elinden aldığı için çok mutlu olduğunu, ekibe bir an önce teslim edeceğini söyledi. Bu yıl gösterim programı ve özel konuklarıyla tam anlamıyla bir uluslararası festival olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Uluslararası Uzun Film Yarışması da oldukça heyecanlı geçti. Uluslararası Uzun Film Yarışma kategorisinde En İyi Film In Bloom-Hayatın Baharı filmine giderken, Omar filmi ve LunchBox-Sefer Tası filmi de mansiyona değer görülen filmler oldu.

Ulusal Kısa Film yarışma kategorisinde ise En İyi Film Ödülüne Yönetmenliğini Ömer Günüvar'ın yaptığı Yaşam Merkezi değer görülürken Jüri Özel Ödülü Umut Subaşı'nın yönettiği Ü.N.K filminin oldu. Birsen Tezer şarkılarıyla da renklenen Ödül Gecesi toplu fotoğraf çekimiyle de son buldu.

Ulusal Uzun Film Ödüllerin tam listesi ise şöyle:

Kristal Kayısı En İyi Film: Yozgat Blues

Kristal Kayısı En İyi Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun- Yozgat Blues

Kristal Kayısı En İyi Kadın Oyuncu: İpek Türktan Kaynak-Kusursuzlar

Kristal Kayısı En İyi Erkek Oyuncu: Serdar Orçin- Eve Dönüş Sarıkamış 1915

Kristal Kayısı En İyi Senaryo: Lusin Dink- Sarayon Ülkesi Jüri Özel Ödülü: Görüntü Yönetmeni Hayk Kirakosyan- Eve Dönüş Sarıkamış 1915

Kemal Sunal Halk Jürisi Ödülü: Eve Dönüş Sarıkamış 1915

Siyad En İyi Film Ödülü: Yozgat Blues

Kristal Kayısı En İyi Film: In Bloom-Hayatın Baharı

Mansiyon: Lunchbox-Sefer Tası

Mansiyon: Omar-Ömer

Kristal Kayısı En İyi Film: Yaşam Merkezi

Jüri Özel Ödülü: Ü.N.K.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiğdem Tunç Kemal Sunal Malatya Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title