Haberler

Ayrılmak istediği için defalarca bıçaklamıştı! Şebnem Şirin'i öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

Güncelleme:

25 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin, 27 Ekim 2021'de Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir dairede defalarca bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olaya ilişkin tutuklanan Furkan Z., ilk ifadesinde kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını öldürdüğünü itiraf etmişti. İlk duruşmada ise Furkan Z., Şirin'in kendisine bıçakla saldırdığını öne sürmüş, yere düştükten sonrasını hatırlamadığını iddia etmişti.

3. DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın üçüncü duruşmasında, tutuklu sanık Furkan Z., Antalya S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı. Şebnem Şirin'in babası Halil Şirin, annesi Pervin Tokat ve taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

"OĞLUM 'KÖTÜ OLAYLAR OLDU, HEMEN GEL' DEDİ"

Sanık Furkan Z.'nin babası İ.Z, duruşmada tanık sıfatıyla ifade verdi. İ.Z., oğlunun olay günü sabah saat 06.35'te kendisini telefonla arayarak "Şebnem'le tartıştık, kötü olaylar oldu hemen gel" dediğini aktardı. Üstelemesi üzerine Furkan Z.'nin, Şebnem Şirin'i öldürdüğünü söylediğini ifade eden İ.Z., şöyle devam etti: "Unlu mamul satan bir firmada çalışıyorum. O sabah mal dağıtıyordum. Mehmetçik Mahallesi'nde stadın arkasında buluştuk. Şirkete ait araca aldım. Ne olduğunu sordum. Öldürdüğünü söyledi. Nasıl olduğunu sordum. Panikteydi, hatırlamadı. Furkan'ı, Deliktaş Mahallesi'nde oturan arkadaşım İlhan K.'nin evine bıraktım. Sakinleşsin istedim. O sırada kardeşi Berkan aradı. Ağabeyini sordu. Berkan'ın yanında annesi ve arkadaşı Mustafa T. vardı. Elimdeki malları dağıttım. Furkan'ın yanına gittik. Kaldığı dairenin anahtarlarını istedim. Olayın gerçek olup olmadığını görmek istedim. Berkan ve Mustafa T. ile aparta gittik. Mustafa kapıyı açtı. Şebnem yerde yatıyordu. Gördüm ve hemen dışarı çıktım. 20 saniye kadar orada kaldık. Yerde yatıyordu. Bıçak ve kan görmedim. Ev dağınık durumdaydı. Mustafa polisi aradı. Onları bırakıp tekrar Furkan'ın yanına döndüm. Furkan'ı alıp Saltak'ta polise teslim ettim. Şebnem'i daha önce hiç görmedim. Furkan, araca aldıktan sonra boğuştuklarını, öldürdüğünü, ne olduğunu hatırlamadığını söyledi."

Ayrılmak istediği için defalarca bıçaklamıştı! Şebnem Şirin'i öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

DAHA ÖNCE 2 KEZ BABASINA KIZIP BİLEKLERİNİ KESMİŞ

Ailenin avukatlarından biri, "Oğlunun size karşı kırgınlığı ya da bir nefreti var mıydı?" şeklindeki sorusuna baba İ.Z., "Bana kızgın olduğu için iki kez kendisine zarar verdi. Bileklerini kesmişti. Beni arayıp 'Senin yüzünden hastanedeyim sen beni bu hallere düşürdün' diyerek hastaneye çağırmıştı" şeklinde yanıtladı.

"PLANLAYARAK BİR ŞEY YAPMADIM"

Söz verilen sanık Furkan Z. ise yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek "Planlayarak bir şey yapmadım. Olay böyle geliştiği için pişmanım." dedi.

ANNE TOKAT: YARDIMI, İHMALİ OLAN HERKESTEN DAVACIYIM

Söz alan anne Pervin Tokat, kızının acısının hala yüreğinde taze olduğunu dile getirdi. Tokat, şöyle konuştu: "Ben her gün ölüyorum. Ağabeyi tedavi görüyor. Bu olayda yardımı olan, ihmali olan herkesten sonuna kadar davacıyım. 230 gündür gül yüzünü, gül kokusunu, nefesini dakika dakika, saat saat sayıyorum. En ağır cezayı almasını istiyorum. Bir an önce bitsin. Kalbim Şebnemsiz dayanamıyor. En ağır cezayı aldığını görmek istiyorum. Artık kızımla diğer tarafta kavuşacağız. Bir an önce yanında olmayı istiyorum. Artık Allah ne kadar ömür verdiyse yaşayıp kızımla kavuşacağım."

OLAY ÖNCESİ ŞEBNEM'İ 1,5 SAAT GÖZLEMLEMİŞ

Cumhuriyet Savcısı Alperen Pektaş, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Sanığın, Şirin'i öldürmek için plan yaptığı, olay günü Şebnem'i kafenin dışında 1,5 saat gözlediği, yemek yedikleri yere tesadüfmüş gibi gittiğini, Şebnem'in eve gitmek istemesine rağmen onu motosikletle bırakacağını söyleyerek aparta götürdüğünü ve burada cinayeti işlediğini kaydetti.

MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Sanığın kasten öldürme suçunu, "tasarlayarak" ve "canavarca hisle" işlediği kanaatine vardığını aktaran savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini talep etti.

MÜTALAA ALKIŞLANDI

Müdafi avukat Hasan Pelek mütalaaya ilişkin söz alarak, "Biz sayın savcının mütalaasını ancak alkışlıyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sırada Şirin ailesinin avukatları, alkışla karşılık verdi. Mahkeme heyeti, mütalaaya ilişkin savunmalar için sanık avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Cumhuriyet Savcısı Şebnem Şirin Denizli Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

Ayaz Karahanlı:

sırf biri senden ayrıldı die onu öldürmek nedir nasil insan olduk biz bir insan birlikte olur yaşar ve bittimi biter güzelce bitirmek lazım allahın verdigi canı sen kimsin alıyorsun. müslümanım diyede geçinin.

14
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title