Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşme'de Kutlandı

İZMİR (İHA) – 24 Kasım Öğretmenler Günü, Çeşme’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

İZMİR (İHA) – 24 Kasım Öğretmenler Günü, Çeşme'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan resmi tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve öğretmenlerin Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirmeleri ile tamamlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenin ardından, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi tarafından, Çakabey Kültür Merkezi'nde, özel bir kutlama programı düzenlendi. Kutlama programına, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Ahmet Çalışkan, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, kutlama programı için özel olarak hazırlanan VTR'de yayınlanan mesajında, öğretmenlerin yaşadığımız her gün de izleri olduğunu belirterek, "Hangi görevde olursak olalım, bizim buraya gelmemizi sağlayan öğretmenler. Öğretmenlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ama, bu çabalarımız yeterli midir? Onlara hak ettiğimiz değeri verebiliyor muyuz? Bunu sorgulamamız gerekir. Öğretmenlerimizin gününde, öğretmenlerimizle birlikte olmaktan, öğretmenlik mesleğinin önemini yaşamak açısından, çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. İlçemizdeki yönetici ve öğretmen arkadaşlarımızın bu mutlu günlerini kutluyorum. Genç kuşaklarımız, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak için, bilinçli, eğitimli bir insan olarak hazırlanmış olacaklar" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, "Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, yeni nesilleri geleceğe hazırlayan fedakar öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Çınar, "Bizler, yapmış olduğumuz görev, aldığımız onurlu sorumluluk duygusu ile bizlere emanet edilen öğrencilerimizin geleceklerinin ne denli önemli olduğunu, yalnızca öğrencilerimizin değil, görev yaptığımız coğrafyadaki ve içerisinde yaşadığımız toplumumuzun tamamının en bütük ilham kaynağı, en destekçisi ve toplumsal barışın sağlanmasının en büyük teminatçısı olduğumuzun bilinci ile çalışıyor ve Başöğretmenimiz Atatürk'ün ifadesiyle aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme bilinci ile çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Öğretmenler Günü nedeniyle özel bir kutlama programı hazırlayan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Dandanakan skeci ilgi ile izlendi.

Etkinlikte, emekliye ayrılan Mürsel Memiş, Fikret Ünlü, Seher Tülay Haktanır, Osman Şimşek, Ayşıl Berkay, Zuhal Tanyer, Hasan Hüseyin Kuran, Selma Telli ve Ayten Esmer'e, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi.

37 yıllık memuriyet hayatının 24 yılını öğretmen olarak tamamlayarak emekli olan Hasan Hüseyin Kuran, emekliye ayrılan öğretmenler adına bir konuşma yaparak, "Hızla gelişen çağımızda, değişim kaçınılmaz bir gerçektir. Ülke kalkınmasında en önemli sosyal rolü üstlenen öğretmenlerin, kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini düşünüyorum. İşte bu yüzden öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir" diye konuştu.

Etkinlikte, mesleğe yeni başlayan Didem Saatli, Gülay Korkmaz, İbrahim İpek, Sibel Sara Sözbir ve Volkan Kaya da yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attılar.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, ilkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, ilçe protokolü tarafından verildi.

Etkinlik, programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerin etkinliği izleyenleri selamlamaları ile sona erdi. Törenler, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemini ve emekliye ayrılan üç öğretmene hizmet belgesi verilmesi ile tamamlandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Vehbi Koç Çeşme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title