Haberler

2050 Yılında Dünyada Şimdikinden Daha Çok Yaşlı İnsan Olacak"

"2050 yılında dünyada şimdikinden daha çok yaşlı insan olacak"İSTANBUL - Türkiye'ye gelen Dünyaca ünlü Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bruce Murphy, yaşlılık sürecinin yavaşlatmayı amaçladıklarını belirterek, "2050 yılına girildiğinde dünyada şimdikinden çok daha yaşlı insanlar olacaktır.

"2050 yılında dünyada şimdikinden daha çok yaşlı insan olacak"

İSTANBUL - Türkiye'ye gelen Dünyaca ünlü Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bruce Murphy, yaşlılık sürecinin yavaşlatmayı amaçladıklarını belirterek, "2050 yılına girildiğinde dünyada şimdikinden çok daha yaşlı insanlar olacaktır. Bin yaşına kadar yaşayacak insanlar belki de doğdu" dedi.

Amerika'nın hasta memnuniyeti ve hasta tedavisi sonuçları acısından en önde gelen merkezlerinden birisi olan, Arkansas Kalp Hastanesi ve BAU Tıp Fakültesi arasında eğitim ve araştırma alanında iş birliği protokolü imzalandı. Türk tıp dünyasına önemli projelerin kazandırılacağının ifade edildiği lansmana kalp alanında bilimsel çalışmalar yürüten sadece ABD'de değil Japonya başta olmak üzere birçok ülkede girişimsel teknikler hakkında eğitimler veren Arkansas Kalp Hastanesi CEO'su Dr. Bruce Murphy, Arkansas Kalp Hastanesi'nde görev yapan aynı zamanda BAU Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu,BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç ile bilim ve sağlık dünyasının önemli isimleri katıldı. Toplantıda sunum yapan Dr. Murphy, yaşlanmayı geciktirecek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

"Yaşlanmayı geciktirmek istiyoruz"

İnsan ömrünü uzatacak birçok çalışmanın yürütüldüğünü söyleyen Murphy, "100 bin yıl önce insanın yaşam beklentisine baktığımızda ortalama olarak bütün erkeklerin ömrü sadece 18 yıldı. Yaşam beklentisi 1900'lü yıllarda 47'ydi. 1900 ile 2 bin yıl arasında bu rakam ikiye katlandı. Bir yüzyılda yaşam beklentisinin ikiye katlanmasının birçok etkeni var. 2050 yılına girildiğinde dünyada şimdikinden çok daha yaşlı insanlar olacaktır. Yaşlanmayı geciktirmek istiyoruz. İnsanların çok yaşlı olup elden, ayaktan düşmesini engellemek istiyoruz. Bin yaşına kadar yaşayacak insanlar doğdu. Bu çocuklar bin yaşına varacak. Ölümsüzlüğe bakacak olursak, ölümsüzlük zaten var. Çok uzun yasayan canlılar mevcut. DNA zamanla yaşlanıyor ve parçalanıyor. Biz bu süreci yavaşlatmak istiyoruz. Yaşlılık olmadan önce yaşlılık sürecini durdurmak istiyoruz. Uzun yaşam konusunda birçok şirket var. Bu şirketler uzun yaşamak isteyenler ve ölümsüzlük isteyenler olmak üzere iki ana kategorideler. Sonsuza kadar yaşanılabileceğini ve Neokorteks'in onarılabilir olduğunu söylüyorlar. Bu olduğu zaman 'Yazılımlarımı yükleyebilirim ve bu da benim varlığım olacaktır 'diyorlar. Çok teknik olmakla birlikte bunlar bizim de kullanacağımız tedavilerden bazıları. Bunun dışında belli ilaçlar da uzun yaşamı sağlayabiliyor. Bu ilaçları kullanan insanlar var" şeklinde konuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bruce Murphy, "Çok başarılı olduk, çok şey basardık' diyeceğimize inanıyorum"

İşbirliğinden dolayı büyük onur duyduğunu ifade eden Murphy, "Bilime, eğitime inancımız yüksek. Dünyanın birçok yerine yolculuk yaptım, eğitim ve bilimde doğru anahtarı bulmaya çalıştım. Gördüğüm, öğrendiğim her yenilikleri hastanelerime getirmeye çalıştım. Ancak birçoğunda burada duyduğum heyecanı duymadım. Burada olmak benim için çok onur edici ve başarılı olmak için çok çalışacağız. Bir birkaç yıl sonra 'Çok başarılı olduk, çok şey başardık' diyeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Dünyaya açılma serüvenimiz devam edecek"

Tıp alanında güçlü bir kurumla işbirliği yaptıklarını kaydeden Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "Arkansas Kalp Hastanesi'nin 19 noktada klinikleri var. Neredeyse Amerikan'nın kalbine sahip bir organizasyonları var. Üniversite olarak biyomedikal, tıp eğitimi ve kalp üzerinde güçlü bir kurumla ilişki içerisine girdik. Bir tarafımız İstanbul bir tarafımız da Arkansas ve onun diyalog halinde olduğu bütün dünyadır. Bu anlaşmayla hem Türkiye'de hem de dünyanın çeşitli noktalarında iş yapacağız. Bu vesileyle de ilgili bölümlerimizle dünyaya açılma serüvenimiz devam edecek" dedi.

"Bu işbirliği ile tıp bilim insanı yetiştireceğiz"

Yapılan işbirliğin önemine değinen Enver Yücel, "'Ülkemize, üniversitemize katkı sağlanabilir mi?' diye Arkansas Kalp Hastanesi'ne gittim. Murphy orada bize bir sunum yaptı. 'Bin sene yaşayacak olan bebek belki de doğdu' dedi. Bize anlattıklarına bakınca 'Başka bir dünya var mı?' diye düşündüm. Sağlığın, tıbbın geleceğini, neler olması gerektiğini yakından görür gibi oldum. Bu işbirliği ile tıp bilim insanı yetiştireceğiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Şenay Yalçın,"Uluslararasılaşmada önemli bir işbirliği"

"Bugün bizim için çok özel bir gün" diyen BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, "Türkiye'nin en iyi doktorlarını yetiştirme gayesiyle yola çıkan tıp fakültemiz ile Arkansas Kalp Hastanesi arasındaki bu önemli işbirliği için imza attık. Uluslararasılaşmada öncü rolü oynayan okulumuz dünyanın en gelişmiş üniversiteleriyle çok önemli anlaşmalara imza attı. Bu ilişki ağımıza bir altın halka daha eklemiş olduk. Tıp fakültemizin yanı sıra genetik ve moleküler biyoloji alanında eğitim alan öğrencilerimiz de bu sistem içerisinde yer alacaklar. Öğrencilerimizin yetişmesi noktasında bu işbirliğinden dolayı çok gururluyuz" yorumlarında bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, "Birlikte önemli projelere imza atacağız"

Arkansas Kalp Hastanesi'nden Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ise, toplantıda yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelerde bulundu: "Milletimiz bizi yetiştirdi. Teknolojinin ve klinik uygulamaların en iyilerini öğrenerek; ülkeme katkıda bulunmak ve gençlere bunu aşılamak için Allah'a söz verdim. Öncelikle 'Türkiye'de hangi üniversiteyle adım atabilirim' diye çok düşündüm. Bu hayalimi BAU ile gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyum. En geç yılın sonuna kadar çok önemli projelere imza atacağız. Ülkemizi uygar medeniyetler seviyenin en önüne getireceğiz. Sayın Murphy tüm dünyadaki hastaneleri görmüş biri olarak Türkiye'nin sağlık sisteminin uygar medeniyetlerden daha uygar olduğuna şahit oldu. Bu işbirliğiyle çok daha iyi şeyler yapacağız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Arkansas İstanbul Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title