Haberler

17-25 Aralık Sürecini Hatırlamak" Konferansı

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, "PKK'nın da FETÖ'nün de can damarlarını kestik. 2017 yılının ortalarında Türkiye çok rahat bir nefes alacak.

Ak Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, " Pkk'nın da FETÖ'nün de can damarlarını kestik. 2017 yılının ortalarında Türkiye çok rahat bir nefes alacak." dedi.

Yüce, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir Temsilciliği tarafından Süleyman Çakır Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte verdiği "17-25 Aralık Sürecini Hatırlamak" konulu konferansta, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz süreçlerine nasıl gelindiğini anlamak için geçmişe bakmak gerektiğini belirtti.

"14 yıl önce iktidara gelen AK Parti çok önemli işler yaptı." ifadesini kullanan Yüce, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülke yönetimini bir eğitim arabasına benzetecek olursak, eğitim arabalarında bir şoför, şoförün yanında da bir eğitmen vardır. 14 yıl önce yeni direksiyona geçmişsiniz ve bir hata yaptığınız zaman yanınızdaki öğretici hemen frene basıyor. Dolayısıyla siz o eğitmene bağlı olarak arabayı sürmeye çalışıyorsunuz. Şimdi AK Parti o arabayı sürerken o yanındaki adamı arabadan dışarıya attı. 2007'de ve 2009'da kapatma davasıyla, 17-25 Aralık sürecinde ve 15 Temmuz darbe girişimiyle onlar o arabaya tekrar binmek istedi. Hatta 17-25 Aralık ve 15 Temmuz süreçlerinde onlar o arabanın hem direksiyonundaki kişinin hem de o yanında ki eğitmenin kendilerinden olmasını istediler. Türkiye artık buna müsaade etmez. Türkiye buna müsaade etmediği için bombalar patlıyor."

"Bu coğrafyada yaşamanın ağır bedelleri var"

Yüce, dünyadaki ülkelerin özellikle Ortadoğu'nun yeniden tasarlandığının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de milletin hangi şartta olursa olsun bırakmadığı ve 14 senedir oylarını arttırarak yoluna devam eden bir iktidar var. Bundan dolayı dünyada bu yeni tasarımları yapan ülkeler Türkiye'de böylesine güçlü bir iktidar istemedikleri için her yolu deniyorlar ve denemeye de devam edecekler. Önünüze dünya haritasını koyduğumuz zaman Türkiye 3 tarafı denizlerle çevreli muhteşem bir coğrafyaya sahiptir. Bundan dolayı bu coğrafyada yaşamanın ağır bedelleri var. Çökmüş bir Hristiyanlığın ve içten kemirilen bir Batının yanında, inançlarıyla sağlam bir Türkiye var. Böyle bir Türkiye'yi parçalamak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklar."

Kur'an ve iman hizmetlerinin hiçbir şekilde maddi, manevi, dünyevi ve siyasi olarak yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Yüce, "Cemaatler çok şeffaf olmalıdır. Hangi cemaate kim ne kadar yardım yapmış, o yardım nereye kullanılmış bunların hepsi şeffaf olmak zorundadır. FETÖ denilen örgütte bunların hiçbiri yoktu. Onlarda kod ismi kullanmak vardı. Kod ismini şu an Türkiye'de bir bu FETÖ mensupları bir de PKK kullanıyor. Bizim şu an tek yapmamız gereken Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Diri, iri ve bir olmaktır" ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte Hacı Havva Camii imamı Murat Uygur tarafından Kur'an-ı Kerim de okundu.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Isparta PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title