Haberler

Zırhlı Polis Aracının Eve Çarpması - Ağbaba, Yıldırım Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığında bir heyet Şırnak'a gelerek, Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının evlerine çarpması sonucu 2 çocuklarını kaybeden Yıldırım ailesine başsağlığı diledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığında bir heyet Şırnak'a gelerek, Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının evlerine çarpması sonucu 2 çocuklarını kaybeden Yıldırım ailesine başsağlığı diledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'ın Silopi ilçesine gelen Ağbaba, İstanbul Milletvekilleri Selina Doğan, Onursal Adıgüzel, beraberlerinde CHP İl Başkanı Mehmet Uğur ile 4 Mayıs'ta zırhlı polis aracının evlerine çarpması sonucu hayatını kaybeden Muhammet (7) ve kardeşi Furkan Yıldırım'ın (6) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Baba Mesut Yıldırım, olay günü yaşananlara ilişkin CHP'li heyete bilgi verdi. Heyet aile ile bir süre basına kapalı görüştü.

Daha sonra Ağbaba ve beraberindekiler olayın yaşandığı evde incelemelerde bulundu.

Ağbaba burada yaptığı açıklamada, Furkan ve Muhammet Yıldırım'a Allah'tan rahmet, aileye ve tüm Şırnak'a başsağlığı dilediklerini söyledi.

Görüşmeler yaptıklarını, incelemelerde bulunduklarını dile getiren Ağbaba, "Geçtiğimiz yıl başka yerde yaşanan olayları da inceleyeceğiz. Bununla ilgili detaylı bir rapor hazırlayacağız. Bu olayların yaşanmaması, önlem alınması için kamuoyunun dikkatini çekeceğiz. Hazırlayacağımız raporu hükümet ve partimizle paylaşacağız. Ailenin her türlü yanında olacağız." diye konuştu.

Baba Yıldırım da bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

"Bizim ciğerimiz yandı başkasının yanmasın. Yetkililerden buna bir önlem alınmasını istiyoruz." diyen Yıldırım, aşırı hızdan kaçınılması yönünde gereken uyarıların yapılmasını istediklerini belirtti.

Silopi Kaymakamlığına geçen heyet, Kaymakam Savaş Konak ile makamında basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

İlçedeki temasların ardından Şırnak'a geçen heyet, partilerinin il başkanlığını ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Ağbaba, kente gerçekleştirdikleri ziyaretin asıl nedeninin zırhlı polis aracının evlerine çarpması sonucu 2 çocuklarını kaybeden Yıldırım ailesine başsağlığı dilemek olduğunu söyledi.

Ağbaba, amaçlarının bu tür ölümlerin, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınmasıyla ilgili bir rapor hazırlamak olduğuna işaret etti.

Kentte geçen yıl yaşanan olayların Şırnak'a etkisine değinen Ağbaba, "Tekrar bu bölgenin gelişmesini, insanların yeniden topraklarına dönerek, burada huzur ve barış içerisinde bir yaşam sürmelerini diliyorum." şeklinde konuştu.

Silopi ve Şırnak'taki ziyaretlerin ardından Cizre'ye geçen CHP heyeti, bazı trafik kazalarında hayatını kaybeden çocukların ailelerini ziyaret etti.

CHP heyeti, incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Furkan Yıldırım Veli Ağbaba Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title