Haberler

Zihinsel engelli kadına özel bakım merkezinde işkence! Gözlerini oymuşlar

Güncelleme:

Adana'da, ailesi tarafından özel bakım merkezine bırakılan yüzde 70 zihinsel engelli Sevgin Ateş, 1 hafta önce yemek yemediği için bitkin düştüğü gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastaneye giden ailesi, Sevgin'in gözlerinin oyulduğunu, vücudunda ise morluklar ve ısırık izleri olduğunu görmesiyle soluğu savcılıkta aldı.

Ateş ailesi, 25 Şubat'ta Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki özel bakım merkezine doğuştan yüzde 70 zihinsel engelli kızları Sevgin Ateş'i bıraktı. Koronavirüs nedeniyle ziyaret edemedikleri kızları Sevgin Ateş'i telefonla arayan annesi Zeynep Ateş, "Anne beni buradan al" cevabını aldı. Bu sırada iddiaya göre, Ateş ailesinin yüzüne bir anda telefon kapandı. Ateş ailesi hemen ardından bakım merkezini aradığında, kurum yetkilileri kendilerine kızlarının ortama alışması için çok sık aramamaları gerektiğini belirtti. Ailenin zaman zaman ulaştığı bakım merkezi yetkilileri, dönem dönem Sevgin'in agresifleştiğini, alışkanlıklarının bozulduğunu ve yemek yemediğini bildirdi. 25 Haziran'da kurumda görev yapan bir hemşire aileyi arayarak, kızları Sevgin'in yemek yemediği için bitkin düştüğünü söyledi. Bu nedenle hastaneye götürüleceği belirtilen Sevgin Ateş'in Osmaniye Devlet Hastanesi'nde muayene edilmesinin ardından özel hastaneye yatışı yapıldı.

'ENDİŞEYE KAPILMAYIN' DEMİŞLER

Burada Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Sevgin Ateş'in ailesini arayan kurum yetkilileri, "Kızınızı özel bir hastaneye yatırdık. Endişeye kapılmayın. Daha çabuk iyileşmesi için yoğun bakıma aldırdık" dedi. Bunun üzerine özel hastanenin ismini soran aileye, bilgi verilmedi. Anne Zeynep Ateş, hastanenin adını ısrarlı aramaları sonucunda öğrendi. Sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesiyle 2 gün sonra hastaneye giden aile, kızlarını görünce şoke oldu.

GÖZLERİNDE TAHRİBAT, SIRTINDA MORLUKLAR

Sevgin Ateş'in özellikle bel bölgesiyle sırt kısmında morluklar, ısırık izleri, ağzının içinde yaralar, her iki gözünde de oyulma ya da vurulma sonucunda tahribat oluştuğu görüldü. Sevgin Ateş'in kanında enfeksiyon oluştuğu, günlerce aç kaldığı için konuşamayacak halde olduğunu gören ailesi, kuruma ulaşıp başına gelenleri sorduğunda, kendisini yaraladığı cevabını aldığını öne sürdü.

"HESAP VERSİNLER İSTİYORUZ"

Ailenin savcılığa gidip, şikayette bulunmasının ardından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Abla Rengin Ateş, kardeşinin özel nedenlerle bakımevine gönderildiğini kaydederken, "Güvenerek teslim ettik. Ama kardeşimi bu halde görmek bizi yıktı. Sorumluların bir an önce hesap vermesini istiyoruz" dedi.

Zihinsel engelli kadına özel bakım merkezinde işkence: Gözlerini oymuşlar

Zihinsel engelli kadına özel bakım merkezinde işkence: Gözlerini oymuşlar

Zihinsel engelli kadına özel bakım merkezinde işkence: Gözlerini oymuşlar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cep Telefonu Osmaniye Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (9)

eser:

Rehabilitasyon adı altında bir sürü ne olduğu belirsiz kurumcuk açılmış, bu kurumcuklar kağıt üzerinde her türlü dalavereyle özürlü insanları sömürüyor, devletimizin bu kurumları kapatıp devlet bünyesi altında, tam zamanlı, gerçek anlamda hizmet veren kurumlar açmasını bir engelli babası olarak istiyorum.

29
0
yanıtYanıtla
ESER:

Yine iğrenç bir olay yine Adana. . . bu kadar tesadüf olabilir mi?Allah''ım sen bu zalimleri cehennemin en dibine yolla. Keşke kısas olsaydı, bu zulmü yapanların da gözleri oyulsaydı.

12
3
yanıtYanıtla
KARDELEN:

sizin gibi kuş beyinli insanlar da şehre bağlarlar ya olayları nası bir zihniyete sahipsiniz. Kötülük şehirlerde değil beyinlerde ama sizin bunu anlama kapasiteniz yok. iyilik ve kötülük cennet ve cehennem bu yüzden var. herkes iyi ya da kötü olsaydı melekler olmazdı. şeytan da bir melektir bilin istedim.

yanıt0
yanıt0
Şamil:

Sayın yetkililer özellee ancak para kazanır özürlüye bakma işi devletindir acil bu mekanlar kapatılmalı ve devletin memuru tarafından hizmet verilmelidir bu vebalin sorumluluğunu ödeyemezsiniz

2
0
yanıtYanıtla
aaa:

hizmet kalitesi ordaki mudurun ve calisanlarin elinde, eger insan kotu niyetliyse her yerde bunu gosterir

yanıt2
yanıt0
hkh:

ALLAH belalarını versin

1
0
yanıtYanıtla
ADA:

Bunu yapanlar insan olamaz sadece insan görünümlü şeytandır

0
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Rahmetli kayınvaliden birbuçuk sene yatalak kaldı. Son iki üç aya kadar hiç en ufak bir yarası yoktu. Hastane Adını versem yorumum yayınlamaz o yüzden vermeden devam edeceğim bir ay çok ünlü özel bir hastanenin yoğun bakımında yattıttı

0
0
yanıtYanıtla
Baba:

Öncelikle Allah böyle bir durumla kimseyi karşılaştırmasın benim babamda engelliyi vefat etti ama şunu belirtmek isterimki engelli kardeşin var veya baban veya annen Allah korusun kimsenin başına gelmesin tabiki ama bakacak durumunda var ise maddi anlamda bir işin var ise bakım evine vermek nedir ya sonra kardeşimizin gözü uyuşmuş darp edilmiş bu nedir senin kardeşin değiki sen zaten zulmün en büyüğünü bakım evine göndermekle kardeşine yapmışsın ki evet babamda engelliyi zor bir yaşamı oldu ablamın bizlerin ama babamızı Allah'a şükür terketmedik yeri geldi trnaklarını kestik yeri geldi altından aldık yeri geldi bir sürü sayamıyacağım zorluklar yaşadıkson nefesinde yanında olduk

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title