Haberler

Yürüyemeyen Hastalara Umut

Eskişehir Devlet Hastanesi’ne bağlı Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, yürüme yeteneğini kısmen veya tamamen kaybetmiş hastalarda tekrar yürüme yeteneğinin kazanılmasına yardımcı olan robotik yürüme sistemi “Robogait” sistemi kuruldu.

Eskişehir Devlet Hastanesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne, yürüme yeteneğini kısmen veya tamamen kaybetmiş hastalarda tekrar yürüme yeteneğinin kazanılmasına yardımcı olan robotik yürüme sistemi "Robogait" sistemi kuruldu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Hüseyin S. Fidan, Ak Parti Milletvekili Ülker Can'ın Merkezi ziyaretinde sistemle ilgili bilgiler verdi. Genel Sekreter Dr. Fidan, robot yardımlı yürüme tedavisi; inme, omurilik yaralanması, beyin hasarı gibi nörolojik veya kalça-diz protez, önçaprazbağ yaralanması gibi ortopedik nedenlerden dolayı yürüme yeteneğini kaybetmiş hastaların bir robotik cihaz yardımıyla yürüme yeteneğini yeniden kazandırmayı veya yürümesini düzeltmeyi hedefleyen bir fizik tedavi şekli olduğunu belirtti. Robot yardımlı yürüme tedavisinin ilk olarak 1995 yılında kullanılmaya başladığını anlatan Dr. Fidan, "Yürüme robotu kullanımına 2002 yılında FDA onayı alındıktan sonra robot yardımlı yürüme tedavisi tüm dünyada yaygınlaşmıştır. İki bölümden oluşan Robogait sistemi, yatağa bağımlı ve yürüyemeyen hastada kasların yeniden güçlenmesini ve bacaklardaki kan dolaşımının yeniden sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Yeniden yürüme yeteneğini geri kazanan hastanın kemik yapısı güçlenerek kemik erimesi ve buna bağlı oluşabilecek kırık riski de azaltılmış olur. Hastayı erken ayağa kaldırma hareketsizliğe bağlı gelişebilecek yatak yarası, damar tıkanıklığı ve eklemde kısıtlılığı gibi sorunların önlenmesini sağlamaktadır" dedi.

Milletvekili Can ise, sistemi inceledikten sonra yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi sağlık sistemimiz Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de önemli aşamalar kaydetmiştir. Bunlardan en son olarak yatağa bağımlı hastalarımızın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olan en son teknoloji ürünü bu sistem hastanemize kazandırılmıştır. Tabii ki bundan her şeyin en iyisine layık olan Eskişehirliler yararlanacaktır. İlimizde Devlet Hastanelerinde bir ilk olan bu sistemin kurulmasında çaba gösteren başta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fidan olmak üzere Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Avcı'ya ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehir'e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyde Hanım Eskişehir Ülker Can Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title