Haberler

Yıllık 1 Ton Pancar Üretilen Aksaray Türkiye 3'üncüsü

Yıllık 1 ton pancar üretilen Aksaray Türkiye 3'üncüsü Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da yılda 1 milyon ton şeker pancarı üretiliyorAKSARAY - Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da yılda 1 milyon ton şeker...

Yıllık 1 ton pancar üretilen Aksaray Türkiye 3'üncüsü

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da yılda 1 milyon ton şeker pancarı üretiliyor

AKSARAY - Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da yılda 1 milyon ton şeker pancarı üretiliyor. Türkiye'deki şeker pancarı üretiminde kaliteli ve üretim bazında 3'üncü sırada yer alan Aksaray'da çiftçiler rekolteden umutlu.

Şeker pancarı tarlalarında incelemeler yapan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve ziraat mühendisleri, ekim alanlarında her hangi bir zararlıyla karşılaşmadıklarını belirterek, üreticilerin en ufak bir sıkıntı da ziraat odası veya tarım hayvancılık müdürlüklerine başvurmalarını istedi.

Şeker pancarı tarlasında yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, bu yılki üretimin son derece iyi ve verimli olacağını düşündüklerini belirterek, "Şeker pancarının içindeyiz, gördüğümüz gibi pancarımız iyi Allah'a binlerce şükürler olsun. Tabi ufak tefek sıkıntılar oluyor. Karakurt dediğimiz ve buna benzer çeşitli zararlı kurtlar var. Burada il tarım müdürlüğümüzün ve ziraat odamızın ziraat mühendisleri ve ayrıca şeker şirketinin ziraat mühendisleri var. Pancar şekeri ile ilgili üreticilerimizin bir sıkıntısı olursa kesinlikle bu kurumlara müracaat etsinler. Şu an pancarında tam gelişme zamanı. Pancarı çıkarttık, kurtardık ve bu hale geldi. Üreticilerimiz sık sık tarlalarına giderlerse, ziyaret ederse, tarlasında zararlı kurttur, böcektir bu gibi zararlı şeyleri de görürlerse teknik elemanlardan, yani ziraat mühendislerinden bilgi alırlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum" dedi.

"Aksaray şeker pancarı üretiminde Türkiye'de 3'üncü"

Kaliteli ve doğal bir şeker pancarı üretimi ile Aksaray'ın Türkiye genelinde hem üretim, hem de kalite bazında 3'üncü sırada yer aldığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "İlimiz şeker pancarında Türkiye3'üncüsü. 2 tane fabrikayı besliyoruz. Tabi Aksaray'ın şekeri de, pancarı da kalbe çok iyi geliyor. Şeker pancarı gerçekten gördüğümüz gibi doğal bir şekilde üretiliyor. Ben inşallah 2017 yılı içerisinde de üreticilerimiz sıkıntısız bir şeker pancarını kaldırırlar diye düşünüyorum, bereketli olsun diyorum" şeklinde konuştu.

"Aksaray'da yıllık 1 ton şeker pancarı üretiliyor"

Ekili arazide incelemeler yapan Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, Aksaray'da yıllık yaklaşık olarak 1 ton şeker pancarı üretimi yapıldığını belirterek, "Gördüğümüz kadarı ile pancarların gelişmesi gayet iyi. Her hangi bir zararlı tespit etmedik. Ancak yaprak lekesine karşı da çiftçilerimizi uyarıyoruz. Ziraat mühendisleri bizlere bunu söylediler. Çünkü yaprak lekesi hastalığı da önemli verim kayıplarına sebep olmakta. O yüzden çiftçilerimiz bunu gözlemledikleri takdirde gerek bizim gerekse ziraat odasının ziraat mühendislerine iletildiği takdirde yerinde inceleme yapılarak pancardaki bu hastalığa karşı da gerekli tedbirler alınır. Aynı zamanda da ilimizde de bu pancar şeflikleri de var. Bu pancar şefliklerine de ilettiklerinde gerekli tedbirler alınır. İlimizde pancar yaklaşık 1 Milyon ton civarında üretim yapılıyor ve Türkiye genelinde de 3'üncü sıradayız. Pancarın şeker oranı ve kalitesi de diğer illere nazaran daha iyi. Şeker oranı daha iyi ve çiftçilerimize bundan dolayı teşekkür ediyorum. Kazasız, belasız hasat etmelerini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bestami Zabun Türkiye Aksaray Genel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title