Haberler

Yıldız: "Kayısı Milli Ürün Olacak"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya birinci sıra Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, memleketi Akçadağ’da seçim bürosu açtı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya birinci sıra Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, memleketi Akçadağ'da seçim bürosu açtı. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında, kayısının milli ürünler arasında yerini alacağını söyledi.

Yıldız, memleketi Akçadağ'da seçim bürosu açtı. Açılışa MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, milletvekili adayları Hakan Yılmaz, Güzin Koçak, Hakan Kalkan, Mehmet Ali Özpolat, MHP Mersin Milletvekili Adayı Gürcan Kasap, MHP Malatya eski İl Başkanı Ömer Ekici, MHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Abuzer Duran, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, MHP Doğanşehir İlçe Başkanı Muzaffer Çelebi, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Muzaffer Karaca ile binlerce Akçadağlı katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra MHP Akçadağ İlçe Başkanı Yusuf Ertaş, seçim bürosu açılışına katılan herkese teşekkür ederek, Akçadağ'ın öz evladı olan Avukat Arif Yıldız'a, 7 Haziran genel seçimlerinde sahip çıkacağını, Akçadağ'ın mecliste temsil edileceğine yürekten inandığını kaydetti.

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ise MHP milletvekili adaylarının kendi dallarında kültürlü, donanımlı adaylarla Akçadağlıların karşısına çıktıklarını belirterek, "Bu saatte kadar her şeyle alay etmeye başlayan -haşa Kuran'ı Kerim ile alay edenler- Kuran'ı Kerim'i pasta haline getirip kestiler. Bu artık bizim için bir zillettir. Gelin Akçadağlılar, dinimizle alay edenlere bir ders verin. Akçadağ'ın evladını meclise gönderin" dedi.

Seçim bürosu açılışının son konuşmasını MHP Malatya birinci sıra Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız yaptı. Yıldız, seçim bürosunun açılışına katılan herkese teşekkür ederek, seçim bürosunun hayırlı, verimli ve başarılı çalışmalar yapması temennisinde bulundu. Yıldız, işsizlik, hilal kart ve kayısı konularında açıklamalar yapacağını belirterek, "Ülkemizde yüzde 13 oranında işsiz bulunmaktadır. MHP iktidarında her yıl 700 bin işsize iş imkanı sağlayacağız. İşe alım yapılırken öncelikle her aileden 1 kişi işe alınacak. Yani 1 aileden 3 - 5 kişi işe alınıp, diğer ailelerden hiç kimse alınmama durumu olmayacak. ve her ailenin evine ekmek götürmesi sağlanacaktır" diye konuştu.

İş verilmeyen ailelere "Hilal kart" vermek suretiyle kimseye muhtaç olmadan ve gururunu incitmeden, devletin sosyal yardımlarına kavuşmasını sağlayacaklarını vurgulayan Yıldız, hilal kartta şuan devletin vermiş olduğu odun, kömür, gıda yardımlarının tamamı ve daha fazlası hilal kartta yükleneceğini ve yoksul insanların bu kart ile ihtiyacı neyse onu alması sağlanacağını söyledi. MHP iktidarında, insanlara zorla makarna yedirme durumunun söz konusu olmayacağını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket iktidarında yoksul insanımız neyi almak istiyorsa, neyi yemek istiyorsa onu alabilecek ve yiyecektir. Hilal kart küçük esnafımıza da katkı sağlayan sosyal bir projedir. Hilal kart sadece küçük dükkan ve işletmelerde geçerli olacak. Alışveriş merkezlerinde geçerli olmayacaktır. Böylelikle küçük esnafımızda desteklenmiş olacaktır. Çünkü zengini daha çok zengin yapan AKP hükümeti döneminde 370 bin küçük esnafımız dükkanı kapatmak zorunda kalmıştır."

Hem Malatya hem Akçadağ açsından kayısının çok önemli bir ürün olduğunu anımsatan Yıldız, dünya kayısı üretiminin yüzde 80'nin üzerinde bir üretim yapılmasına rağmen kayısı çok olduğu zaman kayısı fiyatları masraflarını karşılamadığını ve çiftçinin perişan olduğunu hatırlattı. Milliyetçi Hareket iktidarında kayısıyı fındık, çay, incir gibi milli ürün ilan edip taban fiyat uygulaması getireceklerini belirten MHP'li Yıldız, kayısıyla ilgili çalışmaları şöyle izah etti:

"Kayısı taban fiyatı, masraflarından fazla olacaktır. ve devlet kayısının dünya ticaretinde değerini bulması için pazarlanmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede kayısı üreticilerin yüzü gülecektir. Hatırlayacağınız üzere MHP'nin hükümet olduğu dönemde çiftçimize dönüm başı 16 lira destekleme parası vermekteydi. 14 yıl geçmesine rağmen AKP hükümeti döneminde çiftçilerimize dönüm başı 9 lira 50 kuruş verilmektedir. Fındık üreticilerine 170 lira verilirken kayısı üreticilerine 9 lira 50 kuruş reva görülmektedir. Milliyetçi Hareket iktidarında bu haksızlık ortadan kaldırılacaktır."

"İnancınız ne olursa olsun, düşünceniz ne olursa olsun hatta partininiz ne olursa olsun, vatan için bu sefer MHP'yi seçin. Birlik ve dirlik için MHP'yi seçim" diyen Yıldız, iktidar partisinin Malatya ve Akçadağ kamuoyuna kulaklarını kapadığını söyledi. MHP'li Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun sebebi, Akçadağlıların, Malatyalıların oylarının çantada keklik olarak görmelerindendir. İktidar partisinin bir hanım vekili, 'Akçadağlı oturup pilavını yesin. Siyaset neyin' diyen vekile, Akçadağlı pilavını da yiyecek, siyasetini yapacak. Vekilini de çıkaracak, sana da dersini verecektir, inşallah."

BİNLERCE AKÇADAĞLIYA, AKÇADAĞ PİLAVI İKRAM EDİLDİ

Yapılan konuşmalardan sonra MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, seçim bürosunun açılış duasını yaptı. Ardından da binlerce Akçadağlı ile seçim bürosunun açılışı gerçekleştirdi. Ardından da binlerce Akçadağlıya "Akçadağ pilavı" ikramı yapıldı. Akçadağ pilav ikramından sonrada MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ve milletvekili adayları hep birlikte Akçadağ esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Arif Yıldız Malatya Akçadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title