Haberler

Yıldırım: "Ak Parti Hizmet, Proje Demek"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı Başbakan Yıldırım: (2) "Yolları böldük hayatları birleştirdik.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı

Başbakan Yıldırım: (2)

"Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Şunu herkes bilmelidir, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz milleti böldürtmeyiz"

"Türkiye'nin daha çok büyümesi, gelişmesi, adalete kavuşması, demokratikleşmesi için durmadan duraksamadan çalışmaya devam ediyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, "Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Şunu herkes bilmelidir, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz milleti böldürtmeyiz" dedi.

Yıldırım, yapımı tamamlanan tesislerin Ağrı Stadyumu'ndaki toplu açılış töreninde, geçmişte özellikle kış geldiğinde Ağrı'nın ilçelerine gitmenin zor olduğunu hatırlattı.

Ayrımcılığa son vererek Türkiye'nin yollarını açtıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Şunu herkes bilmelidir, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz milleti böldürtmeyiz" diye konuştu.

Bütün vatandaşların hastaneye, üniversite hastanelerine gidip muayene olabildiğine dikkati çeken Yıldırım, her şehirde üniversite olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım her vatandaşının sesine kulak verdiklerini belirterek, "Devlet ve vatandaş arasındaki mesafeyi ortadan kaldırdık" ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin daha çok büyümesi, gelişmesi, adalete kavuşması, demokratikleşmesi için durmadan, duraksamadan çalışmaya devam ediyoruz" diyen Yıldırım, yurdun bütün illeri, ilçeleri, köyleriyle kalkındığını, geliştiğini bildirdi.

Ağrı'ya yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi veren Başbakan Yıldırım, AK Parti hükümetleri döneminde kente 9 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi.

Şehirde son 14 yılda 4 bine yakın derslik yapıldığını belirten Yıldırım, "Onun için Ağrı'da sınıfta 27 öğrenci var, onun için Ağrı TEOG'tan birinci çıkarıyor" diye konuştu. TEOG'ta soruların tamamını cevaplandırarak tam puan alan Marya Polat'ı işaret eden Başbakan Yıldırım, "İşte gururunuz, Ağrı'nın gururu. Ağrı terörle değil başarıyla anılmalı" dedi.

Kentte eğitim, sağlık, ulaşım ve diğer alanlarda yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Yıldırım, kent merkezinde yapımı süren 400 yataklı hastanenin yıl sonuna kadar hizmete gireceğini belirtti.

Ağrı'da 2003'te sadece 2 ambulansın olduğunu, bu sayının AK Parti hükümetleri döneminde 51'e yükseltildiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "İşte insana hizmet bu. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı bu" ifadesini kullandı.

Şehirde 2003 öncesinde 16 kilometre bölünmüş yol olduğunu, AK Parti hükümetlerinde ise 20 kat fazlasının yapıldığını belirten Yıldırım, Ağrı'yı Iğdır'a, Erzurum'a bölünmüş yollarla bağladıklarını anlattı.

"Ben şimdi yavaş konuşunca ses gidiyor"

Konuşması sırasında zaman zaman sesi kısılan Başbakan Yıldırım, "Ben şimdi yavaş konuşunca ses gidiyor. İyisi mi ben ara vermeden konuşmaya devam edeyim" ifadesini kullandı.

Ağrı'da, Ahmed-i Hani'nin torunlarına yakışan bir havalimanını açtıklarını dile getiren Yıldırım, Ahmed-i Hani Havalimanı'nın yılda 212 bin kişiye hizmet verdiğini söyledi. Yıldırım, bu sayının 2002'de sadece 8 bin olduğuna dikkati çekerek, "Boşuna 'Hava yolu halkın yolu olacak' demedik. Lafla peynir gemisi yürümez. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye konuştu.

Yıldırım, "Biz söz verdik bu bölgeyi Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır serhat illerimizi doğunun parlayan yıldızı yapacağız, burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Özellikle Ağrı'yı tarım ve hayvancılığın merkezi yapacağız, burada sözünü veriyorum. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Ağrı'da bugüne kadar 4 bin 300 TOKİ konutunun tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulduğunu ifade eden Yıldırım, Yazıcı Barajı'nın da yapımının sona erdiğini ve böylece Ağrı'nın 50 yıl boyunca su problemi çekmeyeceğini bildirdi. Yazıcı Barajı'nın sadece içme suyu sağlamadığını ve binlerce hektar toprağı suyla buluşturduğunu söyleyen Yıldırım, Ağrı'da bin 163 içme suyu ünitesi kurduklarını ifade etti. Ağrı'nın köy yollarına da 700 kilometre sıcak asfalt yol yaptıklarını söyleyen Yıldırım, "Biz yol yapıyoruz, bu teröristler yolları kazıyor, patlayıcı yerleştiriyor. Ama ne yaparsa yapsınlar, onların tehdidine benim hemşehrilerim boyun eğer mi? Ağrı boyun eğer mi? 'Ağrı' deyip geçme, Ağrı doğuda Türkiye'nin birliğinin, kardeşliğinin teminatıdır." dedi.

"AK Parti hizmet, proje demek"

Yıldırım, 14 yılda 35 taşkın koruma tesisi yaptıklarını ve 4 milyon fidan diktiklerini hatırlatarak, "Biz fidanlar dikiyoruz, onlar fidanları öldürüyor, fidanları şehit ediyor. İşte farkımız bu." diye konuştu.

2002'de Ağrı'da tarım ve hayvancılık desteğinin 29 milyon lira olduğunu, bugün ise bu rakamın 180 milyona ulaştığını dile getiren Yıldırım, toplam 14 yılda verilen nakit destek miktarının 1 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Son 14 yılda 400 milyon lira hayvancılık desteği verdiklerini ve devam eden 3 milyar liralık projelerinin bulunduğunu belirten Yıldırım, "Demek ki Ağrı'da işler yeni başlıyor. Merak etmeyin adım adım geliyoruz. Bölünmüş yollar nasıl geldiyse demir yolu da gelir merak etmeyin." şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılanların "Dik dur eğilme ak gençlik seninle" şeklindeki tezahüratları üzerine Yıldırım, "İftar yaklaşınca canlandı gençlik" dedi.

Yıldırım, "Demiryolundan önceki işimiz Ağrı'nın havasını düzelteceğiz, doğalgaz getireceğiz. AK Parti hizmet demek, AK Parti proje demek, AK Parti demek gelecek aydınlıklar demek. AK Parti demek Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemek demektir." diye konuştu.

Vatandaşlarla iftar yaptı

Başbakan Yıldırım, Ağrı Stadyumu'ndaki programda önce yaklaşık 50 milyon lira değerindeki 18 tesisin açılış törenini yaptı, ardından vatandaşlarla iftar programına katıldı.

Yıldırım'ın masasında gazi ve şehit aileleri ile TEOG sınavında 120 sorunun tamamını cevaplayarak tam puan alan Diyadin ilçesindeki Mehmet Melik Özmen Ortaokulu öğrencisi Marya Polat oturdu. Başbakan Yıldırım, öğrenci ve ailelerle yakından ilgilendi.

Açılış sırasında Marya Polat'ı yanına çağıran Başkan Yıldırım, Polat'ın öğrenim masraflarını üstlenen iş adamı İbrahim Çeçen'in aynı zamanda Polat'a iş imkanı sağlayacağını belirtti. Yıldırım, açılışı Mayra Polat ve beraberindekilerle gerçekleştirdi.

Türk bayraklarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğraflarının asıldığı stadyumda, "Sayın Başbakanımız babaocağına hoşgeldiniz", "Senin meselen memleket meselesi" yazılı pankartlar yer aldı.

Programa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Mehdi Eker, Yasin Aktay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title