Haberler

Yabancı Öğrenciler Kültürlerini Tanıttı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde üniversitede öğrenim gören yabancı öğrenciler ülkelerinin kültürlerini ‘3. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nda tanıttı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde üniversitede öğrenim gören yabancı öğrenciler ülkelerinin kültürlerini '3. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda tanıttı. Yöresel kıyafet, halk oyunları ve yöresel yemeklerin tanıtıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, öğretim görevlileri ve çok sayıda yerli ve yabancı öğrenci katıldı.

Programda '3.Uluslararası Öğrenci Buluşması' koordinatörü Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Doç. Dr. Füsun Özerdem açılış konuşmasında Suriye, Mısır, Fransa, Gine, Irak, Özbekistan, Kazakistan, Polonya, Azerbaycan, İran gibi 60 farklı ülkeden bin 18 öğrencinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde eğitim gördüğünü söyledi.

Üniversite AKM salonunda düzenlenen tanıtım konuşmalarının ardından fuaye salonunda yabancı öğrenciler tarafından oluşturulan stantlarda yöresel kıyafetler ile ülkelerin tanıtımları gerçekleştirildi. Her ülke öğrencisi yöresel kıyafetleri ile ülkelerinin yemek ve diğer önemli değerlerinin tanıtımlarını yaptı.

HALEP İÇİN DÖVİZ AÇTILAR

Stantların bulunduğu alanda bir grup yabancı öğrenci ellerinde taşıdıkları dövizler ile Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için slogan attılar. Yabancı öğrencilerin Halep duyarlılığı katılımcıların alkışlarına neden oldu

60 ÜLKEDEN BİN 18 YABANCI ÖĞRENCİ

Etkinlik hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen etkinlikte üniversitede okuyan farklı ülkelerden, farklı renklerden ve farklı kültürlerden öğrencilerin bir araya geldiğini söyledi. Rektör Harmandar, 60'ın üzerinde ülkeden Bin 18 öğrencinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim öğretim gördüğünü söylerken, 20'in üzerinde de diğer ülkelerden öğretim üyesi çalıştığını açıkladı. Rektör Harmandar, "Bir üniversitede uluslar arası öğrenci yoksa o üniversite uluslar arası olmaktan uzaktır. Üniversitemizde Tıp'ta, Mühendislikte, yabancı dil eğitim veren bölümlerimizde ve Eğitim Fakültemizde ve diğer bölümlerimizde uluslar arası öğrencimiz var. Ülkemiz dünyada en barışçıl, insana en fazla değer veren maddi manevi kucağını açan ülkeler sıralamasında ilk sırada yer almaktadır. Uluslar arası öğrenciler bizim ayrılmaz bir parçamızdır. Bu öğrencilerimizin kendi öğrencilerimizden farkı yoktur. Bizim öğrencilerimiz bu öğrenciler ile birlikte ders çalışmakta, boş vakitlerini değerlendirmektedir. Artık dünyada Türkiye'nin gelişmesi ve güçlenmesi için uluslar arası öğrenci sayısını daha üst seviyelere çıkarmamız gerekir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title