Haberler

Üçüz nineler artık tek kaldı

Güncelleme:

Üçüz nineler artık tek kaldı Üçüz ninelerden Emriye Sarı son yolculuğuna uğurlandı Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan ve bölgenin simgesi olan üçüz ninelerden bir kardeş daha hayatını kaybetti.

Üçüz nineler artık tek kaldı

Üçüz ninelerden Emriye Sarı son yolculuğuna uğurlandı

ORDU - Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan ve bölgenin simgesi olan üçüz ninelerden bir kardeş daha hayatını kaybetti. 92 yaşında hayatını kaybeden Emriye Sarı, toprağa verildi.

Alzheimer tedavisi gören üçüz ninelerden Emriye Sarı, geçen cumartesi evde rahatsızlanarak, Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtulamayarak hayatını kaybetti. Emriye Sarı için Yazlık Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Sarı, namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Hacer Sarı : "İki kardeşim de vefat etti, ben tek kaldım"

Birlikte yaşayan ve ilik kanseri tedavisi gören üçüzlerden Hayriye Sarı, 2016 yılında tedavi gördüğü Fatsa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Emriye Sarı'nın da hayatını kaybetmesi ile üçüz ninelerden geriye Hacer Sarı kaldı.

Emriye Sarı'nın cenazesinde kardeşi Hacer Sarı bir kardeşini daha kaybetmenin acısını derinden yaşadı. Doğduklarından bu zamana kadar hiç kardeşlerinden ayrılmadıklarını, ölümün kendilerini ayırdığı için çok acı çektiğini söyleyen üçüz ninelerden Hacer Sarı, "Biz hiç ayrılmadık. Bizi ancak ölüm ayırdı. Canım kardeşim yaktın içimizi. İki kardeşim de vefat etti, ben tek kaldım. Hiç ayrılmıyorduk ben artık yalnız kaldım. Canım bacım benim" diyerek ağıtlar yaktı.^

"Nineler artık üçüz değil"

Hacer Sarı'nın kızı Necla Sarı ise "Nineler artık üçüz değiller. Artık tek kaldılar. Çok üzgünüz. Emriye teyzem 1,5 aydır hastanede tedavi görüyordu. Sadece annem kaldı ve artık annemi hiç yalnız bırakmayacağız. Onlar doğduklarından bu zamana kadar hep birlikte yaşadılar. Bir teyzem hiç evlenmedi, bir teyzem ise 10 yıl evli kaldıktan sonra boşandı ve kardeşleri ile yaşamaya devam etti. O kadar bağlılardaki birbirlerini acılarını bile hissediyorlardı. İlk ölen teyzemin yanında yer kalmadığı için başka bir mezarlığına defnedeceğiz. Sonrasında 3 kardeşe de yan yana mezarlar yaptırmak istiyoruz" diye konuştu.

İlçenin simgesi olan üçüz ninelerden birini daha kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyleyen Perşembe Belediye Başkanı Mehmet Sayim Tandoğan, "Çok üzüntülüyüz. Aynı yumurta ikisi kardeşleri bizler de çok seviyoruz. Ölüm onları ayırdı ve tek kardeş olarak kaldı. Mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.

Nasıl tanındılar?

9 yıl önce konuk olarak katıldıkları bir televizyon programında evleri ile ilgili sıkıntılarını dile getirince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu durumdan etkilenerek üçüz kardeşlere ev yapılmasını sağlamıştı. Perşembe Kaymakamlığı tarafından eski ev yıkılarak, yerine 2 katlı 53 metrekare bir ev yapılmıştı.

Cenazeye Perşembe Kaymakamı Levent Yetgin de katıldı.

(AA-

Haber görüntülerindeki son fotoğraf (3 beyaz tülbentle çekilen foto - En soldaki yaşayan Hacer Sarı - Ortadaki ölen Emriye sarı - En sağdaki 6 yıl önce ölen Hayriye Sarı)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacer Sarı Perşembe Ordu Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title