Haberler

Toroslar'da Nevruz Ateşi Yandı

Toroslar'da Nevruz Ateşi Yandı
Haberler

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Nevruz Bayramı'nı halkın katılımıyla ateş yakıp, örste demir döverek kutladı.

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Nevruz Bayramı'nı halkın katılımıyla ateş yakıp, örste demir döverek kutladı. Nevruz ateşini yakan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, son günlerdeki şehitler nedeniyle bu yıl bayramı buruk kutladıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi tarafından Anıttepe Parkı'nda düzenlenen etkinlikle Nevruz Bayramı kutlandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ve Toroslar Belediye Başkanı Tuna'nın ev sahipliği yaptığı kutlamaya MHP Mersin Milletvekili Ali de katıldı. Kutlamada, etli topalak çorbası, dövme pilavı ve tatlı ikram edildi.

Tuna, Nevruz ateşini yakmadan önce yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberliğin timsali olan Nevruz'un, dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün Türk dünyasının ortak bayramı olduğunu söyledi. "Dostluğun, barışın, bolluğun simgesi olan ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, Türk milleti adına çok özel bir gündür" diyen Tuna, şehit düşen genç yaştaki özel harekat polislerinin acısını yüreklerinde hissetliklerini ve bu nedenle program için organize ettikleri etkinliklerin bir kısmını iptal ettiklerini bildirdi. Tuna, "Bu milletin birlik ve beraberliğine çomak sokmaya çalışan iç ve dış mihraklar bu ülkeyi ve bu şehri karıştırabilmek için bir takım eylem ve icraat içerisine giriyorlar. Bugün burada birlik ve beraberlik içinde olmanın en güzel fotoğraf karesini sizlerle birlikte verdik. Şehitlerimiz, yüreği yanan analar ve yüreği yanan Türk milleti. Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Bir daha şehit haberleri duymayalım. Birliğimiz daim olsun" dedi.

Milletvekili Ali Öz ve MHP Toroslar İlçe Başkanı Nihat Soysal'ın da birer konuşma yaparak halkın bayramını kutladığı etkinlikte daha sonra Başkan Tuna Nevruz ateşini yaktı. Şiirlerin ve ilahilerin okunmasıyla devam eden programda Tuna, 2011-2012 spor sezonu Mersin Kulüplerarası Halkoyunları Yarışması'nda yıldızlarda il birincisi olan Toroslar Belediyesi Halkoyunları Ekibini, başarılarından dolayı tebrik etti. Nevruz kutlamaları, Tuna'nın da katıldığı geleneksel yumurta tokuşturma yarışı, Nevruz ateşinin üzerinden atlanması ve örs üzerinde demir dövme etkinlikleri ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Mustafa Tuna Toroslar Mersin Yerel

Kira sözleşmeleri için e-Devlet hizmetinde son aşamaya gelindi

Geri sayım başladı! E-Devlet'e müthiş bir hizmet daha geliyor

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! 10'u ağır 40 kişi yaralandı

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! Onlarca yaralı var

Bomba iddia: AK Parti yönetimi asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını istiyor

İşte AK Parti yönetiminin düşündüğü asgari ücret rakamı

Çinli otomotiv devi Chery, Samsun'da fabrika kuracak

Dünyaca ünlü otomotiv devi Türkiye'de fabrika kuracak

title