Haberler

Tarsus'ta 2. Üzüm Hasat Şenliği

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Mersin'in Tarsus ilçesinde tarladan sofraya güvenli gıda arzını hedefleyen "Üzüm Hasadı Şenliği" yapıldı.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Mersin'in Tarsus ilçesinde tarladan sofraya güvenli gıda arzını hedefleyen "Üzüm Hasadı Şenliği" yapıldı.

Killik mevkisinde yapılan üzüm hasadı şenliğinde 'Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile birlikte hazırlanan BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından kabul ve destek gören 'Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi' projesi çerçevesinde açılan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi projesi kapsamında açılan kursa katılan 64 çiftçiye sertifikaları verildi.

Türk çiftçisinin tarımda dünyayı besleyecek güçte olduğunu ifade eden Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Türkiye'yi değil, çok daha fazla ülkeyi doyurduğunu söyledi. Güldibi "Tarsus deyince akla belki Türkiye'yi değil onu aşan boyuta, insanların en zaruri ihtiyacı olan belki pek çok lüksten vazgeçileceği halde yemekten içmekten vazgeçilmeyecek bir alanda insanları doyuran bir unsur akla geliyor. Nasıl ki insan doğduğu zaman annesine muhtaçtır, onun kucağından onun memesinden süt emmek zorundadır. Bütün insanlıkta siz değerli çiftçilerimizin üretmesini beklemek zorundadır. Eğer sizler kaliteli üretirseniz, insanlık doyacaktır, insanlık bir yere gelecektir. Bu manada sizleri önemsiyoruz, sizlere saygı duyuyoruz" dedi.

Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala ise "Yapılan tüm çalışmalar çiftçilerimizin daha iyi ürün yetiştirmelerine olanak sağlanmasını amaçlamaktadır" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de yaptığı konuşmada, "Türkiye'de, burada üzüm üretimi yapan değerli kardeşlerim dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor, en pahalı girdisini, gübresini, tarım elektriğini kullanıyor. İlacını kullanıyor. Bakın mazot rafineri çıkışıyla bu gün pompa fiyatı arasında 1'e 4 fiyat farkı var. Yani rafinerinden 1 liraya mazot çıkıyorsa bu gün çiftçinin traktörünün deposuna 4 liraya doluyor. Bunu her platformda söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen Tarsus Müftü Vekili Mikail Tayşan dua ettirdi.

Entegre ve Kontrollü ürün yönetimi projesinde yer alan 64 çiftçiye sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Üzüm hasat şenliğinin eğlence bölümünde yerel sanatçılar Ece ve Kadir Somer birer konser verdi.

Sanatçı Kadir Somer'in konseri sırasında halay çeken köylülere eşlik eden Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, yapılan istek üzerine Harmandalı oyununu oynadı. Köylüler Kaymakamı büyük bir beğeni ile izleyerek coşku ile alkışladılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şefik Güldibi Türkiye Mersin Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title