Haberler

Silvan'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89.yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde törenle kutlandı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde törenle kutlandı.

Silvan'daki Cumhuriyet bayramı törenlerine dünyaca ünlü Rihanna'nın Don't Stop the Music adlı parçası damgasını vurdu.

Törenler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Silvan İlçe Kaymakamı Yunus Sezer'in izinli olması nedeniyle Diyarbakır Vali Yardımcısı Zafer Engin vekalet etti. Kaymakamlık makamında Vali Yardımcısı Zafer Engin'in tebrikleri kabul ettikten sonra Gazi Caddesi'nde yapılan törene katıldı. Buradaki törene, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy, Belediye Başkanı Fadıl Erdede, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçaslan, daire amirleri, mülki ve askeri erkan ile öğretmenler, öğrenci ve vatandaş katıldı. Tören protokolü; halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okundu.

Vali Yardımcısı Zafer Engin, "Kıymetli öğrenciler, değerli öğretmenlerimiz, sevgili Silvanlılar bugün Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümünün sevinci içerisinde hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Hepimizin bu mutlu günü kutlu olsun. İnsanoğlu tarih boyunca birçok yönetim sistemi denemiştir, günümüzde en çağdaş ve akıllıca yönetim cumhuriyettir.

Bundan dolayıdır ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin milletimizin karakterine en uygun yönetim şekli olduğunu belirtmiştir. Devletler ve sistemler millete hizmet için vardır. Cumhuriyet sisteminde amaç insanın huzur mutluluk ve refahını geliştirmektir. Egemenliğin hiçbir kayıt ve şarta bağlı olmadan millete ait olduklarını, cumhuriyetin vatandaşa olan etkisini temsilcileri aracığıyla kullanırlar. Yönetim hiçbir zümreye veya kişiye bırakılamaz. Ülkemizin Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için yol azımsanamaz. Ancak yapılması gereken daha çok işimiz vardır. Bu duygular içerisinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve aziz şehitlerimizin refahını rahmetle, gazilerimizi minnet ile anıyorum. Siz gençlerin değerli öğretmenlerimizin ve aziz Silvanlıların bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi eğitimcileri yönetiminde Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterisinin ardından, Silvan gazi İlköğretim Okulu korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Şiir, kompozisyon ve koşu yarışlarında ilk üçe giren şiir ve kompozisyonlar okundu. Dereceye giren yarışmacılara ise çeşitli ödüller dağıtıldı. Gazi Caddesi üzerinde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde Dünyaca ünlü Rihanna'nın Don't Stop the Music adlı parçası ile son zamanlarda bütün dünyayı kasıp kavuran PSY Gangnam style parçalarının çalınması ise dikkat çekti. Tören; Silvan Lisesi Bando ekibinin eşliğinde okulların tören geçişiyle son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Türkiye Silvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
title