Haberler

Sakarya Havzası Koruma Planı Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Sakarya Havzası Koruma Eylem Planı toplantısı, Demiryol-İş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Sakarya Havzası Koruma Eylem Planı toplantısı Demiryol-İş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Demiryol İş Sendikası Toplantı salonunda yapılan toplantıya Sakarya Vali yardımcısı Akın Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınalı, Bolu Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiçek, Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Diltemiz, Bursa Orman Bölge Müdürü Sönmez Ağca ve birçok davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınalı, "11 havzanın yönetim planlaması tamamlandı. 14 havzanın projesi ise hazır. Mevcut durumun bilinmesi ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi gerekiyor. Havza koruma eylem planları için detaylı bir inceleme yapılması lazım. Su kaynaklarını etkileyecek faktörler inceleniyor" dedi.

Sakarya Nehri'nin büyük önem taşıdığını ifade eden Kınalı, "Sakarya Nehri 9 ilin sınırları içerisinde olan bir nehirdir. Bu nehir su toplama havzasından oluşuyor. Ankara çayı Sakarya nehrine akıyor. Buradan gelecek olan bir pislik Sakarya nehrini ve insanları olumsuz etkiliyor. Biz Sakarya Nehri havzasını korumak için çalışma başlattık. Bu havzaları korumak için havza yönetim kurulu olacak. 9 İl'de kamu kurum ve kuruluşlarından, havza koruma planlarına katkıda bulunmak, içme sularının korunması, uygulamaların sonuçlarının değerlendirilip rapor haline getirilmesi, havza koruma çalışmalarının halka duyurulması, havza birimleriyle alınan raporların paylaşılması konularında destek bekliyoruz. Havza korumasının etkin bir şekilde uygulanması için bu görev sadece kurumlara ait değil. Halkımızın da bilinçli olması gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, "Havzalarımız neden kirleniyor, bunun araştırılması lazım. Kirliliğin nedeni hep insanoğludur. Havzalarımızın kirlenmemesi için alınan önlemlerin yetersiz kaldığını görüyoruz. Örneğin bir sanayi kuruluşu, fabrikasını kurmak istediği yerde bakacak yakınlarında artıma tesisi var mı diye. ve bu sanayi kuruluşuna, detaylı incelemeler yapıldıktan sonra izin verilmeli. Çevreye zarar veriyorsa hemen hukuki işlem yapılmalıdır. Çevre koruması sadece devlet kurumlarıyla bitmiyor halk da bilinçli olmalı" diye konuştu.

Sakarya Nehrinin kirlenmesinin en önemli faktörünün evsel atıklar olduğunu söyleyen Çevre Mühendisi Yavuz Soysal, "14 havzada çalışmalar son hızıyla yürütülüyor. Sakarya havzası kapladığı alan bakımından ikinci büyük nüfusa sahip. Sakarya havzasının uzunluğu 58 Bin Km. Suyu fazla olan bir havza. 9 ili birden barındırıyor. Sapanca Gölü de havzanın içinde yer alan önemli göllerden bir tanesi. Sakarya havzasının büyük bir kısmına kanalizasyon hizmeti verilmektedir. Sakarya nehrinin kirlenmesindeki en önemli etken evsel atıkların nehre akmasıdır. İkinci sırada ise hayvansal atıklar ve erozyon gelmektedir. Tüm bunlar dikkate alınarak havzaların korunması için herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından program soru cevap şeklinde devam etti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Kınalı Havza Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title