Haberler

Mustazaf-Der'in Kapatılmasına Tepki Mitingi

Mustazaf-Der'in Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Mustazaflar hareketi olarak siyasi bir oluşum başlatıyoruz" dedi.

Mustazaf-Der'in Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Mustazaflar hareketi olarak siyasi bir oluşum başlatıyoruz" dedi.

Kapatılan Mustazaf-Der için Diyarbakır İstasyon Meydanında kalabalık bir kitlenin katılımı ile "Ahde Vefa Mitingi" düzenlendi. Kuran-i Kerim ve ilahilerin okunduğu Mitingde binlerce kişi her bir ağızdan salavatlar getirdi. Mustazaf Der'in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, Mustazaf Der Genel Merkezi olarak yeni bir siyasi oluşuma başlatacaklarını ve bundan böyle "Mustazaflar Hareketi" olarak yollarına devam edeceklerini açıkladı.

Kapatılan Mustazaf Der'in şubelerini ortak platformlarda birlikte çalıştıkları Batman merkezli "Mustazaflar Cemiyeti" çatısı altında çalışmalarına devam etme kararı aldıklarını ifade eden Yılmaz, Mustazaf Der Genel Merkezi olarak yeni bir siyasi oluşuma başlatacaklarını ve bundan böyle "Mustazaflar Hareketi"

olarak yollarına devam edeceklerini açıkladı. Gelen halka teşekkürlerini sunan Yılmaz, derneklerinin kapatılmasının sebebini şöyle açıkladı:

"Zalime ve zulme karşı kıyam eden Hz. Hüseynin, Kerbela'daki mesajına sahip çıkıp zilleti red ettiğimiz için, Mazlumun yanında yer alıp, Zulme rıza göstermediğimiz için derneğimiz kapatıldı. Kudüsü haçlıların işgalinden kurtarıp, Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturan Selahaddin-i Eyübi'nin mirasına sahip çıktığımız için, çağdaş haçlıların ve Siyonistlerin işgaline karşı direnen Filistin halkının yanında yer aldığımız için derneğimiz kapatıldı. Halkımızı, inancından uzaklaştırmak isteyen zihniyetin ve istiklal mahkemelerinin zulmüne uğrayan Müslümanları savunduğumuz için, şehid Şeyh Said ve dava arkadaşlarını hayırla yad edip, davasına, mirasına sahip çıktığımız için derneğimiz kapatıldı. İnançsızlık ve İslam'dan uzaklaştırma faaliyetlerine karşı iman mücadelesini veren ömrü zindanlarda ve sürgünlerde geçen Bediuzzaman Said-i Nursi'den medreseyi yusufiyelerde ders alıp iman hakikatlerini yaydığımız için derneğiniz kapatıldı."

Bugünün, aynı zamanda Diyarbakır'ın fethinin yıldönümü olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"İşte bunun gibi bugünde inşallah bir dönüm noktası olacaktır. Sizlerle beraber yeni sürece bismillah diyerek başlayacağız. Diyarbakır fethinin yıldönümü olan bu günde,

fetih ruhuna sahip çıkan Diyarbakır'ı fetheden sahabelerin taşıdığı İslam sancağı bu gün mustazaflar eliyle meydanlarda dalgalandırılmaktadır. Bu gün sizin burada dalgalandırdığınız bu bayraklar sahabenin Diyarbakır'ı feth ederken Hz. Peygamberden devraldığı aynı bayraklardır. Tüm bayrakların altında toplanacağı tek bayrak Kelime-i Tevhid bayrağıdır. Tüm kavimlerin etrafında birleşecekleri tek bayrak işte bu bayraktır. Lailahe illallah bayrağıdır. Bu bayraktan daha üstün bir bayrak, Muhammed ümmeti olmaktan daha üstün bir aidiyet tanımıyoruz. İşte Türklerin, Kürtlerin, Arapların, hasılı tüm halkların etrafında birleşecekleri bayrak budur. Tüm kavimlerin ortak aidiyetlerini sağlayacak aidiyet budur."

Kapatılan Mustazaf Der'in şubelerini ortak platformlarda birlikte çalıştıkları Batman merkezli

"Mustazaflar Cemiyeti" çatısı altında çalışmalarına devam etme kararı aldıklarını ifade eden Yılmaz, "Yine sizlere hizmet edecekler, her daim yanınızda olacaklar. Diyarbakır'ın fethinin yıldönümü olan bu günde fetih gibi bir müjdemiz olacak. Halkımızın her türlü baskıdan kurtulması için, inancını özgürce yaşaması için, İslami yaşamın önündeki her türlü engelin kaldırılması için, Bozulan toplumsal barışın ve kardeşliğin yeniden tesisi için, Yandaşların, Candaşların değil, halkımızın kalkınması için, Kürt sorunun adalet ve kardeşlik temelinde çözülmesi için yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Toplumsal olaylara, sorunlara daha fazla eğilip etkinliğimizi artıracağız. Mazlum ve mustazaf halkımızın sesi, olup, hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Rabbim Mustazaflar Hareketi'ni hayırlara vesile kılsın" diyerek konuşmasını bitirdi.

Hüseyin Yılmaz'ın konuşmasının ardından mitinge gelen ilahi grupları tarafından ilahi dinletisi yapıldıktan sonra, miting sessiz bir şekilde sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Ahde Vefa Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title