Haberler

Muhtarların Ortak Şikayeti Enerji

İlçe İdare Şube Başkanları Manavgat’ta muhtarlarla buluştu.

İlçe İdare Şube Başkanları Manavgat'ta muhtarlarla buluştu. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Manavgat'ta görev yapan daire müdürleri ve Manavgat'ın 106 mahalle muhtarı bir araya geldi. Şube Başkanları, görev alanlarıyla ilgili muhtarlara bilgi verirken muhtarlar, yaptıkları konuşmalarda enerji kesintilerinden şikayet ettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir açıklama yapan kaymakam Günlü, daire amirlerinin kendi birimleri ile ilgili yapacakları sunumun ardından muhtarların sorunlarını dile getirebileceğini söyledi.

Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Nüfus Müdür vekili, Milli Eğitim Müdür vekili, Askerlik Şubesi Başkanı, Manavgat ve Taşağıl Orman İşletme Müdürleri ve İlçe Sağlık Müdürü'nün sunumlarının ardından muhtarlar mahallelerinin sorunlarını anlattı.

Emniyet Müdürü Özgönül "Hassas bir dönemden geçiyoruz"

Toplantıda ilk sunumu Manavgat Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül gerçekleştirdi.

Son günlerde terör olaylarından dolayı ülke olarak hassas bir dönemden geçildiğini belirten Özgönül "Emniyet olarak zaman zaman sorumluluk bölgemizde muhtarlar ve vatandaşlarımızla toplantılar gerçekleştiriyoruz. Toplantılarda vatandaşlarımızdan plakalı veya plakasız olarak uzun süredir park halindeki araçları ihbar etmelerini istedik. Bugün burada sizlerden aynı uyarıyı mahallenizde yaşayan insanlara ulaştırmanızı jandarma bölgesinde 156, polis bölgesinde ise 155 Polis imdat telefonuna bildirmelerini istiyoruz. Ayrıca her birinizin mahallesinde mutlaka metruk binalar vardır. Metruk binaları terör örgütü mensupları kötü emellerine alet etmek için kullanabilir. Yine aynı şekilde mahallemizde kullanılmayan bina varsa mutlaka bize bunları bildirelim. Biz buralarda arama yapalım gerekli incelemeleri yapalım yine mahallemizde şüpheli paket varsa yanına yaklaşmadan bunları bize bildirin. Aynı şekilde park halinde araç gördüğünüzde araca dokunmadan kapısını açmadan bagajını açmadan içini yoklamadan bize bildirin. Biz uzman personelimiz vasıtasıyla önce bir kontrol edelim ondan sonra gereğini yapar, bu araçların çekilmesini sağlarız" dedi.

Nüfus Müdür vekili Yılmaz "Yeni nüfus cüzdanlarının dağıtımı 2 Ocakta başlıyor"

Toplantıda söz alan Nüfus Müdür vekili Aydın Yılmaz, vatandaşların Nüfus Müdürlüğü'ne müracaatları sırasında eksik numaratajlardan dolayı sorunlar yaşandığına dikkat çekerek "Eğer mahallelerinizde eksik ve yanlış numarataj olayı sözkonusuysa durumu bizlere bildirin. Bizlerde belediye numarataj servisiyle durumu görüşerek sorunu ortadan kaldıralım. Aynı şekilde elektrik ve su faturalarının güncel olması, görülen eksikliklerin CLK ve ASAT'a bildirilmek suretiyle adreslerin güncellenmesinin sağlanması gerekmektedir. Ayrıca yapılan adres kayıtlarının muhtarlara verilen Form D ye titizlikle işlenmek suretiyle bilgi verilmesi gerekmektedir" dedi.

Yeni Nüfus Cüzdanlarının dağıtımının 2 Ocak 2017 Pazartesi günü başlayacağını belirten Yılmaz "Cipli kimlik kartı için vatandaşlarımızdan biyometrik fotoğraf, mevcut nüfus cüzdanı ve 15 TL istenmektedir. Vatandaşlarımız Çağrı Merkezi Alo 199'u arayarak randevu alabilecekleri gibi Nüfus Müdürlüğümüze gelerek te işlem yaptırabilirler" dedi.

Milli Emlak Müdürü Değerli "2 B'de 7 Mart 2017 tarihine kadar süre tanındı"

Milli Emlak Müdürü Hüseyin Değerli, 2-B arazilerinin satışıyla ilgili 6292 Sayılı Yasada 7 Mart 2017 tarihine kadar sürenin uzatıldığını belirterek "Taksitlendirme yaparak arazi alan ve 2 taksit üst üste ödemeyenler için 7 Mart 2017 tarihine kadar süre tanındı. Biz bugüne kadar bu şekilde ödeme yapmayanların satışları iptal edilecek, sözleşmeleri feshedilecek ve icra takibi başlatılacaktır" dedi.

SGK Müdürü Duru "Gelir Testi yaptırılmalı"

SGK Müdürü Ali Duru ise, geliri olmayan ve gelir testi yaptırmayan vatandaşların gelir testi yaptırmaları için Ocak ayı ana kadar süre tanındığını belirterek "2012 yılında başlayan uygulama ile gelir testi yaptırmayanlar için aylık ortalama 300 lira gibi bir para cezası uygulanmaktadır. Bunu da topladığımızda 12 bin lira gibi bir yüklü miktara ulaşmaktadır. Eğer mahallelerinizde maddi durumu iyi olmayan ve gelir testi yaptırmamış kişiler varsa hemen gelir testi yaptırmalarını sağlayalım" dedi.

Tarım ilçe müdürü Demirtaş "Ekiplerimize yardımcı olun"

Tarım İlçe Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, 89 personel, 9 araçla 106 mahalleye hizmet verdiklerini belirterek "Konularımız bilindiği üzere gıda, tarım ve hayvancılık konuları temek olmak üzere çok geniş bir kitleye hitap etmekteyiz. Benim burada sizden özellikle ricam köylere her ay mutlaka 1 veteriner hekim, 1 ziraat mühendisi gönderiyoruz. Bazı köylere yoğunluğu itibariyle her hafta göndermem gerekiyor. Bunun haricinde hayvan sağlığı ile ilgili aşılama ve küpeleme çalışmalarımız oluyor. Bu çalışmalarda ekibin köye gidip boş dönmesi veya çalışmanın eksik kalması, (aşı-küpe yaptırmama) bizim aynı köye tekrar tekrar araç göndermemize neden oluyor. Devletin aracı boş yere aynı köye gidiyor. 9 araçla tüm Manavgat'a hizmet vermeye çalışıyoruz. Her istenen anda araç istenilen yere görevlendiremeyebilirim. Bizim yaptığımız aşı çalışmaları. Ülke ekonomisini etkilediği için vatandaşın yaptırmama gibi bir seçeneği yok. Ben özellikle bu konularda vatandaşımızın zorluk çıkartmamasını, köylere gelen ekiplere yardımcı olmalarını istiyorum. Onun haricinde alıp sattıkları hayvanları, ölen hayvanları İlçe Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekiyor. 7 gün içinde bildirmedikleri takdirde idari para cezası uygulanmak gerekmektedir.'dedi.

Toplantıda söz alan Mahalle Muhtarlarının tamamı mahallelerinin en önemli sorununun enerji sorunu olduğunu, konuyla ilgili muhatap bulamadıklarını dile getirdiler. Manavgat Kaymakamı Günlü, kendisine göre de en önemli sorunun Enerji sorunu olduğunu belirterek "İlçe merkezinde bu sorunun muhatabının CLK ve TEDAŞ olduğunun bilincine varılmasına rağmen mahalleye dönüşen köylerde vatandaşların elektrik ve su gibi sorunlarda muhatap olarak muhtarları gördüğünü, bunun zamanla değişeceğini söyledi.Toplantının ardından muhtarlara fidan dağıtımı yapıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yılmaz Nazmi Günlü Manavgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title