Haberler

Mimar Sinan Vakfı Konferanslarına Devam Ediyor

Edirne Mimar Sinan Vakfı'nın düzenlediği "Çanakale Ruhu" konulu konferansta konuşan gazeteci yazar ve fikir adamı Mehmed Niyazi"Çanakkale dün hükmünü icra etti, bugün hükmünü icra ediyor ve yarın da hükmünü icra edecektir" dedi.

Edirne Mimar Sinan Vakfı'nın düzenlediği "Çanakale Ruhu" konulu konferansta konuşan gazeteci yazar ve fikir adamı Mehmed Niyazi"Çanakkale dün hükmünü icra etti, bugün hükmünü icra ediyor ve yarın da hükmünü icra edecektir" dedi.

Edirne Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa başta Vakfın kurucusu Hasan Gümüş olmak üzere Ak Parti İl Başkanı Av. Müjdat Kahve,

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan,

İl Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan,

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Mahmut Şencan,

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliğinden Sinan Cem Baş, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Arif Köroğlu ile birlikte sivil toplum kuruluşları yetkililerinin yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı.

Çanakkale Mahşeri isimli romanıyla kamuoyunun yakından tanıdığı Mehmed Niyazi'nin Çanakkale savaşının çeşitli yönlerini anlattığı duygu ve heyecan yüklü konuşması salon dışına da taşan yüzlerce kişi tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.

Açılışta konuşan Edirne Mimar Sinan Vakfı mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme, Mehmed Niyazi'nin önceki yıllarda iki defa Vakfın misafiri olarak Osmanlı'nın Balkanlardan çekiliş macerasını ve Plevne savunmasını anlattığını, bugün de Çanakkale savaşını ve ruhunu anlatmak üzere Edirne'ye geldiğini belirterek Mehmed Niyazi'ye teşekkür etti.

Konuşmasının başında Edirne ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran Mehmed Niyazi "Balkan Savaşlarında Edirne'nin geri alınışında Eşref bey komutasında benim öz amcam şehit düşmüştür. Babam da bu çarpışmalarda bulunmuştur. Dolayısıyla Edirne benim gözümde özel yeri ve mukaddes hüviyeti olan bir şehirdir" dedi.

Çanakkale savaşına giden süreçte Osmanlı'nın ve dünyanın içinde bulunduğu duruma dair bilgiler vererek konuşmasına devam eden Mehmed Niyazi,, "Çanakkale

Fatih döneminden beri bizim hep yumuşak karnımız olmuştur. Çanakkale'de çok savaşlar olmuştur. Ancak bu Çanakkale savaşı o kadar büyük, dünyada emsali

olmayan bir savaştır ki diğer savaşlar sütre arkasında kaldığı için onları pek bilmiyoruz. Çanakkale savaşı 3 Kasım 1914 ten 9 Ocak 1916 ya kadar tam 14 ay 6 gün sürmüştür. Milli mücadeledeki komutanlarımıza baktığımızda hepsinin Çanakkale'de görev yapmış olduğunu görürüz. Çanakkale milli mücadelenin bir laboratuvarı ve önsözüdür" dedi.

Konuşmasının başında hayatın ilim ve din olmak üzere iki kaynağı olduğunu söyleyen Mehmed Niyazi Çanakkale savaşının din ve metafizik boyutunun önemine vurgu yaparak çarpıcı açıklamalarda bulundu. İngiliz başbakanı Churchill'in Çanakkale'yi yedi günde geçebileceklerini söyleyerek Avam kamarasından savaş izni aldığını hatırlatan Mehmed Niyazi "Ama Çanakkale geçilemedi. Geçilemeyince ne olduğunu daha sonra yine Churchill anlatıyor. Diyor ki, biz Çanakkale'yi geçemedik ve savaş üç yıl uzadı. 8,5 milyon Avrupalı öldü. Çanakkale'yi geçemedik ve Rusya komünist oldu. Rusya komünist olurken 30 milyon insan öldü. Rusya daha sonra Çin'i de komünist yaptı. Çin komünist olurken 50 milyon insan öldü. Bundan başka Asyalı ve Afrikalı milletler bizim Avrupalıların gücünden şüphe etmeye başladılar ve sömürgeciliğimiz sona erdi" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Vakfın kurucusu Hasan Gümüş tarafından Mehmed Niyazi'ye çiçek takdim edildi. Programın sonunda kitaplarını imzalayan Mehmed Niyazi okuyucularıyla bir süre sohbet etti.

04.03.2013 10: 29: 58

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmed Niyazi Çanakkale Yerel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

title