Haberler

Mertid, Akdeniz Oyunları'nı Tanıtmak İstiyor

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, 2013 Akdeniz Oyunları'nın otellerde kalan yerli ve yabancı turistlere tanıtılması amacıyla turizm işletmelerine stant kurulmasını ve stant görevlisi verilmesini istedi.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, 2013 Akdeniz Oyunları'nın otellerde kalan yerli ve yabancı turistlere tanıtılması amacıyla turizm işletmelerine stant kurulmasını ve stant görevlisi verilmesini istedi.

MERTİD Başkanı Murat Demir, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada giderek yükselen spor turizminin önemine dikkat çekerek, Akdeniz Oyunları'nın bu pastadan pay almak isteyen Mersin için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Dünya turizm gelirlerinin yüzde 32'sini spor turizminin oluşturduğuna işaret eden Demir, yapılan araştırmalarda özellikle uluslararası spor organizasyonlarının sadece ekonomik değil, aynı zamanda tanıtım avantajları, yeni yatırımlar ve kentin görünürlüğü gibi birçok alanda olumlu etkisinin olduğunu ifade etti. Demir, "Geçtiğimiz yıllarda Spor Turizmi Uluslararası Konseyi'nin (STIC) yaptırdığı ve bu kuruluşun resmi yayın organı Journal of Sport Tourism'de yayınlanan bir araştırmaya göre, spor turizminden elde edilen gelir, dünyadaki toplam turizm aktivitelerinden elde edilen gelirin yüzde 32'sini oluşturmakta. Taşıdığı popüler özellikler dikkate alındığında spor turizmi, tanıtım açısından öncelikli konumda. Bu yüzden dünyada pek çok kent şimdiden spor kenti olarak markalaşmaya çalışıyor" dedi.

Türkiye'nin de bu anlamda marka kentler oluşturmaya başladığını vurgulayan Demir, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün 2007 yılında gerçekleştirdiği Yabancı Ziyaretçiler Anketi'ne göre, 'sportif aktiviteler/ilişkiler' amacı ile gelen yabancı turist sayısının yaklaşık 300 bin kişi olduğunu kaydetti. Son yıllarda gerçekleştirilen uluslararası spor organizasyonlarıyla Türkiye'nin de spor turizminde marka kentler oluşturmak için ciddi yatırımlar yaptığını dile getiren Demir, "Geçtiğimiz yıllarda Şampiyon Kulüpler Kupası final maçının Türkiye'de yapılması, Formula

1 Yarışları, İzmir'de düzenlenen Üniversite Oyunları (Universiade), Erzurum 2011 Universiade Kış Oyunları, Alanya'da her yıl düzenlenen triatlon yarışları gibi spor organizasyonları, Türkiye'nin ve ev sahibi kentlerin yüz milyonlarca insan tarafından tanınmasını sağladı" diye konuştu.

"SEKTÖRLER TANITIM İÇİN DAHA AKTİF ROL ALMALI"

Akdeniz Oyunları'nın, spor turizmi pastasından pay almak isteyen Mersin için önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Demir, oyunlar sayesinde Mersin'in dünyada giderek yükselen bir pazarı bulunan spor turizminden pay alabileceğini dile getirdi. Mersin'in, spor turizmine uygun alt ve üst yapıyı geliştirmek zorunda olduğuna vurgu yapan Demir, şöyle devam etti: "Tesis konusunda sorunumuz yok. Fakat organizasyonun avantaj sağlayacağı sektörlerin de tanıtım konusunda daha aktif rol alması gerekiyor. Mersin turizm işletmecileri olarak, oyunların kentimizdeki turizm işletmelerine kazandıracağı fırsatları yakından takip ediyoruz. Kış boyunca Mersin Turizm Platformu ile birlikte katıldığımız fuarlarda Akdeniz Oyunları'nın tanıtımını gerçekleştirdik. Şimdi de sezonun açılmasıyla tanıtım çalışmalarını daha da yaygınlaştırmak istiyoruz."

"MERSİN'E GELEN TURİSTE AKDENİZ OYUNLARINI TANITACAĞIZ"

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Mersin'e gelen turistlerin sayısında artış olduğuna dikkat çeken MERTİD Başkanı Demir, otellerde kalan turistlere Akdeniz Oyunları'nı tanıtmak istediklerini belirtti. Bu tanıtım için bazı taleplerde bulunan Demir, şunları söyledi: "Otellerimiz ve turizm işletmelerimizde kalan yerli ve yabancı turistlere oyunların tanıtımını etkin olarak yapmak için otellerimize stant kurulmasını istiyoruz. Hatta eğer imkan varsa, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü'nün seçeceği görevlilerin eşliğinde tanıtımlar da yapılabilir. Bizler MERTİD olarak tüm üyelerimizle işletmelerimizde tanıtım standı ve görevlilerinin olmasından gurur duyarız. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Sayın Taha Aksoy'dan bu konuyla ilgili görüşmek için randevu almayı planlıyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title