Haberler

Marka'dan Düzce'ye Destek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Düzce Destek Ofisinde destek almaya hak kazanan 9 firma ile protokol imza töreni düzenlendi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Düzce Destek Ofisinde destek almaya hak kazanan 9 firma ile protokol imza töreni düzenlendi.

Düzce Valisi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan vekili Adnan Yılmaz, Düzce destek ofisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada sosyal kalkınmada küçük ölçekli altyapı mali destek programından 7 proje, temiz üretim mali destek programından 2 proje olmak üzere toplam 9 projenin destek almaya hak kazandığını söyledi. 9 proje için 2 milyon 445 bin 450 TL kaynak aktarılacağına dikkat çeken Vali Yılmaz "MARKA'nın 2013 yılı mali destek programları başarılı bulunan proje başvuruları ile destek sözleşmesi imzalanması töreni için buradayız. 2013 yılı bugünkü imza töreninin konusu 2013 mali programlarında başarılı bulunan proje sayımız 9'dur. Aktarılacak olan hibe fon kaynağı tutarı 2 milyon 445 bin 450 TL'dir" dedi.

Vali Adnan Yılmaz, "Düzce'nin MARKA'dan destek almaya hak kazanan 9 proje ile birinci sırada olduğunu ifade ederek "Onun için tebrik ediyorum, çok sevinçliyim, demek ki çalışırsak birlikte bir ekip oluşturursak, bu birliktelik bize kaynak olarak vatandaşımıza da kaliteli hizmet olarak geri dönecektir. Bu da bizi mutlu etmektedir. Onun için her düzeydeki kamu kurum ve kuruluşunun, sivil toplum kuruluşunun teknik manada biraz daha fazla gayret göstermesi lazım. Çünkü bağımsız bir değerlendirme ile programlar eleniyor, daha sonra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kuruluna geliyor. Hiç birimizin müdahil olması söz konusu değil, beş il için de söylüyorum. Bu şartlar altında Düzce, demek ki 5 il içinde, sosyal kalkınma ve küçük ölçekte alt yapılar desteği programının birincisidir. Buna sevinmemiz ve önümüzdeki yıllara da umutla bakmamız lazım. Demek ki daha çok tekniğine uygun, istenen hususları içeren projelerle biz 7'leri pekala 14 yapabiliriz. Bunu da vurgulamalıyım. Elbette bunun dışında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na, Belediye Başkanlığı'na, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne, Düzce Valiliği'ne de başvurduklarında biz onların manevi ortakları oluruz. Birlikte başarırız. Ben bu projelerin öngörülen sürede, başarılı bir şekilde, halkımıza; proje hedef kitlesine en kısa zamanda, en iyi şekilde, standarda uygun gerçekleşmesini diliyorum" dedi.

Düzce'nin desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yılmaz "Bu güzel projeler önümüzdeki yıllarda daha güzel projelere temel oluşturacaktır. Ben mutluyum. İnşallah sizler de projelerinizi hayata geçirirsiniz ve birlikte idrak edersek bu amacına ulaşmış olur. Çünkü bu hibe desteğidir. Devletin mali destek programlarının Düzce'ye yansımasıdır. Düzce'nin bu desteğe diğer illerden daha çok ihtiyacı vardır. Emek verdiniz, ekiplerinizi hepinizin şahsında kutluyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin, çok teşekkür ediyorum " diye konuştu.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce'de hazırlanan projelere sağlanan destekten ötürü çok memnun olduğunu belirterek "En büyük pastayı Düzce almış oluyor. Bu parayı Kocaeli, Yalova'da alabilirdi. Sonuç itibari ile hak eden kazanır. İşadamlarımız, kurumlarımız, projeye eğilmişler ve kazanmışlardır. Ondan dolayı bu para Düzce'mize, Belediyemize, kamu kurumlarımıza girecektir. Valimizle mutlu olduk. Bu çalışmaların devamını istiyoruz. Demek ki yapılırsa mücadele verilerse olabiliyor. Bundan sonra inşallah pastadan pay alabiliriz diye düşünüyorum" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül ise proje hazırlanmasında tekniğin önemine dikkat çekerek "Biz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi olarak çok mutlu olduk. Güzel projelere imza attık. Burada hazırlama teknikleri önemliydi. Teknikleri bilmeden bu projelerin onaylanması mümkün değil. Bazıları acaba işin altında başka bir şey mi var diye aradılar. Ama öyle bir şey yok. Proje değerlendirme komisyonu proje hazırlama tekniklerine göre değerlendirme yapıyorlar. Valimizde kesinlikle bununla ilgili gerekli kurumlara talimatları verdi. Ona göre projeler hazırlandı. Buna istinaden de bu kadar projeyi Düzce'ye kazandırmış olduk" diye konuştu.

MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut da toplamda 6,5 milyonluk destek verileceğini ifade ederek "Verdiğimiz desteklerden faydalanan yararlanıcıların sözleşmelerini imzalamak üzere toplandık. Düzce bu sene gerçekten bir atak yaptı. Toplamda 6,5 milyonluk mali destek almış olacak. Bunun 2. 5 milyon lirasını imzaladığımız projeler çerçevesinde alacak. Önceki 3 yılda almış olduğu kadar kaynağı bu seneki projelerle Düzce'mize kazandırmış olduk" dedi.

MARKA'dan destek almaya hak kazanan 9 firma ile protokol imzalandı. Projeleri ile destek almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlar şöyle "Eğitime Destek Ol (EDO) Projesi ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Engelsiz Kent Akçakoca Projesi ile Akçakoca Belediye Başkanlığı, Düzce'de Engelliler Engelsiz Ulaşıyor Projesi ile Düzce Belediye Başkanlığı, Marifetli Eller Projesi ile Akçakoca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hayatı Paylaşmak için Engel Yok Projesi ile Çilimli Kaymakamlığı, Herkese Eşit Hayat Projesi ile Gölyaka Kaymakamlığı, Tek Adımda Engelleri Kaldıralım Proje ile Yığılca kaymakamlığı, Geri Dönüşüm Sistemini Geliştirerek Plastik Atıkları Yüksek Katma Değerli Ürüne Dönüştürme ile Onur Plastik Ambalaj İmalat Taahhüt San ve Tic. Ltd.

Şti., Hazır Beton ve Beton Ürünleri Üretiminde Temiz Enerji Kullanarak Rekabet Gücünün Artırılması Projesi ile Aykut Petrol Orman Ürünleri Tur. İnşaat Nakliyat Yak. Mad. Madencilik Beton San. ve Tic. Ltd. Şti."

Törene Vali Adnan Yılmaz'ın yanı sıra, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Çilimli Kaymakamı ve Düzce Vali Yardımcısı Vekili Volkan Barış Göçmez, Gölyaka Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Özkan, Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, TSO Başkanı Metin Büyük, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve proje çalışmalarına katkıda bulunanlar katıldı.

(AY)

24.05.2013 13: 39: 52

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Adnan Yılmaz Akçakoca Marmara Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title