Haberler

Konya'da Çanakkale ve İstiklal Harbi Şehitleri Resim Sergisi

Konya'da Karatay İlçe Kaymakamlığı, merkez Karatay İlçe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan "Çanakkale ve İstiklal Harbi Şehitleri Resim Sergisi" düzenlenen törenle açıldı.

Konya'da Karatay İlçe Kaymakamlığı, merkez Karatay İlçe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan "Çanakkale ve İstiklal Harbi Şehitleri Resim Sergisi" düzenlenen törenle açıldı.

Karatay Belediyesi Hizmet Binasında düzenlenen törene Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Varol, AK Parti Karatay Kadın Kolları Başkanı Münevver Yavaş, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Sosyal Bilimler Lisesi İdarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve gaziler ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Lisesi Müdür vekili Semih Sönmez, gerçekleştirilen bu serginin Tarih Öğretmeni Cengiz Acar tarafından hazırlandığını ve fotoğraflarının bir kısmının ilk kez halkımızla paylaşıldığını ifade etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, özellikle amacımız milli eğitim ve tüm okullarımız ile birlikte topluma örnek olacak programlar düzenlemek olduğunu belirtti. İlçede bulunan tüm okulların belediye hizmet binasını her türlü aktivite ve faaliyetlerde kullanmalarını arzu ettiklerini kaydeden Başkan Hançerli, "Okul olarak yapmayı düşündüğünüz her türlü programlarda tesis olarak biz her zaman yanınızdayız" dedi. Başkan Hançerli, Çanakkale'nin 270 bin insanın şehit düştüğü ve Türk Ordusu'nun harikalar yarattığı bir yer olduğunu belirterek, bugün burada o şehit ve gazilerin sayesinde bulunduklarını sözlerine ekledi. Sergide emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Hançerli, bir hafta sürecek olan sergiye tüm vatandaşları davet etti.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise, "Bugün anlamlı bir gün. İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 92. yıl dönümü. Bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde geçirdiği evreleri yeniden hatırlamak ve geleceğe güvenle bakmak için bu sergiyi anlamlaştırmış oluyoruz" dedi. Geçmişi olmayanın tarihi, tarihi olmayanın geleceği olmaz diyen Altıntaş, "Bugün bu gelecek, geçmişte yapılan fedakarlıklarla ve savaşla kazanıldı ve bizler bugünlere geldik" diye konuştu. Bu serginin bizi tarihe tekrar götürerek geçmişte yaşanan sıkıntıları, verilen mücadeleyi gözümüzde canlandırmamıza vesile olacağını aktaran Kaymakam Altıntaş, "Bu sergi bizim geleceğe güvenle bakmamıza vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından açılışı yapılan sergi bir hafta süresince vatandaşların hizmetine açık olacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Hançerli Çanakkale Karatay Konya Yerel Haberler

title