Haberler

KKTC'de Hibe Alacak İşletmeler Açıklandı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) turizm işletmelerine sağlanacak hibe desteğine teknik katkı sunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) turizm işletmelerine sağlanacak hibe desteğine teknik katkı sunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Mersin Valisi Güzeloğlu'nun başkanlığını yaptığı Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) katkılarıyla düzenlenen ve KKTC'yi kapsayan 'Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı' kapsamında hibe alacak 19 işletme açıklandı. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile ÇKA'nın işbirliğinde KKTC'deki turistik tesis işletmecileri ile küçük ölçekli işletmelere yönelik destek programına yapılan başvuruların değerlendirilmesi tamamlandı. Sonuçlar KKTC Kalkınma Bankası Toplantı Salonu'nda ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, KKTC'nin gün geçtikçe daha güçlü ve güvenli bir yol aldığını belirterek, özel sektörün gelişmesi anlamında ortaya konulan ve sektöre olduğu kadar ülke ekonomisine de katkı sağlayacak bu hibe programına teknik destek sağlamaktan mutlu olduklarını kaydetti. Bu hibe programı çerçevesinde hayata geçecek projeler ve sektör temsilcilerinin de çabalarıyla sektörün gelişiminin daha hızlı, sağlıklı ve sürdürülebilir olacağını ifade eden Güzeloğlu, "40'ı aşkın sektörü etkileyen, doğrudan belirleyen ve hepsini olumlu yönde değiştiren bir sektör olan turizm, hem KKTC için bir bütün ekonomik değerlendirmede hem de Türkiye'yle ilişkilerde ve bu ilişkilerin turizm temellendirilmesinde çok büyük önem taşıyor. Sahip olduğu doğal güzellikleri, zenginlikleri ve karşılaştırmalı üstünlükleriyle KKTC'nin bu anlamdaki turizm gelişimi inanıyorum ki bugünden itibaren, teknik destek verilen hibe projelerle ve onun taşıyıcısı sektör temsilcileriyle daha hızlı, sağlıklı, sürdürülebilir bir boyuta taşınacak. Bu süreçte Ajansımızın genel sekreteri ve uzmanları, Türkiye ölçeklerine baktığımız zaman, onun yaklaşık 4'te biri gibi kısa bir sürede sezon öncesinde tamamlanması için yoğun çaba harcadılar. Ortaya konulan çabanın sonucu öncelikle proje sahiplerine ve KKTC'ye hayırlı olsun. Her zaman işbirliğine hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ise otellerdeki kalitenin artırılması ve hizmetlerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları çerçevesinde TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin sağladığı finansmanla başlatılan hibe programının kısa sürece tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 3 milyon TL'lik hibe destek programı kapsamında işletmelerden gelen projelerin değerlendirilmek üzere ÇKA'ya iletildiğini anlatan Üstel, bağımsız değerlendirme sonucunda bu programdan yararlanacak projelerin belirlendiğini bildirdi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da hibe programında koordinatör bakanlık olarak görev aldıkları bilgisini verdi. Özel sektör eliyle büyümenin bir hedef olarak ortaya konduğunu vurgulayan Atun, daha önce sanayi ve tarım alanında denenen hibe programı çerçevesinde toplam 14 milyon 900 bin TL'lik yatırım yapıldığını anımsattı. Turizmde 2012 yılında tahsis edilen 3 milyon TL'lik kaynak için yapılan başvuruların, ÇKA tarafından proje sahibinin kim olduğuna bakılmaksızın şeffaf ve tarafsızca değerlendirildiğine işaret eden Atun, sektördeki sermayeyi de harekete geçirerek yeni yatırımlara vesile olacak bu yöndeki çalışmaların süreceğini vurguladı.

GÜZELOĞLU, KKTC EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI ATUN'U ZİYARET ETTİ

Öte yandan Vali Güzeloğlu, KKTC'de Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'u da ziyaret etti. KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Güzeloğlu, programın ülke ekonomisinin gelişmesine yardımcı olacağına inandığını ifade etti.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC'deki yatırımcılara yönelik hibe programının birikimlerin yatırıma dönüşmesine büyük imkan sağladığını, 2012'de sanayi ve turizm sektörüne yönelik yeni hibe programlarının gündeme geleceğini kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title