Haberler

Kerbela'dan Dönen Heyetten Vali Tuna'ya Ziyaret

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında Kerbela’ya giden Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya ve beraberindeki heyet, Vali Güngör Azim Tuna’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında Kerbela'ya giden Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya ve beraberindeki heyet, Vali Güngör Azim Tuna'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'ndan 115 kişiyi, Kerbela'yı kapsayan bir kültür gezisi programı düzenlediklerini kaydederek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Birliğin sağlanmasını, insanlar arasındaki kaynaşmanın, sevginin ve dostluğun yüzyıllarca hiçbir şey olmadan sürmesini temenni ettiklerini kaydeden Vali Tuna, şöyle devam etti:

"Allah sevgisi her kesimden insanı bir araya getiriyor. İnsanlar öncelikle Allah sevgisi için, O'nu anmak ve O'na ibadet etmek için bir araya geliyorlar. Yollar ve yöntemlerde biraz farklı olabilir. Fakat insanlar birbiriyle konuşa konuşa, ortak noktalar üzerinde anlaşabilir. Günümüzde bir takım dünya görüşleri ve ideolojiler insanların davranışlarını etkiliyor olabilir. Bizim kendi kültürümüz, kadim kültürümüz, eskiden atalarımızdan gelen kültürümüz var. Mümkün olduğu kadar saflığını bozmadan hep iyi evrensel mesajları topluma katkı sağlayacak şekilde içinden çıkartmamız lazım. Yoksa ayrı noktalarımızı ön plana çıkarırsak, birileri bunu kullanırsa işte o zaman kutuplaşma keskinlikle artar. O zaman herkes kendi kabuğuna çekilir, onun ayrı mahallesi köyü olur. Herkes kendinden olanı tutmaya kayırmaya başlar. O zaman toplumu bir arada tutan ahenk çözülmeye başlar. Ülkenin geleceği açısından iyi bir şey değil. Bunu toplum olarak görmemiz lazım."

Eskişehir'de oluşmuş bir huzur ortamı bulunduğunu aktaran Vali Tuna, "Eskişehir'de bir arada yaşama kültürü oluşmuş. Benim gördüğüm kadarıyla diğer sivil toplum örgütleriyle beraber Hacı Bektaş Veli Vakfı'nın da önemli bir rolü var. Bunun sürmesi önemli" şeklinde konuştu.

Eskişehir'deki birliğin ve beraberliğin sağlanmasında Hacı Bektaş Veli Derneği'nin büyük rolü olduğunu söyleyen Vali Tuna, Türkiye'nin son zamanlarda gelişen ülkeler arasında büyük mesafe kaydettiğini, Türkiye'nin huzur ve güven içerisinde yaşamasını istemeyenlerin olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"İNSANLAR ARTIK ÇATIŞMA VE SAVAŞ İSTEMİYOR"

Türkiye'nin çok büyük gelişme kat ettiğini ve geçmişteki bazı şeylerle kıyaslandığında, insana verilen değerlerin bir takım temel haklar ve özgürlükler noktasında geçmişe göre çok mesafe aldığını vurgulayan Vali Tuna, "Tolerans hoşgörü anlamında devlet vatandaşına biraz daha yaklaşmaya çalışıyor. İleride daha da iyi olacak, daha iyi noktalara geleceğiz diye düşünüyorum. Bir tarafta belli bölgelerimizde geçmişte yaşanan terör var. Şuanda o bölgemizde bir çözüm süreci yaşanıyor. İnsanlar artık çatışma ve savaş istemiyor. Huzur ve barış ortamı istiyor. Fakat birileri de bu çatışmalardan, savaşlardan besleniyor. Türkiye geçmişte birçok bedel ödedi. Artık ülke olarak kaybedecek zamanımız yok. Birlik ve beraberlik içinde 76 milyon büyük ve güçlü bir Türkiye için çalışmalı. Türkiye Cumhuriyeti herkese fırsat eşitliği sağlıyor. Husumetle kaybedecek vaktimiz yok" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki eğitim durumunun da giderek yükseldiğini dile getiren Vali Tuna, "Özellikle güzel eğitim almış ve bir nitelik kazanmış insan, özel sektörde, yurt içinde, yurt dışında, dünyanın her yerinde iş bulabiliyor" şeklinde konuştu.

Ardından Kerbela'da yaşadığı izlenimleri aktaran Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya ise, kendilerine bu fırsatı verdiği için Vali Güngör Azim Tuna'ya teşekkür etti.

Çetinkaya, derneğin kuruluşundan itibaren amaçlarının huzur ve güven içinde yaşamak olduğunu, Alevi-Sünni ayrımını kabul etmediklerini kaydetti. 115 kişilik bir heyetle Kerbela'ya gittiklerini anlatan Çetinkaya, "Bazı insanların hayal bile edemeyeceği bir kültür gezisi oldu. Buna vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna İrfan Çetinkaya Eskişehir Yerel Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'da rehine krizi! DEAŞ'lı 6 mahkumun öldürüldüğü operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title