Haberler

Kaü Iğdır Myo'da Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Kars Kafkas Üniversitesi (Kaü) Iğdır Meslek Yüksekokulu (Myo) 2007-2008 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Iğdır Meslek Yüksekokulu (MYO) 2007-2008 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Iğdır MYO bahçesinde düzenlenen KAÜ 2007-2008 akademik yılı mezuniyet törenine, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Iğdır Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Akçay, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Ziraat Fakültesi Dekanı Pof. Dr. İsa Özaydın, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen Vali Saim Karahisarlı, "Artık yüksekokul bitti, yeni bir hayat başlıyor. Sizin bizleri sevdiğiniz kadar, bizler de sizi seviyoruz. Devlet olarak, büyükleriniz olarak. Yeni hayatınızda ülkemizin geleceği için çalışacağınıza dürüstlükten, doğruluktan ödün vermeyeceğinize, ülkeyi ve insanları seveceğinize, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkacağınıza inanıyorum" dedi.

Iğdır Ziraat Fakültesi'nin yeni kurulan Iğdır Üniversitesi'nin lokomotifi olacağını belirten KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, "Üniversiteler bölgeye bilimin büyülü ışığını yaymakla yükümlüdür. Bilim fabrikalarıdır. Bilim, sorunlara çözüm üretip, bilinmeyenleri bilinir hale getirip insanlığın hizmetine sunar. Bu anlamda, bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli bir tarımsal altyapıya ve potansiyele sahip olan Iğdır'ın, bu potansiyelini geleneksel yöntemler yerine bilimsel ve çağdaş yaklaşımla ele alarak kendine büyük bir pazar payı oluşturması ve istihdam sağlaması da fakültemizin öncülüğünde gerçekleşecektir. Bu avantajlara ek olarak Iğdır Üniversitesi, yakın coğrafyamızda bulunan Nahçıvan ve İran başta olmak üzere yurtdışı üniversiteler ile işbirliği oluşturarak ülkeler arası stratejiler geliştirmelidir" diye konuştu.

Rektör Güven ayrıca, "Anadolu tarih boyunca diğer toplumların hep hedefi olmuştur. Bugün de aynı toplumlar geçmişte sahneledikleri senaryoları tarihten ders almaksızın insan hakları, demokrasi, etnik ve kültürel problemler ve dini inançları bahane ederek sahnelemeye çalışmaktadırlar. Aynı zihniyet ve dünyanın dört bir yanındaki uzantıları çok seçenekli planlarla, tarımdan sanayiye, eğitimden istidama, sağlıktan savunmaya kadar aklımıza gelebilecek her alanda zayıflatıcı, zarar verici faaliyetler yapmaktadırlar. Bir ülkede ayrışmayı ve kavgayı tetikleyecek her türlü hareketi desteklemektedirler. Bütün amaç, ülkemizin bütünlüğünü, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ile laikliği zedelemek, toplumumuzu üretkenlikten uzaklaştırarak zayıflatmak, gelişmesini engellemeye çalışmak ve sonuçta istendiği şekilde kontrol edilebilir hale getirmektir. Sevgili gençler, bu tür tuzaklara karşı hazırlıklı olmalısınız" şeklinde konuştu Iğdır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Turgut Öcal da okulun kuruluş aşaması ve okul hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti:

"Sevgili öğrenciler, yüce devletimizin sizlere sunduğu yüksek tahsil nimetinin içinde yalnız öğretim yoktur. Bunun yanında beslenmeden, barınmaya, tedaviden, çeşitli sosyal hizmetlere yönelik imkanlar da vardır. Hayata atılırken sizlerden şunu istiyor ve bekliyoruz. Sayınız, seviniz önce kendinizi, sonra çevrenizi, vatanınızı, milletinizi, bayrağınızı, Atatürk'ümüzü, Türk dilini seviniz ve sayınız. Bizler de sizleri çok seviyor geleceğimiz olan sizlerle gurur duyuyoruz. Yolunu ve bahtınız açık olsun." Okul derecesine giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından tören, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atmalarıyla sona erdi.

(İA-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title