Haberler

Karabağlar Belediyesi'nden Mobil Uygulama İçin Cbs Atağı

Güncelleme:

İzmir Karabağlar Belediyesi, yurttaşların imar durumu alma ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları gibi birçok hizmete mobil uygulamalarla ulaşabilmesini sağlayacak Coğrafi Bilgi Sistemleri'ni (CBS) devreye aldı.

İzmir Karabağlar Belediyesi, yurttaşların imar durumu alma ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları gibi birçok hizmete mobil uygulamalarla ulaşabilmesini sağlayacak Coğrafi Bilgi Sistemleri'ni ( Cbs ) devreye aldı.

Yeni iletişim ve bilgisayar teknolojilerini kullanarak hızlı ve nitelikle hizmet vermeyi, bu sayede vatandaşların memnuniyetini artırmayı hedefleyen Karabağlar Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri'ni ( Cbs ) devreye aldı. Kurumda kullanılan tüm bilgi sistemleri tek bir havuzda birleştirilerek, web ve mobil tabanlı uygulamalarla uyumlu hale getirildi. Böylece yurttaşlar imar durumu almadan, Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarına kadar birçok hizmete mobil uygulamalar aracılığıyla kolayca ulaşabilecek.

NELER YAPILABİLİYOR?

Karabağlar Belediyesi'nin web ve Mobil Kent Rehberi'yle çok sayıda hizmetten hızlı ve güvenilir bir şekilde yararlanılabiliyor. Bunların belli başlıları şöyle:

- İMAR DURUMU: Bilgi amaçlı imar durumu belgesi alınabiliyor ve plana ait notlar görüntülenebiliyor.

- NUMARATAJ: İdari adres (Mahalle, Yol, Kapı, Yapı) ve Mülki Adres (Tapu Mahalle, Ada, Parsel) sorgulamaları ve veri güncellemeleri yapılabiliyor.

FEN İŞLERİ: Projelerin (Yol yapım, bakım, onarım çalışmaları, su, doğalgaz, elektrik/aydınlatma...) harita üzerinden işaretlenip bilgilerin girilmesi, çalışma öncesi ve sonrası vatandaşa bilgilendirmelerin yapılabilmesi mümkün. Planlanan çalışma yerleri harita üzerinden belirlenip kent rehberi aracılığıyla sunulabiliyor.

PARK VE BAHÇELER: Park alanları imalat durumlarına göre; park ekipman ve zemin durumları bilgileri dahilinde oluşturulabiliyor.

GELİR ANALİZ: Vergi kalemleri dahilinde mükellefler parsel ve yapı bazlı borç durumlarını takip edebiliyor; bağımsız birim ve kişi bazlı borç durumlarını sorgulayabiliyor ve görüntüleyebiliyor.

ÇEVRE VE TEMİZLİK: Harita üzerinde tüm temizlik ekipmanları (konteyner, atık kutuları, kumbaralar...) ve temizlik bölgeleri işaretlenerek bilgi girişleri yapılabiliyor. Bir yolun çöp toplama günleri vatandaşlara kent rehberinden sunulabiliyor.

ZABITA: Pazar bölgeleri, tezgahlar sisteme girilebiliyor. Mükellef ilişkisi kurulmuş olan tezgahlar için borç durumları takip edilebiliyor.

VETERİNERLİK HİZMETLERİ: Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sokak hayvanlarının konumsal olarak su ve yiyecek yerlerinin belirlenmesi ve takibi, barınakların harita üzerinden işaretlenmesi ve bilgilerinin girilmesi, ilaçlama durumlarının tematik olarak görüntülenmesi çalışmaları yapılabiliyor.

BİR TIK UZAKLIKTA

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve geldiği günden bu yana dijital dönüşüme ağırlık verdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Çağın gereklerine göre hareket etmeye ve gelişen teknolojiden yararlanmaya gayret ediyoruz. Hedefimiz, mümkün olan tüm hizmetleri mobil uygulamalarla vatandaşlarımızın bir tık uzağına taşımak. Devreye aldığımız ve Coğrafi Bilgi Sistemleri'yle uyumlu uygulamalar sayesinde birçok hizmete kolayca ulaşılabiliyor. Yakında çalışmalarını tamamlayacağımız Dijital Arşiv'i de sisteme entegre edeceğiz. Böylece kurumsal altyapımız olabildiğince güçlenmiş; sunduğumuz hizmetin kalitesi artmış olacak."

NASIL İNDİRİLECEK?

Karabağlar Belediyesi'nin CBS sisteminden yararlanmak isteyen vatandaşlar, "" linkini kullanabilecek. Ayrıca Google Play'de de arama kısmına "Karabağlar Belediyesi" yazılarak uygulama mobil cihaza indirilebilir.

Kaynak: ANKA / Yerel

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Karabağlar CBS Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 4 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title