Haberler

Hayırsever İşadamları İftarda Biraraya Geldi

Çubuk'ta yapımı devam eden öğrenci yurdunda verilen iftar yemeğinde hayırsever iş adamları ve protokol üyeleri bir araya geldi.

Çubuk'ta yapımı devam eden öğrenci yurdunda verilen iftar yemeğinde hayırsever iş adamları ve protokol üyeleri bir araya geldi.

İftara, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, hayırsever iş adamları, yurdun arsasını bağışlayan hayırsever Ahmet Çelik ve davetliler katıldı. İnşaat halinde bulunan İbrahim Ethem Özden yurt binasının bodrum katında verilen iftar yemeği, Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hamdi Somuncu tarafından okunan dua ile başladı.

Yurt sorumlusu Onur Torgaylı, yüksek öğrenim öğrenci yurdunun temelinin geçen yıl atıldığını anlatarak, yurdun arsasının hayırsever tarafından bağışlandığını ve inşaatın bir kısmının da yine ilçedeki hayırsever iş adamları tarafından yaptırıldığını söyledi. Yarım kalan inşaatın Smart Ayakkabı Boyalarının sahibi Süreyya Özden tarafından devam ettirileceğini kaydeden Torgaylı, ilçeye böyle bir yurdun kazandırılmasında emeği geçen ve katkı veren herkese teşekkür etti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçelerinde eğitim ile ilgili yapılan yatırımları anlattı. Üniversite kurulacak ilçede öğrencilerin kalacağı yurtların hazırlıkların hızlı bir şekilde yapıldığını söyleyen Başkan Özden, "İlçemizde böyle yurtların yapılması ve eğitime destek verilmesi çok önemli bir gelişmedir. Eğitime destek veren ve katkı veren herkesten Allah razı olsun. Yurdun temelinin atılmasıyla ve bu aşamaya gelmesinde birçok iş adamımızın emeği ve desteği var. Bundan sonraki süreçte de rahmetli dedemin adının verilmesi ve amcamların bu yurdun yapılması için destek olması takip etmeleri ayrı bir önem taşıyor. İnşallah Eylül ayında bu yurdu faaliyete geçirirsek, bu konudaki eksiklik bir nebzede olsa giderilmiş olur" dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yapılacağı Esenboğa Mahallesinde de öğrencilerin kalabileceği yeni yurtlara ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Özden, "Yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim göreceği üniversiteden bahsediyoruz. Bu süreci iyi yönetmemiz gerekiyor. Öğrencilerin kalacakları yurtların ve sosyal donatıların biran önce yapılması ve hazırlanması gerekiyor. Bunlar hazırlanmazsa bir sürü sosyal problemler yaşanabilir" diye konuştu.

İlçede yapımı devam eden okullardan da bahseden Başkan Özden, Samanyolu Kolejinin de bu eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Çubuk'u çok sevdiğini ve her fırsatta ziyaret ettiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, bu tip eğitim kurumlarının ancak hayırseverlerin desteği ile yapıldığını belirterek, "ASKİ'ye geldikten sonra Çubuk'u tanıdım ve sanki burada doğup büyümüşüm gibi burasını ve insanlarını sevmeye başladım. Tüm hayırsever işadamlarımızdan Allah razı olsun. Burada yapılan bu eğitim yuvası gibi kurumlar artarda, yurdumuzun her yerinden gelen evlatlarımız açıkta kalmaz. Üniversite kurulan bir ilçede yurtlar ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kuzal Lokman Özden Ahmet Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title