Haberler

Haydar Aliyev unutulmadı

Güncelleme:

Haydar Aliyev unutulmadı Sivas'ta Azerbaycan'ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 18. yılında törenle anıldı Sivas'ta Azerbaycan'ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 18. yılında törenle anıldı.

Haydar Aliyev unutulmadı

Sivas'ta Azerbaycan'ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 18. yılında törenle anıldı

SİVAS - Sivas'ta Azerbaycan'ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 18. yılında törenle anıldı.

Azerbaycan'ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 18. yıl dönümü vesilesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen programla anıldı. Üniversite Kültür Merkezinde düzenlenen programda Haydar Aliyev'in fotoğraflarının yer aldığı sergi de yapıldı. Sergi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Azerbaycan Büyükelçiliği Başkatibi Elhan Zeynalov, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ)Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kenan Çarboğa ve katılımcılar tarafından gezildi. Program saygı duruşu ve her iki devletinin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

"İki devlet tek millet"

Programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Türkiye ile Azerbaycan'ın iki devlet tek millet anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, "Böylesi devlet büyüklerini tanımamız bilmemiz gerekmektedir. Böylesi büyük insanların hayatını ve ideallerini bilip öğrenirsek ileriki yıllarda siz değerli gençlerimiz yaşatacaklar. Bana göre Haydar Aliyev bir Türk sevdalısıdır. Ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerin yanı sıra Türk devletleri ile arasında kurduğu büyük bağ ve çalışmaların büyük çabalar sonucunda ortaya koymuştur" dedi.

"Bir devlet büyüğümüzdür"

Azerbaycan Büyükelçiliği Başkatibi Elhan Zeynalov ise, "Bizim asıl amacımız; Haydar Aliyev ve devlet büyüklerimizin bilinmeyen özellikleri ve hayata bakış açılarını değerli gençlerimize aktarmak, anlatmaktır. Haydar Aliyev, bağımsız bir devlet kurmak için bütün halkı arkasına alarak büyük bir gayret içerisine girerek bu emeline ulaşmış bir devlet büyüğümüzdür. Mustafa Kemal Atatürk de yeni bir Türk devleti kurmak için ülkesinde bütün halkını arkasına almıştır" şeklinde konuştu.

Program, teşekkür belgesi takdimi ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haydar Aliyev Azerbaycan Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title