Haberler

Referandum yapılan köy 34 yıl sonra Gümüşhane'den Giresun'a bağlandı

Güncelleme:

34 yıl önce Giresun'a bağlı olan Gümüşhane'nin Kürtün ilçesindeki Üçtaş ve Günyüzü köyleri, referanduma giderek Giresun'un Doğankent ilçesine bağlanma yönünde oy kullandı. Ancak İçişleri Bakanlığı referandumu reddetti. Köylülerin Danıştay'a başvurmasıyla Gümüşhane'nin köy sayısı 314'e düşerken, Giresun'un köy sayısı 541'e yükseldi.

2019 yılında yaptıkları referandumun İl Genel Meclisi tarafından tanınmayan Gümüşhane Kürtün'e bağlı Üçtaş ve Günyüzü köyleri Danıştay'a dava açtı. Danıştay, köylüleri haklı bulurken iki köy Giresun'a bağlandı.

BAKANLIK REFERANDUMU REDDETTİ

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinden ayrılarak Giresun'un Doğankent ilçesine bağlanmak isteyen Üçtaş ve Günyüzü köylerinin 2019 yılında aldığı referandum kararının İçişleri Bakanlığı tarafından reddedilmesi üzerine Danıştay'a açılan dava sonuçlandı.

Danıştay 10. Dairesi tarafından coğrafi, ekonomik, pazar ilişkileri, sosyal ilişkiler, Kamu Hizmetlerinden doğan ilişkiler, sınır ilişkileri bakımından herhangi bir sakınca olmadığı gerekçesiyle referandum kararının İçişleri Bakanlığının reddinin iptaline karar verdi.

Referandum sonucundan sonra Danıştay 10. Dairesi tarafından da onaylanan kararla Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş ve Günyüzü köyleri 34 yıl sonra yeniden Giresun'a bağlandı.

"34 YIL ÖNCE GİRESUN'A BAĞLIYDI"

Günyüzü köyü muhtarı Mustafa Temel referandumun ardından mahkeme de karara vererek Giresun'a bağlanmalarının önünde bir engel kalmadığını belirterek "Üçtaş ve Günyüzü köyleri 2019 yılında Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinden ayrılarak Giresun'un Doğankent ilçesine bağlanmak için referanduma gitmiştim. Referandumda Günyüzü köyünde bulunan 623 seçmenden 472'si oy kullanmış, kullanılan oylardan 272'si 'evet' demişti. Üçtaş köyünde ise kullanılan 520 oydan 474'ü 'evet' demişti. Referandum sonucuna göre Giresun'a bağlanmamız gerekirken, İçişleri Bakanlığı tarafından referandum reddedilmişti. Bunun üzerine köyler olarak bizde Danıştay'a dava açmıştık. Nihayet Danıştay 10. Dairesi İçişleri Bakanlığı'nın reddine, iptal kararı vererek Giresun'a bağlanma isteğimizin önündeki engeli kaldırmıştır. Bundan sonra süreç devam ederek Giresun'a bağlanmış olacağız. Zaten 34 yıl önce Günyüzü ve Üçtaş köyleri Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı köylerdi. Bir anlamda 34 yıl sonra adalet yerini buldu." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Doğankent Gümüşhane Danıştay Giresun Kürtün Hukuk Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

Snn Aksu:

En güzeli Allah'a bağlanmak bunlar geçici işler

21
15
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Flistin ırak suriye afganistan yemen bağlandığı icin cok güzel yaşıyorlar buna son zamanlar Türkiyede dahil muhteşem yaşıyoruz birde bağlı olmayan irlanda norveç hollandaya felan bak

yanıt7
yanıt10
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Şebinkarahisar il olmalı ve oralar komple Şebinkarahisar’a bağlanmalıdır. Giresun’la ne alakası var? İl merkezine 3 saat yol var o da virajdan çıkıp viraja giriyorsun. Milletin miğdesi ağzında yolculuk mu olur?

12
9
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Çok beklersin

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title