Haberler

Genç Girişimcilerden MHP Trabzon İl Başkanlığı'na Ziyaret

Güncelleme:

TTSO Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hasan Kamil Hayali ve üyeleri, MHP Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hasan Kamil Hayali ve üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyarette genç girişimcilerin Türkiye'deki öneminden bahseden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hasan Kamil Hayali, "Biz bu seçim sürecinde adayların gelip projelerini anlatmalarını beklemeyelim, proaktif olalım, her adaya biz gidelim, girişimciliğin ne kadar önemli bir konu olduğunu anlatalım dedik. Çünkü şuan baktığımız zaman ülkemizin ve şehrimizin en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor ve işsizliği azaltmanın en önemli yolu da girişimci sayısını artırmak. Eğer Türkiye'de sadece bir sene tüm üniversite mezunlarını girişimci yapabilirsek ülkemizin işsizlik sorununu çözebiliriz. Trabzon insanı yapısı itibariyle girişimciliğe çok yatkın. Proaktif olmak çok önemli. Diğer kuruluşların yaptığı gibi biz sizden ziyaret bekleyebilirdik ama biz farklı bir yöntem uygulayamak istedik. Gerekirse her adaya giderek sorunlarımızı anlatarak çözüm bulmak istiyoruz' dedi.

3 tane görevleri olduğunu kaydeden Hayali "Birincisi yeni girişimcileri ortaya çıkarmak. Üniversitelere, yüksekokulları, ilkokullara giderek girişimcilik nedir, girişimci olmak için ne yapılması gerekir bunlar hakkında detaylı bilgiler veriyoruz. Bunun yanında girişimcilik konusunda yarışmalar düzenlemek konusunda projelerimiz var. İkinci olarak, hali hazırda girişimci olanları, iş hayatı içinde bulunan üyelerimizin işlerini daha rahat şekilde

yürütmeleri için çalışmalar yürütüyoruz. Son olarak, kendi aramızda yaptığımız toplantılarda belirlediğimiz iş fikirlerini değerlendiriyor, bu fikirlerden anonim şirketler ortaya çıkartıyoruz. Hali hazırda bu şekilde

kurduğumuz seracılık ve hayvancılık alanlarında iki şirket faaliyetlerine devam ediyor" diye konuştu.

Hayali, Trabzon'da girişimciliğin önünü açmak gerektiğinden bahsederek, "Bunun için en önemli konu, belediyeler nezdinde de girişimciliğin öne çıkartılmasıdır. Bunun yolu ise belediye meclisinde girişimciler kurulu için kontenjan açmak ya da direk girişimcilikle sorumlu bir daire ya da başkan yardımcısı görevlendirmektir. Biz, Trabzon genç girişimciler kurulu olarak girişimciliği öne çıkartmak için elimizden geleni yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ise, "Özellikle devletin istihdam görevini üzerinden alıyorsunuz. Bence en güzel yönü budur. Bu sahaları sizlerin sayesinde biraz daha büyütebilirsek bu işleri sizlerin sayesinde halka biraz daha ulaştırabilirsek bana göre en güzeli budur" ifadelerini kullandı.

Hasan Kamil Hayali, MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Örs'e ve MHP Ortahisar Belediye başkan adayı Osman Abanoz'a başarılar dileyerek ziyaret sonlandırdı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Hasan Kamil Türkiye Trabzon Yerel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title