Haberler

ERMED'den Nene Hatun'un torununa anlamlı ziyaret

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Kadınının cesaret ve kahramanlığının simgesi olan Nene Hatun'un torunu Güner Yamanoğlu'nu evinde ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Kadınının cesaret ve kahramanlığının simgesi olan Nene Hatun'un torunu Güner Yamanoğlu'nu evinde ziyaret etti.

93 Harbi sırasında Erzurum'da Aziziye savunmasına katılan, Rus işgaline karşı Erzurum'daki halk direnişinin simgesi haline gelmiş Nene Hatun hakkında konuşan torunu Güner Yamanlı, "Nene Hatun'un cesaretine dair ne söylesem eksik kalır" dedi.

Çocukluk çağlarında yaşadıklarını ERMED Başkanı Gamze İspirli ve yönetim kurulu üyelerine anlatan Yamanlı şöyle konuştu: "Babaannemle 9 yaşlarındayken birlikte yaşadık. Çok kıymetli bir büyüğümüzdü. Nene Hatun kazandıktan sonra bizim evimiz müze haline geldi. Evimizden gelen giden eksik olmazdı. Daha sonra düzenlenen merasim ile kendisine 1955 yılında 'Yılın Annesi' unvanı verildi. Merasimden sonra hastalandı. Zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü Erzurum Numune Hastanesi'nde 22 Mayıs 1955 günü 98 yaşında hayatını kaybetti. Nene Hatun vefat ettikten sonra bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiriye göre, Nene Hatun Ankara'ya defin edilecekti. Nene Hatun'un mezarının Ankara'da olmasına dedem razı olmadı. Kaldı ki biz oraya şartlardan dolayı gidemezdik. Ailece karşı çıktık duruma. Daha sonra alınan karar ile Lalapaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından resmi törenle tabyaların olduğu yere defnedildi. Ailece son gününde de onu yalnız bırakmadık. Yıllar sonra evini müze şekline dönüştürmek istediler. Ona da babam razı olmadı. Babam Nene Hatun'un 6 çocuğundan biriydi. Babaannemin cesaretine dair ne söylesem kelimeler eksik kalır. Anasız büyürsün ama vatansız büyüyemezsin. Nasıl tabyalara gidiyorsa cephede kocasıyla kardeşini görür görmez elindeki satırla düşmanla mücadele etti. Bir sakat kızı vardı, onunla birlikte yaşardı o dönemde babamın eli üzerindeydi. Eski evler şimdiki evler gibi değildi, Evlerimiz iç içeydi, Evler hep yakındı birbirine Mahallebaşı'da yaşıyordu. O süreçte Ordu'dan görevli askerler kendisini Ankara'ya götürmek istiyorlardı. Kendisi gitmedi. Karar alındı Nene Hatun'un evine restorasyon işlemi uygulandı." ifadelerine yer verdi.

Ziyaretin sonunda ERMED Başkanı Gamze İspirli, günün anısına yönelik Güner Yamanlı'ya hediye takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Cumhuriyeti Nene Hatun Türkiye Erzurum Seyahat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title