Haberler

Ereğli Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde, 2011-2012 öğretim yılında 225 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde, 2011-2012 öğretim yılında 225 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Gülüç beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel Erdemir Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversite bünyesindeki fakülte ve yüksek okulların teknolojik olanaklardan eşit şekilde yararlanmalarına özen gösterdiklerini söyledi. 11 ayrı kampüse hizmet vermenin zorluğu yanında, olanakların eşit yararlanma sayesinde beraber yürüme refleksi ile işlerin kolaylaştırıldığını belirten Özer, "Bugün 11 ayrı kampüste hizmet vermenin zorluklarına rağmen teknolojik olanaklardan ayırım yapmaksızın tüm eğitim birimlerimizin eşit derecede yararlanmalarına büyük önem vermekteyiz. Bunun en büyük örneği Ereğli Eğitim Fakültesi'dir. Kaymakamımız, belediye başkanımız, ticaret ve sanayi odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz, hayırsever iş adamlarımız ve eğitim gönüllülerimizin desteğiyle fakültemizin çehresi değişti. Geleceğin Türkiye'sinin öğretmenlerini yetiştiren üniversitemizin fiziki ortamlarının geliştirilmesini tüm paydaşlarımızla birlikte başardık. Şahsım ve üniversitem adına katkı sağlayan eğitim gönüllerine şükranlarımı sunuyorum. Velilerimizin heyecanının öğrencilerimizden daha fazla olduğunu görüyorum. Fakat şunu bilin ki öğrencilerimiz aldıkları eğitimle karşınızda dimdik ayaktalar. Öğrencilerimizin eğitimi için vermiş olduğunuz emeklerinizin boşa çıkarmadıklarını gösteriyorlar. Göstermiş olduğunuz bu özveri ve fedakarlıklar için hepinize şükranlarımı sunuyor, saygıyla selamlıyorum" dedi.

Öğrencilerin de hayatlarındaki en güzel günlerden birini yaşadığını belirten Özer, "Yaptığınız her şeyi aşkla yapın, zorluklardan yılmayın. Bunu aldığınız eğitimle başaracaksınız. Siz, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğisiniz. Asla vazgeçmeyin. Şikayet etmeden problem çözücü olun. Herkes gibi olmayın, farklı olun, destansı olun. Yeni yaşamınız başarı getirsin. Yolunuz açık olsun" diye konuştu. BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar da, fakültenin yakın gelecekte eğitim ordusunun en güçlü kaynağı olacağını belirterek şunları söyledi:

"Donanımlı, alanlarında uzman olmanın yanı sıra girişimci, çağdaş, sosyal ve paylaşımcı, Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı gençlerimizi, birer toplum mimarı olarak ülkemizin eğitim hizmetine sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuz 2000 yılından bu yana mezun veriyor. Bugün İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Bölümü ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü ile Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Öğretmenliği programlarının mezunlarını geleceğe uğurluyoruz. 2013 yılından itibaren İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği Programları mezunları; 2014 yılından itibaren Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Öğretmenliği Programı mezunları; 2015 yılı itibariyle ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi programı mezunları da katıldığında bu görmüş olduğunuz salona da sığamayacağız. Ereğli Eğitim Fakültesi, yakın gelecekte eğitim ordusunun en güçlü kaynağı olacak. Bunu gururla ifade ediyorum. Rektörümüzün destekleriyle son 1 yılda akademik ve idari personel açısından Türkiye'deki eğitim fakülteleri içinde dikkat çekici bir yeterliliğe ulaştığımızı söylemekten gurur duyuyorum. Bu noktada rektörüme teşekkürlerimizi arz ediyorum. Ereğli Eğitim Fakültesi, 15 yıllık süre içinde ülkemiz hizmetine çok sayıda öğretmen kazandırmıştır. Son yıllarda öğretmenlerin atanması amacıyla ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavlarında mezunlarımızın ciddi başarılar elde ettiğini de özellikle belirtmek istiyorum. Bugün mezun ettiğimiz 225 öğrencimizin de kendilerinden önceki meslektaşları gibi bu sınavlarda Fakültemizin başarısını daha da arttıracaklarına inancım tamdır."

Klasik müzik dinletisi ve mezun öğrenciler tarafından oratoryo sunumunun ardından diplomalarını alan öğrencilerden dereceye girenlere ödülleri verildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler belediye Başkanı Bekir Çolak, BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsealam Aksoy, bazı belediye meclis üyeleri, fakülte öğretim üyeleri, veliler ve davetlilerin katıldığı törenin ardından otel avlusuna çıkan öğrenciler havaya kep fırlattı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Gülüç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title