Haberler

Dumlupınar Üniversitesi'nde Öğretim Yılı Açılış Heyecanı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), 2013-2014 öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), 2013-2014 öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi'nin Türkiye'nin önemli bilim kurumlarından birisi olduğunu, öğrencilerin, ilerleyen zaman içinde bunu göreceklerini söyledi. Karaaslan "Her başlangıç yeni heyecanları ve umutları beraberinde getirir. Üniversitemizi tercih ederek bizimle beraber olmayı seçen sevgili gençlerimize hoş geldiniz diyorum" dedi.

Üniversitelerin özgürlüklerin hakim olduğu, yaşatıldığı ve ülkeye dalga dalga yayıldığı önemli sosyal kurumlar olduğunu ifade eden Rektör Karaaslan, "Üniversiteler sadece bilim üretmekle ve sadece eğitim öğretim yapmakla kalmaz. Üniversiteler aynı zamanda sosyal sorumluluğun gereği olarak şehrin ve şehirdeki sosyo-kültürel yapının yanında sanayinin de gelişmesine önemli katkıda bulunan kuruluşlardır. Üniversite yönetimi göreve geldiği günden itibaren bu misyonu büyük ciddiyetle ele almış, şehirde kalıcı dünya ile rekabet edebilen bir sanayi alt yapısını kurabilmek için çalışmalara başlamıştır. Ticaret ve Sanayi Odası'nın değerli yöneticileriyle birlikte oluşturduğumuz çalışma grupları üniversitemizi ileri ufuklara taşıyacaktır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN YENİ VE EN GELİŞMİŞ LABORATUVARINI KURDUK"

Üniversite bünyesinde Türkiye'nin de ihtiyaç duyduğu önemli projelere imza attıklarını belirten Karaaslan, "Üniversitemiz bu yıldan başlamak üzere AR-GE çalışmalarına önem vererek ülkenin ihtiyaç duyduğu önemli bilimsel projeleri gerçekleştirecek ve önemli bilimsel hamlelerde bulunacaktır. Bugüne kadar laboratuvar altyapısının bulunmayışı bu gelişmeye bağlı olarak öğretim üyesi arkadaşlarımızın yetersiz çalışma koşulları altında bulunmalarının getirdiği psikolojik dezavantajlarla bu çalışmalar yeterli düzeyde sürdürülememekteydi. Fakat bu yıldan başlayarak önemli bilimsel projelere imza atacağımıza eminiz. Üniversiteler yerel standartlardan çıkamıyorsa dünya ile rekabet şansı yoktur. Dolayısıyla biz Dumlupınar Üniversitesi olarak Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasında olmayı hedefliyoruz ve bu hedefler doğrultusunda bütün çalışmalarımızı ve alt yapımızı bu bilinçle hazırlıyoruz. Ayırdığımız çok büyük ödeneklerle Türkiye'nin en yeni ve en gelişmiş laboratuvarını kurduk. Alacağımız yeni laboratuvar cihazlarıyla birlikte üniversitemizin sahip olduğu teknik alt yapı ile laboratuvar alt yapısı sayesinde Üniversitemiz dünya üniversiteleri ile rekabet edebilir hale gelecektir. Bizler bunu ileri teknolojiler merkezi olarak değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımızın gerçekleştirdiği projeyle dünyada 3 merkezde bulunan çok fonksiyonlu taramalı elektron mikroskobu olarak tanımlanan bir elektron mikroskobunu envanterimize dahil ettik. İleri Teknolojiler Merkezimiz Üniversitemizde ki bilim adamlarına katkı sunmakla kalmayacak dünyanın her yanından gelecek talepleri de değerlendirecektir. Bunu yapabilmemiz için İleri Teknolojiler Merkezinin uluslararası akreditasyona sahip bir merkez haline gelmesiyle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Üniversitede yürütülen diğer bazı projeler ve çalışmalar hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, bünyelerinde birçok sosyal sorumluluk projelerine yer verdiklerini, öğrencilerin bu projeler sayesinde karşılaştıkları problemlere kısa sürede çözüm üretildiğini de sözlerine ekledi

"ÜNİVERSİTELER, ÖZGÜRLÜK ORTAMINA GEÇİŞİN ÖNCÜLERİ OLMUŞLARDIR"

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da bir konuşma yaptı. Üniversitelerin hiçbir politik veya dini baskı unsuru olmadan hocaların, öğrencileriyle felsefi tartışmalar yaptıkları ortamlardan esinlenerek oluşturulan kurumlar olduğunu bildiren Vali Yılmaz, "Bugün dünyanın her bir bölgesinde üniversiteler o bölgenin, o şehrin, o devletin lokomotifleri olmuştur. Biraz önce sayın rektörümüzün de ifade ettiği gibi üniversiteler, özgürlük ortamına geçişin öncüleri olmuşlardır. Tabi bunun oluşması içinde fiziki ortamların sağlanması gerekiyor. Dumlupınar Üniversitemizi bugün Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biri haline getirdikleri için, şimdiye kadar burada görev almış rektörlerimize, hocalarımıza, idari personele huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ama bu yeterli mi? Kendimizi her gün biraz daha geliştirmemiz, daha ileri seviyeye taşımamız gerekmektedir. Artık sadece özel üniversitelerin değil, devlet üniversitelerinin de kendi içinde öğrenci tercihleri ve ürettikleri bilimsel ürünlerin rekabet öğeleri anlamında hareket edecekleri bir çağa doğru gidiyoruz. Bugün 150 civarında olan üniversitemizdeki yabancı öğrenci sayısının çok daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bazı üniversitelerde binin, bin 500'ün üzerinde yabancı öğrenci var. Bizim bunu daha çok arttırıp ilk olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde üniversitemizin laboratuvarlarını beraber gezdik. Gurur duydum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yılmaz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih eden tüm öğrencilere teşekkür ettiğini de belirterek, "Sizlerin dünya ile rekabet edebilecek, dünyanın her tarafında başı dik dolaşabilecek, bilgilerle donanmış, ticaret yapan, siyaset yapan insanlar olmanızı bekliyoruz" şeklindeki ifadeleri sözlerine ekledi.

Açılış töreni Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Basri Amasyalı tarafından verilen açılış dersi ve akabinde müzik dinletisi ile sona erdi.

Törene Vali Şerif Yılmaz'ın yanı sıra, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğg. Celal Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, Baro Başkanı Av. Sabit Özdoğlar, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof.Dr. Kaan Erarslan, Prof.Dr. Osman Genç, üniversite akademik ve idari personeli, il daire müdürleri ile öğrenciler katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Karaaslan Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title