Haberler

Didim'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Didim'de düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Didim'de düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Didim'de düzenlenen törenle kutlandı. Sakarya Meydan Savaşından sonra 19 Eylül günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından verilen Gazilik unvanı dolayısıyla ülkemizde her yıl kutlanan Gaziler günü Didim'de düzenlenen törenle kutlandı.

Belediye Parkındaki Atatürk Anıtı önünde saat 09: 30'da yapılan törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Garnizon Komutan vekili Mesut Akalp, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Daire Müdürleri, Gaziler, Siyasi parti ilçe temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Törende ilk olarak İlçe Protokolü Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Esra Karakaya Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sami Geren gerçekleştirdi. Geren konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugün Sakarya Meydan muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı ile 'Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının' verilmesinin 92. yıl dönümüdür. 2002 yılında çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir. Gaziler günü canlarını bu ulusa adayan tüm Gazilerimize kutlu olsun. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir milletir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk Milleti gazi ve şehit olan fertlerini en derin duygularla anmaktadır. Kahraman gazilerimiz Türk Milletinin onuru ve gururudur. Türk Milleti olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir; tüm gazilerimize şükranlarımızı sunarım" dedi.

Konuşmanın ardından tören sona ererken, törene katılan ve Didim'de yaşayan Gaziler tebrikleri kabul etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Sakarya Eylül Didim Yerel Haberler

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den "Dışarı çıkmayın" uyarısı

Bakmadan Geçme

10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer? BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI NEDEN TUTUKLANDI? Şanlıurfa'dan Ankara'ya kuduz köpek getirme olayı ne? Buket Özgünlü Boyacı kimdir? 35 hasta köpeği Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? SON DAKİKA: 10 Haziran en son nerede deprem oldu? Son depremler kaç şiddetinde oldu?
Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

title