Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ TERÖR SALDIRISI DAVASI: 6 SANIK HAKKINDA TAHLİYE KARARI (1)Haber: Serpil KIRKESER /İstanbul DHAAtatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016 tarihinde terör örgütü DEAŞ'ın gerçekleştirdiği, 46 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin 42'si tutuklu 46 sanık...

1-  ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ TERÖR SALDIRISI DAVASI: 6 SANIK HAKKINDA TAHLİYE KARARI (1)

Haber : Serpil KIRKESER /İstanbul DHA

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016 tarihinde terör örgütü DEAŞ'ın gerçekleştirdiği, 46 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin 42'si tutuklu 46 sanık hakkında açılan davada 6 sanığın tahliyesine karar verildi.

Silivri'de bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bakan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mahmut Tezin, Harun İçoğlu, Doğan Değerli, Faruk Yazıd, Gulmakhmad Salımov ve Ahmed Bin Hamed'in haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak, tahliye edilmelerine karar verdi. Duruşma 18 Ocak'a ertelendi. Duruşmalar Bakırköy Adalet Sarayı'nda görülecek.

==========================

2- (GENİŞ HABER) TEM OKMEYDANI BAĞLANTI YOLU'NDA KAZA; TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANDI

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL / İstanbul DHA

TEM Okmeydanı bağlantı yolunda ilerleyen kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yattı. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapandı; trafik yoğunluğu yaşandı.

Kaza, saat 13: 30 sıralarında meydana geldi. TEM bağlantı yolu Okmeydanı istikametinde ilerleyen damacana içme suyu yüklü kapalı kasa kamyonet, sürücü Hüseyin Ustabaş'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle savrularak yan yattı. Kamyonetten yola düşen damacana sular diğer sürücülere de kaza tehlikesi yaşattı. Yan yatan kamyonetteki sürücü Hüseyin Ustabaş ve yanındaki kişi, çevredekiler tarafından kamyonetten yara almadan çıkarıldı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uzun süre tek şeritten kontrollü şekilde akan trafik kaza yapan kamyonetin kaldırılması sırasında tamamen durduruldu. Kamyonetteki su damacanalarının ağırlığı nedeniyle ekipler, aracı çekiciye almak için uzun süre uğraştı uğraştı. Yaklaşık 2 saat aksayan trafik kaza yapan aracın kaldırılmasıyla normale döndü.

Görüntü dökümü

---------------------

-Kaza yerindeki polis, itfaiye ve sağlık ekipleri

-Kaza yapan kamyonet

-Kaza yapan araçtan yara almadan sürücü ve yanındaki kişi

-Yoğun trafik

-Kaza yapan kamyoneti kaldırma çalışmaları

-Kaza yapan kamyonetten yola savrulan su damacanalarını toplayan belediye çalışanları

-Yolun trafiğe açılması

-Genel ve detay görüntüler

-Fotoğraflar

15.11.2017 - 16.00 Haber Kodu : 171115133

15.11.2017 - 15.02 Haber Kodu : 171115106

======================================

3- POLİSLERİN YARGILANDIĞI BYLOCK DAVASI'NDA KARAR…

Haber : Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün(FETÖ) şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandıkları iddiasıyla yargılanan  56'sı tutuklu 61 polisin yargılandığı davada karar çıktı. Sanıklar 1 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırıldı. 2 sanığın da tahliyesine karar verildi.

56 TUTUKLU SANIK HAZIR BULUNDU

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında bulunan binada görülen duruşmada 56 tutuklu ile 2 tutuksuz sanık katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları reddederek, beraatlerini talep etti. Mahkeme başkanı davada kararı açıklayacaklarını belirterek, duruşmaya saat 15.00'a kadar ara verdi.

KARAR AÇIKLANDI

5 saatlik aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkları 1 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırdı. Sanıklardan Muammer Sedef ve Hüseyin Yalçın Öztürk'ün de tahliyesine karar verildi.

MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU

Karar açıklandıktan sonra izleyici bölümünde oturan sanık yakını Şenay Koza, mahkeme heyetine yönelik "Allah belanızı versin" diyerek bağırdı. Mahkeme heyeti de Şenay Koza hakkında söz konusu sözleri için Silivri Cezaevi'ne suç duyurusunda bulundu.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 86 polisin "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapsi talep ediliyordu. 22 Ağustos 2017 tarihinde görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıklamış, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep ederek, bazı tutuksuz sanıklar ve firari sanıklar yönünden de dosyanın ayrılmasını istemişti. Mahkeme heyeti de bazı tutuksuz ve firari sanıkların dosyasının ayrılmasına karar vermişti. Davada sanık sayısı da 61'e düşmüştü.

================================

4 - LİSELİLERİN SOPALI KAVGASI KAMERADA

Haber : Ersan SAN - İSTANBUL DHA

Avcılar'da öğrenciler arasında yaşanan tartışma sopalı kavgaya dönüştü. Kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay  Avcılar Cihangir Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre okul çıkışı liseli öğrenci grupları arasında tartışma çıktı. Tartışma biranda büyüdü ve öğrenciler sopalarla birbirlerine girdi. Çevre esnafı araya girse de kavgayı ayırmayı başaramadı.

Kavga çok sayıda polis ekibi müdahalesiyle son buldu. Okul çevresinde yaşananlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kavgada bazı öğrencilerin hafif yaralandığı belirtilirken polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Kavgaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

-Görgü tanığı ile röp.

15.11.2017 - 16.41 Haber Kodu : 171115150

=============================

5- ŞİŞLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖNÜNDE VELİLERDEN EYLEM

"İstanbul genelinde 93, Şişli ilçesinde 9 AVM varken, tarihi Şişli Endüstri Meslek Lisesi yıkılıp yerine AVM ve rezidans yapılmasını kabul etmiyoruz"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan veliler eylem yaptı. Eylem sırasında polis grup çevresinde önlem aldı.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul aile birliği üyesi Ecevit Kahraman basın açıklamasını okudu. Kahraman, "Bugün burada oluşumuzun nedeni bu konudaki hassasiyetimizi siz devlet büyüklerimize bir kez daha duyurmaktır. Türkiye'nin en iyi meslek lisesi olan Şişli Endüstri Meslek Lisemiz, bilindiği üzere yıkım kararı alınmış ve 5  bin öğrencimizin mesleki eğitim almakta olduğu okulumuzda, eğitim dönemi içerisinde bu yıkım kararı uygulamaya konulmuştur. Nezdinizde tüm uğraşlarımıza ve girişimlerimize rağmen uygulamaya konulan yıkım ve eğitime prefabrik yapılar ile devam edilmesi kararı, eğitim döneminin ortasında ve üstelik kış aylarının içerisinde bulunduğumuz şu günlerde özellikle sınav haftasında başta öğrencileri ve biz velileri mağdur etmiştir. İstanbul genelinde 93, Şişli ilçesinde 9 AVM varken, tarihi Şişli Endüstri Meslek Lisesi yıkılıp yerine AVM ve rezidans yapılmasını kabul etmiyoruz" dedi.

Veliler basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. Polisin aldığı önlemler de normale döndürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Okulun önünden detay

-Basın açıklamasının okunması

-Velilerden detay

-Genel ve detaylar

15.11.2017 - 15.42 - Haber Kodu : 171115123

=======================

6- İSTANBUL'DA  "KURT KAPANI 10" OPERASYONU -2

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - Ramazan EĞRİ -  Hasan YILDIRIM - Özgür EREN - Murat ÇAKIR - İSTANBUL-DHA

İstanbul' da polis ekipleri, "Kurt kapanı 10" operasyonu düzenliyor. Operasyon kapsamında havalimanları, vapur iskeleleri, otoyolların da aralarında bulunduğu 120 noktada 2400 polisin katılımıyla denetim yapılıyor

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın koordine ettiği  operasyona, İstanbul emniyetine bağlı tüm şube ve ilçelerden polisler katılıyor. Polis helikopteri, Deniz Şube Müdürlüğü'ne ait polis botlarının da yer aldığı operasyonda havalimanları, iskeleler, metro ve metrobüs durakları, halkın yoğun olduğu caddeler ve meydanlarda denetim gerçekleştiriliyor. Polis ekipleri, şüpheli gördüğü  kişilere Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını yapıyor.

BEŞİKTŞ'TA "MAYA" UYUŞTURUCU ARADI

Beşiktaş Vapur İskelesi önünde önlem alan polis ekipleri iskeleye gelen şüpheli kişilerin üzerini ve çantalarını aradı. Şüpheli araçlar durdurularak kontrol edildi. Yolcuların üst aramasını yapan ekipler Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. 'MAYA' isimli Narkotik köpeği de araçlarda uyuşturucu araması yaptı. Denetime, polis helikopteri de havadan destek verdi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DA DENETİM YAPILDI

Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali Gidiş Katı'nda araçlar ve içindeki kişiler arandı. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda Trafik ekipleri  eksik evrakları bulunan araçlara ceza kesti. Polis ekipleri, şüpheli görülen kişilerin Genel Bilgi Toplama (GBT)  sorgulamasını yaptı.

Görüntü Dökümü

------------

///////KADIKÖY//////////

-Kadıköy İDO iskelesinden görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Şüpheli arama

-GBT sorgusu yapılması

-Polis helikopterinden görüntü

///////////////////BEŞİKTAŞ ////////////////////

-Polislerin güvenlik önlemleri

-Polislerin araçları durdurması

-Araçların aranması

-GBT yapılması

-Araçların 'MAYA" isimli köpekle aranması

-Beşiktaş Vapur İskelesi'nden görüntü

-Yolcuların aranması

/////////////////ATATÜRK HAVALİMANI/////////////////////

-Araçların çevrilmesi ve durdurulması

-Araçların ve şahısların aranması

-Kimlik ve belge kontrolü, trafik ekiplerinin ceza kesmesi

Narkotik köpeğinin arama yapması

-Detaylar

15.11.2017 - 15.10 - Haber Kodu : 171115107

15.11.2017 - 15.29 - Haber Kodu : 171115119

=======================

7- OSMAN TANBURACI'YA TRAFİK TARTIŞMASI SONRASI SALDIRI KAMERADA (1)

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Özgür EREN - İSTANBUL DHA

Ünlü spor yazarı Osman Tanburacı, trafikte yaşadığı tartışma sonrası sürücünün  saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre Tanburacı, bir sürücüyle trafikte yaşadığı tartışma sonrası saldırıya uğradı. Osman Tanburacı'nın üzerine yürüyen sürücü yumruk attı. Çantası ve telefonu yere düşen Tanburacı'yı, araya giren çevredekiler yardım etti. Sürücü, aracına götürülürken Tanburacı yaya olarak uzaklaştı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Olay anına ilişkin görüntüler

15.11.2017 - 16.43 Haber Kodu : 171115151

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Osman Tanburacı Beşiktaş Şişli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title