Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(10.01.ADANA Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeticiler Günü'nde, asayiş olaylarını takip eden muhabirlerle birlikte kahvaltı yaptı.)

(10.01.2012/fotoğraf)

/////////////////////////////////

emniyet Müdürü Gürkan, gazetecilerle kahvaltı yaptı

ADANA Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeticiler Günü'nde, asayiş olaylarını takip eden muhabirlerle birlikte kahvaltı yaptı. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan lokaldeki kahvaltıya, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ulusal ve yerel gazete ve ajansların muhabirleri katıldı. Gazetecilik mesleğinin en zor branşının 'Polis Muhabirliği' olduğunu belirten Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, "İnsan çalışırken her zaman empati yapmak zorunda kalıyor. Polislik ile gazetecilik mesleği iç içe geçmiştir. Her iki mesleğe yerine getirenler de kamu yararına, toplumun huzuru için çalışıyor. Gazeteciliğin en zor branşı da polis muhabirliği olduğunu biliyoruz. Sürekli birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızı bayramlarında da yalnız bırakmak istemedik. Adana'nın daha iyi, daha güzel yönleriyle tanıtılması ve adının duyurulması için çaba sarfedeceğimiz günlerin gelmesini dileyerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı'nızı tebrik ediyorum" dedi.

Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)

(10.01.2013, FOTOĞRAF)

////////////////////

Çamlığa fidan dikilecek

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, yerine otel yapılacağı ileri sürülen Çamlık Alana, 13 Ocak'ta fidan dikeceklerini duyurdu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde, 24 ayrı sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle birlikte açıklama yapan Nazım Biçer, şunları söyledi:

"Tartışılan çamlık arazisi, özel ve kamunun hissedar olduğu mülkiyet problemi olan bir alandır. Çamlık arazisinin hissedarı DSİ, mülkiyetinde bulunan arsayı Adana Büyükşehir Belediyesine yeşil alan yapma karşılığında devir etmiştir. Yeşil alan düzenlenmesi için alınan bu arsa, yeşil alan dışında bir fonksiyona dönüştürülmemelidir. Ayrıca tüm Adana'da olduğu gibi bu bölgede de yeşil alan ihtiyacı bulunmaktadır. Kent içinde yeni ve alternatif yeşil alanlar üretilmeden ve amacı değiştirilerek ranta açılan bu alanların kullanılması karşısında durulmalıdır."

FİDAN DİKİMİNE ÇAĞRI

Çamlık Alanı'nın korunması için herkese çağrıda bulunan Nazım Biçer, 13 Ocak 2013'te saat 11.00'da çamlıkta şölen düzenleneceğini söyledi. Şölene duyarlı herkesi davet eden ve yeşile sahip çıkmaya çağıran Biçer, "Önümüzdeki pazar günü çamlığa çam fidanı dikeceğiz. Gelenlere de müzik ve şiir dinletisi sunacağız" dedi.

ADANA, (DHA)

(YB)(10.01.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////////////////

Tarsus'ta uyuşturucu operasyonu

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda 16 kilo 350 gram esrar ele geçirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nca uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, Akgedik Köyü'nde esrar satışı gerçekleştirileceği ihbarını alan jandarma ekipleri çoban kılığına girerek 41 yaşındaki arıcılık yapan M.Y. adlı kişiyi takibe aldı. Ekipler M.Y.'ye ait arı kovanlarının yanında bulunan kulübeye baskın düzenledi. Baskında kovalar ve poşetler içerisinde 16 kilo 350 gram içime hazır durumda esrar maddesi bulunurken zanlı M.Y. mahkemece tutuklandı.

Tolunay DUMAN / TARSUS (Mersin), (DHA)

(10.01.2013)

/////////////////////////

Mersin'de ayın polisleri ödüllendirildi

MERSİN Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan başarılı polisler, ödüllendirildi.

Mersin'de geleneksel hale getirilen 'Ayın Polisi Ödül Töreni' yapıldı. Geçtiğimiz temmuz ayında Yakaköy'de Ferit Gürbüz adlı şahsın otomobilinin içerisinde öldürülmesiyle ilgili olarak özel ekip kurarak, faili meçhul cinayetin kısa sürede aydınlatılması olayında gösterdikleri başarıdan dolayı 'Cinayet Büro Amirliği' birinci seçilirken, Oto Hırsızlık Bürosu'nda görevli polis memurları Hüsamettin Kızıltaş ile Enes Çukadar, ikincilik ödülüne layık görüldü.

MÜDÜR ÖDÜL VERDİ

Cezaevi firarisi olarak aranırken Alsancak ve Demirtaş mahallelerinde bıçak zoru ile gasp olayını gerçekleştiren bir şahsın yakalanması olayındaki başarılarından dolayı Gasp Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Ata Batur, Erdal Tek ve Kadir Atalay ile Nusratiye Mahallesi'ndeki bir hırsızlık olayını aydınlatan Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memurları İbrahim Yüksel ve Hasan Taşan da üçüncülüğü paylaştı. Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü'nün de katıldığı törende, başarılı personellere ödülleri Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Salim Yavuz tarafından verildi.

Mustafa İNSAN / MERSİN, (DHA)

(10.1.2013)

////////////////////////////////////

Çelik sektöründe sıkıntılı dönem

'Çin bile zarar etti'

İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan, demir çelik sektöründe zor bir süreçten geçildiğini söyledi. Çelik İş Sendikası İskenderun Şubesi'ni ziyaret eden Özhan, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. Ayakta kalabilmek için maliyetleri düşürmek gerektiğini belirten Özhan, "İçinde bulunduğumuz şu zamanda Çinliler bile 2012 yılında zarar etti. Demir çelik sektöründe zarar etmeyen yok. Alman çelik devi Thyssenkrupp 6 milyar Euro zarar etmiş. Önemli ve zor bir dönemden geçiyoruz" dedi. Buna rağmen İsdemir'in, çalışanlarının da gayreti ile başarılı olduğunu vurgulayan Özhan "Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Dostlarımız arkadaşlarımızla birlikte rekorlar kırıyoruz. Bu rekorları ben yapmıyorum. Çalışanlarımızla yapıyoruz. Benim elimde sihirli değnek yok. Arkadaşlarımızın fedakarlıkları gayretleri ve özgüveni ile oluyor. Bu zorlu dönemlerinde inşallah hep birlikte aşacağız" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(10.01.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Atakaş'tan Dörtyol'a okul

HATAYLI hayırsever işadamı Recep Atakaş'ın Dörtyol ilçesine yaptıracağı 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolü imzalandı. Protokole Hatay Valisi M.Celalettin Lekesi ile aşadamı Atakaş imza attı. Kendi adının verileceği okulun protokol imza töreninde konuşan Atakaş, Dörtyol'a yeni bir eğitim yuvası kazandırmaktan mutlu olduğunu söyledi. Atakaş "Eğitime büyük önem veriyoruz. Endüstri Meslek Lisesi yapılması için bana yol gösteren ve yardımcı olan Adalet Bakanımıza, Valimize, Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ederim" dedi. Vali Lekesiz de "Biz eğitimi yüksek tutmaktan yanayız. Eğitim için konulan her tuğla ülkenin geleceğine konulmuş bir tuğladır. 2013 yılının ilk protokolü bugün hayırsever işadamı Recep Atakaş'ın yaptıracağı okul için yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. Protokol imza törneninde Dörtyol İlçe Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve Hatay Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de hazır bulundu.

HATAY,(DHA)

(10.01.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Irak'a yönelik çabalar meyve verdi

MERSİN'de kurulu Türkiye- Irak Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye ile Irak arasındaki ticaretin gelişmesi için mevzuat uyumunun önemine dikkat çekerek

"Bu anlamda son günlerde yaşanan gelişmeler çabalarımızın meyvesinin alınması açısından önemlidir" dedi. Öncelikle Kuzey Irak'ta olmak üzere mobilyalarda Türk standartlarının uygulanacağını belirten Kılıç, "Bu sayede mobilyalarda Türk standartlarına göre sertifika almış malların ithaline izin verilecek. Bu sertifikaları veren laboratuarların akredite olma şartı ise 1 Ocak 2013'den 1 Temmuz 2013'e ötelendi. Başlamış ihraç işlemlerinde ise sertifika aranmayacak" dedi. Ayrıca Kuzey Irak'a giden gıda ürünleri ihracatında Tarım Bakanlığı'nın düzenlediği sağlık sertifikalarının kabul edileceğini ve zorunlu uygulamanın 1 Ocak yerine 1 Mart'ta başlayacağını aktaran Kılıç, iki ülke arasındaki işbirliği ve iletişim için bir danışma mekanizmasının kurulduğunu kaydetti.

MERSİN, (DHA)

(10.01.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////

Süt üreticilerinden firmalara tepki

TARSUS Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut, süt fiyatlarını düşüren firmalara tepki gösterdi. Yaptığı açıklamada fiyatlardaki düşüşü eleştiren Karabulut, "Ulusal Süt Konseyi'nin ülke genelinde uyguladığı 0.90 kuruşun altında süt satılmayacak uyarısına karşı bölgemizde faaliyet gösteren ve bölgemizde süt alımı yapan büyük firmalar kendi aralarında bir araya gelerek süt fiyatını aralık ayı itibarıyle düşürdüğünü açıkladı. 0.70 kuruştan süt satılıyor. Bu fiyat düşüşüne süt toplayıcıları da hiçbir şekilde karşı çıkmadı" dedi. Süt fiyatlarının düşmesinde üreticilerin de payı olduğunu söyleyen Karabulut, "Çünkü bazı üreticiler genel alışkanlıklarını bırakmadığından dolayı istenilen kalitede süt üretimi sağlanmamaktadır. Sütteki kaliteyi düşüren bazı üreticilerimiz bir an önce sütün kalitesini iyileştirme yoluna gitmelidir" diye konuştu.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

(10.01.2013)

//////////////////

Okul inşaatında denetim

OSMANİYE'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 4 Nisan 2012'de ihalesi yapılan, Yeni Anadolu Sağlık Meslek Lisesi inşaatına başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, 16 derslikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, çok amaçlı salon ve 300 kişilik pansiyon inşaatı alanında incelemelerde bulundu. Müdür Kılıç, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Hasan Uçar ve müdür yardımcıları ile birlikte Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi yanındaki inşaat alanında yetkililerden bilgi aldı. Kılıç, çalışmaların 500 günde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(10.01.2013

////////

Selçuklu tarzında kültür merkezi

MERSİN'in merkez Toroslar ilçesinde yapımı devam eden Kültür Merkezi Selçuklu mimarisini yansıtan özellikleriyle dikkat çekiyor. Halkkent Mahallesi'nde yaklaşık 12 bin metrekare alanda yapımı devam eden kültür merkezi hakkında açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna

"Sanatsal değeri ve Selçuklu Türk mimari özelliğiyle Toroslar ve Mersin'imize çok önemli bir eser kazandırıyoruz. Kültür Merkezimizi, Halkkent Mahallesi'nde Mimar Sinan Bulvarı ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın kesiştiği noktada inşa ediyoruz" dedi. Tuna, merkez hakkında şu bilgileri verdi:

"Kültür Merkezi'nde 607 kişilik tam teşekküllü akustik düzenlemeli konser, toplantı ve konferans salonu, nişan ve düğün gibi etkinliklerin yapılacağı açık alan, mini hayvanat bahçesi ve çocuk oyun alanları, çok amaçlı aktivite salonu, sınıf ve atölyeler ile 7 adet TORTEK merkezi, fuaye salonu, sanatçı hazırlanma ve simültane tercüme odaları, kütüphane, kafeteryalar, süs havuzları ve kapalı otopark bulunacak."

MERSİN, (DHA)

(10.1.2013)

///////////

'Zorba'ya büyük ilgi

MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), Yunanlı yazar Nikos Kazancakis'in aynı adlı romanından baleye uyarlanan, müziğini Mikis Theodorakis'in yaptığı 'Zorba Balesi' sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Kültür Merkezi'nde sahnelenen eseri Anna Krzyskow sahneye koyarken, orkestra şefliğini Vladimir Lungu, dekorunu A.Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını D. Tarı Deniz üstlendi. Eserin koordinasyonunu ise S. Zeynep Sunal gerçekleştirdi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, esere olan ilgi nedeni ile mutlu olduğunu belirterek, "Ülkemizin çok yakından tanıdığı Nikos Kazancakis ve Mikis Teodorakis'i Mersinli sanatseverlerle buluşturarak muhteşem bir yapıma imza atmış bulunmaktayız. Dünya edebiyatının başyapıtı olan 'Zorba', bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday. Bu muhteşem dans ve müzik şölenine tüm sanatseverleri çağırıyoruz" dedi.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)

(10.01.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////

Plastik doğramacılar dernekleşiyor

OSMANİYE'de plastik doğrama sektöründe hizmet verenler, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şubesi ev sahipliğinde buluştu. TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş'in

yönettiği toplantıda, sektörün sorunları tartışıldı, dernekleşme konusu ele alındı. Yaptığı konuşmada

işadamının sorumluluklarına dikkat çeken Özkardeş, "Unutmayın ki çalıştırdığınız insanlar ve onların aileleri sizlerin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir işveren sadece kendisinden sorumlu değildir. Yaşadığınız problemleri çözemez ve iflas etmek zorunda kalırsanız hiç kimse kar etmez, tam aksine herkes zarar görür. Sektörünüzdeki sorunlar bir kaosa dönüşmeden birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederseniz, geleceğe dair daha emin adımlar atarsınız" dedi. Toplantıda dernek çatısı altında bir araya gelinmesi konusunda fikir birliğine varıldıı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(10.01.203 FOTOĞRAFLI)

////////////

Lösemili miniklere moral

MERSİN'de Akdeniz Lions Kulübü, lösemi tedavisi gören minikler için moral ve motivasyon etkinliği

Etkinlikte iki palyaço ve Noel Baba yaptıkları animasyon gösterileri ile çocuklara moral verdi, çeşitli hediyeler dağıttı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Bölümü'ndeki etkinliğe Akdeniz Lions Kulübü Başkanı Keriman Diril, kulüp üyeleri, tedavi gören çocuklar ve aileleri katıldı. Kulüp Başkanı Diril, Mersin'de eğitimden sağlığa bir çok projeyi hayata geçirdiklerini, gençleri de unutmadıklarını söyledi.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)

(10.01.2013)

////////////

İslahiye'de okuma seferberliği

GAZİANTEP'in İslahiye İlçe Halk Kütüphanesi ve Opet Anadolu Lisesi işbirliğiyle öğrencileri kitap okumaya özendirmek amacıyla '250 Kitapla Dünyayı Güzelleştir' projesi başlatıldı. Proje ilk etapta 50 öğrenciyle hayata geçirildi. İslahiye Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mukaddes Gökçe, proje kapsamında 9 ve 12'nci sınıflardan oluşan 50 öğrencinin gruplar halinde kütüphaneye gelerek kitap okuduklarını söyledi. Gökçe, "Her öğrencilerimiz Türk ve dünya edebiyatından önemli eserleri okurken, okudukları kitaplar üzerinde tartışarak kitap kazanımını pekiştiriyorlar" dedi.

Kadir ÇELİK / İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(10.01.2013)

////////////

IPA Gaziantep yeni ofisinde

ULUSLARARASI Polis Birliği Türkiye Başkanlığı (IPA) Gaziantep Şubesi'nin yeni ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın tarafından açıldı. İl Emniyet Müdürlüğü 7'nci katında tahsis edilen yeni ofisin açılışına Aydın'ın yanı sıra, il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, IPA Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve görevli polisler katıldı.

Ofis açılışında konuşan Başkan Aydın, Uluslararası Polis Birliğ'nin 'Dostlukla hizmet' sloganıyla din, dil, ırk, renk, cinsiyet ve rütbe ayrımı gözetmeksizin, 1 Ocak 1950 yılında kurulduğunu, en önemli amacının arkadaşlık ağı oluşturarak uluslararası işbirliğini geliştirmek olduğunu söyledi. Günümüzde 62 ülkede yaklaşık 400 bine yakın üye polisiyle dünyanın en büyük meslek örgütü haline geldiğini kaydeden Aydın, "IPA Türkiye Başkanlığı teşkilatımızın bir parçası olarak, eğitim ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir misyon üstlenmektedir" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(10.01.2013)

///////////

Havaalanında kariyer günleri

GAZİANTEP'te lise öğrencileri kariyer günleri kapsamında Gaziantep Havalimanı'nı ziyaret etti. Özel Sunguroğlu Liseleri Rehberlik Servisi tarafından organize edilen etkinliğe katılan öğrenciler

meslek seçimi sürecinde havaalanı ortamını yakından tanıma fırsatı buldu. Hava Trafik Kontrol Şefi Mehmet Murat Kızıl ve Cengiz Arslan, öğrencilere havaalanının çalışma yöntemleri va çalışanlar hakkında bilgi verdi. Türkiye ve dünya genelinde uçak seferlerinin arttığını belirten Kızıl, öğrencilere Gaziantep Havalimanı kulesini de gezdirdi. Anadolujet pilotlarından İsmail Hakkı Kobakoğlu ise, pilotların çalışma hayatı hakkında tecrübelerini uçak kokpitinde öğrencilerle paylaştı.

GAZİANTEP, (DHA)

(10.01.2013) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Zeki Gürkan Irak Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title