Haberler

Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde Bir İlk

Hatay'da Hayırsever iş adamı Recep Atakaş tarafından rahmetli kardeşi Sefa Atakaş adına yaptırılan bölgedeki ilk ve tek 'Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi' olan okul, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte ilk mezunlarını verdi.

Hatay'da Hayırsever iş adamı Recep Atakaş tarafından rahmetli kardeşi Sefa Atakaş adına yaptırılan bölgedeki ilk ve tek 'Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi' olan okul, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte ilk mezunlarını verdi.

Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, tarafından merhum kardeşi Sefa Atakaş adına yaptırılan; 'Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi' ilk mezunlarını verdi. Yelken Kulübü'nde düzenlenen mezuniyet törenine; Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsansu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İsdemir Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçakmak ve çok sayıda davetli katıldı.

"GÖNLÜNÜZ, AŞKINIZ VE VEFA BORCUNUZ BURADA KALSIN"

Ellerinde meşalelerle tören alanına giren öğrencilerin heyecanı dikkat çekti. Burada konuşan Okul Müdürü Ahmet Kısa, İskenderun'a Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin kurulmasını sağlayan işadamı Recep Atakaş'a teşekkür ederek, ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin denizcilik sektöründe görev yapacak nesiller yetiştirdiklerinin altını çizen Kısa, "4 yıl önce okulumuza ilk kaydolan ve bugün okulumuzdaki eğitimlerinin doruk noktasına ulaşmış, hayata yelken açacak olan gençlerin gecesini yaşamaya geldik. Dört yıldan beri bu gençlerimizle çok güzel çalışmalar yaptık. Denizcilik ve gemi yapım alanında okulun laboratuarları ve atölyelerini birlikte donattık. Liman başkanlığımızın ve Deniz Ticaret Odası'nın da desteği ile okulumuz Uluslararası Denizcilik Örgütü kapsamında denizci ve gemi adamı yetiştirme konusunda sertifika verme yetkisine ulaştı. Artık bu bölgenin insanı denizcilik alanında uluslararası sularda görev yapan tüm gemi adamlarının kaptan ve zabitleri okulumuza müracaat ederek, belgelerine ulaşabilecek. Bir de şunu bilmenizi isterim ki sevgili gençler; sizler şimdiye kadar ruhunu okuldaki çok değerli vefakar öğretmenlerimizden aldığımız Piri Reisleri, Barbaros ve Cakak beyleri rehber edinen Sefa Atakaş'ın çocuklarısınız. Sevgili gençler, bu okuldan bedeniniz çıksın ama gönlünüz, aşkınız ve vefa borcunuz burada kalsın" dedi.

"TÜRKİYE'DE DENİZCİLİK SEKTÖRÜ MUTLAKA GELİŞTİRİLMELİ"

Daha sonra kürsüye davet edilen hayırsever işadamı Recep Atakaş ise, Türkiye'de denizcilik sektörünün geliştirilmesine olan ihtiyaca dikkat çekti. Atakaş, "Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde bugün 508 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Okulumuzdan 32'si kız, 102'si erkek olmak üzere 134 öğrencimizin mezuniyet törenlerini kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu öğrencilerimiz, okulumuzun ilk meyveleri. Mezun olan öğrencilerimize,

bundan sonraki eğitim öğretim yaşamlarında ve iş hayatlarında başarılar diliyorum. Rahmetli Sefa Atakaş adına bir okul yaptırmayı düşündüğümüzde, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerimizle konuşarak, okulun Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi olmasının isabetli olacağını düşündük. Her alanda meslek liseleri olmasına rağmen, denizcilik alanında bir meslek lisesinin olmaması, bölgemiz için büyük bir eksiklikti. Biz de bu eksikliği gidermeye ve Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'ni kurmaya karar verdik. Kısa sürede okulumuzu tamamlayarak, 2008 yılında ilk öğrenci kayıtlarına başladık. Bugün 2012 yılında da ilk mezunlarımızı veriyoruz" ifadesini kullandı.

"DENİZCİLİĞE DAHA FAZLA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR"

Denizler ve denizcilik Türkiye gibi bir ülke için çok önemli olduğunu kaydeden Atakaş, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Çünkü denizler, topraklar, ormanlar, madenler bir ülkenin doğal kaynaklarıdır. Doğal kaynaklardan refah çıkartmak, mutluluk çıkartmak, zenginlik çıkartmak her milletin hedefi olmalı. Bizim de ülke olarak bu hedefe ulaşmak zorunluluğumuz var. Ülkemizin mutluluğu, zenginliği için imkan sağlayan denizlerden en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor. Deniz taşımacılığı da bu imkanlardan birisi. Denizlerin bizlere sunduğu imkanlardan yararlanabilmek içinde eğitimli, bilgiyle donatılmış denizcilere ihtiyacımız var. Dört denize sahip olan ülkemizin, bu denizlerden yeteri kadar yararlandığını söylememiz de mümkün değil. Bunu için ülke olarak denizciliğe çok önem vermemiz gerekiyor. İşte bizler bu düşünce ile denizcilik lisesini yapmaya karar verdik" dedi.

"İNSANA YATIRIM YAPMAK İSTEYEN OKUL YAPTIRSIN

Atakaş, Türkiye'nin bilimde büyük aşamalar kat ettiğine vurgulayarak, "Cumhuriyetimiz 90 yıllık süreçte eğitim ve öğretim alanında önemli aşamalardan geçti.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda, bugün 17 milyon öğrencisiyle ve 650 binden fazla öğretmeniyle küçümsenemeyecek bir noktaya ulaştı. Bununla yetinmemek gerektiğini, eğitim ve öğretim alanında daha yapılacak çok işimiz olduğunu düşünüyorum. Devletimiz ulusal bütçede en büyük payı Milli Eğitime ayırarak, meslek liselerini destekleyerek, eğitim ve öğretime çok büyük katkılar veriyor. Bizler her şeyi devletten beklememeliyiz. İmkanı olan herkes eğitim alanında, imkanları ölçüsünde okul yaparak, öğrenci okutarak veya onlara manevi destek vererek katkıda bulunmalı. Okul yaptırmak insana yatırım yamaktır. Zira insana yapılan yatırım hem uzun soluklu, hem de hiçbir zaman kaybettirmeyen bir yatırım" diye konuştu.

"İMKANI OLAN HERKES OKUL YAPTIRMALI"

Uzakdoğu atasözü olan; 'Hedefi bir yıl olan pirinç eksin, hedefi 10 yıl olan ağaç yetişirsin. Hedefi 100 yıl olan insan yetiştirsin' sözünü hatırlatan Atakaş, Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin mezuniyeti dolayısıyla bir araya gelip onların sevinçlerini paylaştıklarını, Atakaş ailesi olarak öğrenci ve eğitimcilerle bir arada olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Atakaş, "Allah bu mutluluğu bu ülkede imkanı olan herkese yaşatsın, yaşatsın ki ülkemizde eğitim problemi kalmasın. Ben ülkemizin geleceği olan gençlerimize tekrar ömür boyu başarılar diliyorum. Burada bulunan bütün misafirlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kardeşimin ruhu şad olsun" dedi. Konuşmaların ardından hayırsever işadamı Recep Atakaş'a, Okul Müdürü Ahmet Kısa tarafından denizcilik sektörünü temsil eden bir yelkenli plaket taktim edildi. Okulu birinci ve ikinci bitiren öğrencilere başarı belgeleri ise Hatay Vali vekili Kadim Doğan ve İskenderun Kaymakamı Ali İhsansu tarafından verildi.

Mezuniyet töreninin ilerleyen saatlerinde okulun 4. yaş günü pastası Recep Atakaş ve oğlu Mustafa Atakaş tarafından kesildi.

(AHS-SNK-

28.05.2012 15: 38: 27

TSI

NNNN - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadim Doğan Ahmet Kısa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title