Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı İlk Oturumu Gerçekleşti

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana'da bulunan 90 civarındaki kavşaktan 13 tanesinin görüntülü idare edildiğini ve bu uygulamanın Adana'da bir ilk olduğunu belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana'da bulunan 90 civarındaki kavşaktan 13 tanesinin görüntülü idare edildiğini ve bu uygulamanın Adana'da bir ilk olduğunu belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Meclis üyesi Abdullah Doğru, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın bütün şehrin her tarafına astığı 'Aziz milletim değerli vatandaşlarım Ramazan Bayram'ınızı mübarek olsun, kutlu olsun' yazılı tabelaları eleştirerek "Gerçekten danışman ihtiyacı var hem Türkçe açısından danışman ihtiyacı var, hem terminoloji açısından ciddi bir danışman ihtiyacı var çünkü dini bayramların literatürü ayrıdır, kurtuluş bayramlarının literatürü ayrıdır. Daha ilginç ve garip olan aziz olması aziz milletimizi Türkiye Cumhuriyeti'nde kullanacak makam Cumhurbaşkanlığı makamlığı ve Başbakanlık makamıdır. Siz hangi sıfat, hangi yetki ile bunları söylüyorsunuz doğrusu ben anlamıyorum" dedi. Doğru, Aldırmaz'ı sinyalizasyon direklerine astığı tabelaların altına kendi ismini yazması konusunda da eleştirerek bunların bir belediyecilik hizmeti olduğunu söyledi.

Doğru'nun eleştirilerinin ardından söz alan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana'da önemli ilklere imza attıklarını belirterek, "80-90 kavşaktan 13 tanesi görüntülü idare ediliyor yani merkezden görüntülü olarak idare ediliyor. Diyelim ki orada biraz fazla bekleniyorsa hemen müdahale ediliyor. Bu da Adana'da yeni bir uygulama hem kırmızıda geçenleri ikaz hem de vatandaşa bu uygulamayı desteklemesi için yapılmış bir icraattır" şeklinde cevap verdi.

ESENDEMİR: "PLAN UYGULAMALARINDA YAVAŞLIK İLÇE BELEDİYELERİNDE"

Gündem dışı söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Esendemir, Adana halkına seslenerek Büyükşehir meclis üyeleri olarak 25 binlikleri ve 5 binlik imar düzenlemelerini yaptıklarını ve 5 binliklerin ocak ayında meclisten geçtiğini söyleyerek "Hala ilçe belediyelerinden binlikler yavaş yavaş geliyor. Ama Adana halkının suçladığı yer Büyükşehir belediyesi meclis üyeleri. Ben buradan Adana halkına sesleniyorum biz 5 binlikleri ocak ayında yaptık. İlçe belediyeleri binlik plan uygulamalarını hala yapamıyorlarsa gidin adresi Çukurova Belediye Başkanlığı, Seyhan Belediye Başkalığıdır. Adana halkından, yatırımcılardan ricam gidip oradaki belediyeleri sıkıştırsınlar" diye konuştu.

BEKİR SITKI ÖZER: "ALNIMIZ AKTIR"

CHP'li Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer de gündem dışı söz alarak Altın Koza'da hakkında çıkan suçlamalara sert bir dille cevap verdi. Özellikle hakkında bir gazetenin attığı manşete tepki gösteren Özer, "Altın Koza alım yaparken ya da ihale yaparken örneğin halkla ilişkiler bizim bunlara ihtiyacımız var diye listeyi çıkarır, Genel Müdür de listeyi onaylar. Daha sonra o oluşturduğumuz fiyat araştırma komisyonu piyasayı araştırıp en uygun fiyatı araştırır gelir. Piyasayı araştırıp bizim önümüze getiren, bunlar uygundur diyen insanlardan bir tanesi 'Bu işlerde sahtekarlık vardır' diyerek bizi şikayet ediyor. Şimdi bu şirket yani bu ürünleri temin edeceğim en uygun araştırma olduğunu bize bildiriyor. Tutuyoruz 3 firmadan da ayrı ayrı teklif alıyoruz. Bu 3 teklifte buradadır.

Bu yapılan işlerin hiç birisinde en ufak bir şey yok. Bize diyorlar ki 'Sahte faturayı bilerek kullandılar.' Şimdi arkadaşlar bu piyasa araştırmasını yapan bu kişi bunun sahte firma olup olmadığını o mu bilecek, en son imzalayan kişi olarak ben mi bileceğim. Ben bunu bilmek zorunda değilim. Biz para ödememizi çekle yapmıştık. Bana maliyenin bildirdiği şu firma şunu yapmıştır şu firmayla çalışmayın diye elimde bir done yok ki. Şimdi bunların suçlanma noktasına getirilmesi çok üzücü. Basından bazı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Aradılar 'Bu iş nedir?" dediler kendilerine anlattık hiç birisi bu konuda hiçbir polemiğe girmeden 'olayı anladık' deyip olayı kapattılar. Şimdi bir gazete başlık atmış 'Sahte faturacı Altın Kozacılar' ya ayıptır gerçekten ayıptır. Siyasetin yoğunlaştığı bir dönemde insanları böyle basitçe suçlama hakkını nerden alıyorsunuz. Ne hakla bizi böyle suçluyorsunuz en azından açın bizim düşüncelerimizi alın neler yapılıp yapılmadığını sor. Bütün meclis üyelerinin telefonları dinleniyor alnımız aktır" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayram Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title