Haberler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden "Geleneksel Kaynaşma" Etkinliği

Rektör Prof. Dr. Özcan: "Her birimiz kendi kimliğimizle ve kendi farklılığımızla bir aileyiz.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan: "Her birimiz kendi kimliğimizle ve kendi farklılığımızla bir aileyiz. Farklılıklarımızla katkı sağlayacağız. Farklılıklarımızla bir aile olacağız. Hem insanlığa hem de ülkemize hizmet edeceğiz" dedi.

Özcan, üniversite yerleşkesinde düzenlenen "geleneksel kaynaşma" etkinliğinde, burada bir aile olduklarını ve yeryüzünde yapılabilecek en güzel işlerden emekliliği olmayan öğretmenlik görevini yaptıklarını belirterek, farklı formatlar altında bazen aktif, bazen pasif, bazen emekli, bazen de başka türlü sektörün içinde son nefese kadar çalışmanın bulunduğunu söyledi.

Mutluluğu, paylaşarak ve başkalarını mutlu ederek yakalayabileceklerini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Dünyanın ve ülkemizin gittikçe zorlaşan şartlarında tutunacak bir dalın mevcudiyetini sizlere hissettirmek, burada biz aileyiz. Her birimiz kendi kimliğimizle ve kendi farklılığımızla bir aileyiz. Farklılıklarımızla katkı sağlayacağız. Farklılıklarımızla bir aile olacağız. Hem insanlığa hem ülkemize hizmet edeceğiz. Eğer hayatınızın hedefine başarı ve mutluluğu yerleştirdiyseniz bilin ki, mutluluk ve başarı her birimizin kendimizin isteklerinin gerçekleşmesi değil hayatı paylaştığınız insanların gözlerindeki tebessümde yatar. Her birimizin bireysel anlamda istediklerini gerçekleştirmenin adı literatürde sadece bencilliktir. Yanımızdakiler eğer bu sevinci paylaşmıyorsa, bu dostluğu paylaşmıyorsa hatta zor şartlar içindeyse bizim tek başıma elde ettiğimiz başarıların bizim gururumuzu ve kibrimizi artırmaktan başka hiçbir şeye yaramayacaktır. Eğer bu yolculuk devam eder ve buradan insanlığa armağan edeceğimiz gençler bizi yaşasak da yaşamasak da ruhumuzu yüceltecek davranışlarla hizmetlerine devam ederse, proje başarıya ulaşmış demektir. Projenin idari sorumluluğunu yürüten birisi olarak ben size nasıl davranıyorsam lütfen sizin de başkalarına davranışınızda bunun sınırlarını aşmamaya gayret edin. Çünkü hiç kimse kimseye mahkum değildir. Biz birbirimize hem ilim öğreticeğiz hem de hayatı öğreteceğiz. Amacımız güzelse güzel şeyler yapmaksa o zaman güzel şeyler yapmanın tarzının da güzel olması lazım. Bizi farklı kılan işin ciddiyeti olmalıdır. Çünkü akademik hayat disiplindir ve her şeyin hakkının verilmesi icap eder."

Emekliye ayrılan üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu'na ve Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gülşen Çetin Akyüz'e plaket, 2014 yılı malzeme bilimi alanında "UNESCO-Loreal Genç Bilim Kadını" ödülü alan Mühendislik Fakültesi Makina ve İmalat Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş'a, başarı belgesi verildi.

Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Tuncel, Genel Sekreter Rüştü Mumcu ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık ile akademik personel katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Azmi Özcan Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title