Haberler

Batmana Yatırım Yapan İş Adamlarından Bürokratik İşlemlere Sitem

Güncelleme:

Batmanlı yatırımcılar, desteklerden yararlanma, projelerinin hayata geçirilmesi ve bürokratik engellerin kaldırılmasını istedi

Yatırımlar Bürokrasiye Takılıyor!

Batmanda yatırım yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı, bazı bürokratik formaliteler nedeniyle yatırımlarını hayata geçiremiyor.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'inde 100'den fazla işçinin çalıştığı Dicle Un Fabrikası sahibi Mehmet Şah Çakar, aylardır yapmak istedikleri bazı yatırımları yapamadıklarından yakındı.

Bizzat OSB Müdürlüğünün bankalara verdiği ipotek yüzünden bir çok yatırımcının yeni yatırımlara yönelemediğini belirten Çakar, "Un fabrikamızın yanına çelik silo yapmak istiyoruz ancak her yerde OSB'ye ait ipoteklerle karşılaşıyoruz. Kısal Kalkınma Projelerinden yararlanmıyoruz ve bu maalesef yatırımların önünü kesen bir önemli bir etkendir. Ayrıca, devletin yatırımcılara sağladığı imkanları pratikte de görmek istiyoruz. Bir çok destek sözü sadece söylemlerde kalıyor" dedi.

SİLOLARI YAPAMAYINCA BUĞDAYLAR DIŞARIDA KALIYOR

Kırsal Kalkınma Projelerinden hak etmelerine rağmen bürokratik engellere takıldıklarını söyleyen Çakar, " Türkiye'deki her şart ve ortamda bizler sürekli çalışan üreticileriz. Türkiye'nin bir çok yerine un gönderiyoruz. Hükümet kurulsa kurulmazsa, yada ekonomik kriz dahi olsa çalışan bir sektörüz. Bu nedenle bu tür sektörlerin desteklenmesi lazım iken, işimizi büyütmek, daha fazla istihdam oluşturmak amacıyla hazırladığımız projeleri hayata geçiremiyoruz" dedi. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mehmet Şah Türkiye Dicle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title