Haberler

Antalya'da Bilek Güreşi Turnuvası Yapıldı

Güncelleme:

Muratpaşa Belediyesi, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Uluslararası Gençlik Festivali'ne ve Bilek Güreşi Turnuvasına ev sahipliği yaptı.

Foto: Açıklamadan foto

===

Muratpaşa'da erken kutlama

MURATPAŞA Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Uluslararası Gençlik Festivali'ne ve 'Bilek Güreşi Turnuvası'na ev sahipliği yaptı. Muratpaşa Belediyesi ve FOMGED Gençlik Kulübü'nün katkılarıyla Muratpaşa Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, birçok ülkeden bilek güreşçileriyle Romanya, Litvanya, Estonya, Malezya, Letonya ve Hindistan'dan gelen dans ekipleri katıldı.

BİLEĞİNE GÜVENEN GELDİ

'Bileğine Güvenen Gelsin' sloganıyla başlayan bilek güreşi turnuvası, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen milli ve amatör bilek güreşi sporcularının katılımıyla gerçekleşti. Turnuvanın açılış maçını Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Erol İşbilen ile Dünya Şampiyonu milli sporcu Şahin Erbil yaptı. Maçın ardından Başkan Yardımcısı Erol İşbilen turnuvaya katılan tüm sporculara hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

GELENEKSEL DANSLAR

Dünya gençlerine ev sahipliği yapan Muratpaşa Kent Meydanı, gençlerin sahnelediği geleneksel halk danslarına sahne oldu. Romanya, Litvanya, Estonya, Malezya, Letonya ve Hindistan'dan gelen gençlerin yanı sıra, Muratpaşa Belediyesi Cimnastik Takımı ve Çağlayan Lisesi Halk Oyunları ekibi de gösterilerini sergiledi. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 94'üncü yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları hafta boyunca devam edecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinliklerden foto

===

Validen veda ziyaretleri

ERZURUM Valiliği'ne atanan Vali Ahmet Altıparmak, veda ziyaretlerine başladı. Vali Altıparmak, vedalaşmaya esnaftan başladı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile birlikte 'Allahaısmarladık' diyerek Elmalı Mahallesi esnafına veda ziyaretinde bulunan Vali Altıparmak, daha sonra Atatürk Parkı taksici esnafına da veda ederek, sohbet eşliğinde ikram edilen çayını yudumladı.

Vali Altıparmak, veda ziyaretlerine Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile devam etti. Vali Altıparmak, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ve oda başkanları tarafından karşılandı. Ziyarette, Antalya'da görev yaptığı sürede kurumlarla uyumlu çalıştıklarını ve dostane yaklaşımla karşılaştığını belirten Vali Altıparmak, AESOB ile de güzel çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Başkan Sevimçok ise ahilik kültür ve felsefesinin yaşatılması yönündeki desteklerinden dolayı Vali Altıparmak'a teşekkür ederek, 15. Ahilik Kültür Haftası'nda 'Yılın Bürokrat Ahisi' seçtikleri Vali Altıparmak'a şed kuşatma fotoğrafını armağan etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Valinin ziyaretlerinden foto

===

Reyhanlı protestosu

ANTALYA'da Halkların Demokratik Kongresi Antalya Meclisi üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşanan çifte patlamada hayatını kaybeden 51 kişi için mum yaktı. Kalekapısı'nda gerçekleşen eylem öncesi grup adına yapılan açıklamada, Reyhanlı'da Türkiye'nin en büyük kitle katliamlarından birinin yaşandığı belirtildi.

Bölgede yaşananların AK Parti iktidarının Suriye politikasının bir sonucu olduğunun vurgulandığı açıklamada, sürecin bütün siyasi sorumluluğunun AK Parti iktidarı üzerinde olduğu savunuldu. Açıklamada ayrıca "Reyhanlı katliamı Suriye devletiyle ilişkilendirilerek Türkiye adım adım savaşa itiliyor" iddiasına yer verildi. Açıklamanın ardından eyleme katılanlar, Reyhanlı'da patlamada hayatını kaybedenler anısına birer mum yaktı ve oturma eylemi yaptı. Eylem bir süre sonra sona erdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden foto

===

Güreşçilerden Böcek'e ziyaret

TÜRKİYE Güreş Federasyonu Temsilcisi Liva Çetin, Yıldızlar Güreş Milli Takım antrenörleri ve sporcuları Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret etti. 17-19 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek 16. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'na katılacak sporcular, kendilerine gösterdikleri desteklerden dolayı Başkan Böcek'e teşekkür etti.

Ata sporu güreşin yaşatılması için her yıl Feslikan Güreşleri düzenlediklerini belirten Başkan Böcek, "Atalarımızdan günümüze kadar tüm Türk toplumlarında sevilmiş ve önemsenmiş güreşlerimizin yeni nesil tarafından da benimsenmesi için her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Gerek yağlı güreşlerde gerek minder güreşlerinde elde edilen ulusal ve uluslararası başarılar bizleri çok mutlu ediyor. Katılacağınız müsabakada hepinize başarılar dilerim" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

CHP'de yerel seçim çalışması

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) 22. Dönem Antalya Milletvekilleri Nail Kamacı ve Osman Özcan, CHP Finike İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyaretleri hakkında bilgi veren Kamacı, önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunda referanduma gidileceğini, kendilerinin de süreç hakkında halka bilgi vermek için ziyaretler yaptığını söyledi. Anayasa değişikliği konusunda CHP'nin eski ve yeni kadrolarının ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kamacı, vatandaşı aydınlatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Çözüm süreci hakkında da bilgi veren Kamacı, "Açılım süreci tamamlanmadan Hatay'da patlama meydana geldi. 50'nin üzerinde insan öldü. Turizmdeki sektör temsilcileri bu olayların ekonomiye büyük zarar vereceği kanısında birleşiyor. Patlamadan en çok turizmin başkenti Antalya etkilenecek. Bunların tek sorumlusu hükümettir. Hükümetin yanlışlıklarla dolu Ortadoğu politikasının göstergesidir" dedi.

CHP Antalya eski milletvekili Osman Özcan ise 1919 ruhuyla yola çıktıklarını ve insanlara doğrularını anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye'de 2B sorunu bulunduğunu, bunu da halka anlattıklarını dile getiren Özcan, "CHP'nin 2B hakkındaki düşüncelerini halkımıza anlatıyoruz. Halkımızın, çiftçimizin ekonomik durumu belli. Banka kredileriyle ayakta duruyorlar. Hükümet İMF'ye 720 milyar borç ödediğini söylüyor. Türkiye'nin iç ve dış borcunun toplamı 713 milyar dolar. Bir de İMF'ye borç ödediklerini söylüyorlar" diye konuştu.

Barış süreci yaşanırken kurumlarda TC ibaresinin kaldırıldığını kaydeden Özcan, şimdi de 'Ne mutlu Türküm diyene' sözlerinin kaldırılmaya başlandığını söyledi. AK Parti hükümetiyle birlikte terör olaylarının arttığına işaret eden Özcan, "Önümüzdeki yerel seçimlerde bizlere büyük görev düşüyor. Hepimiz bu süreçte üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: CHP Finike İlçe Teşkilatı ziyaretinden

===

Finike'ye modern solan

FİNİKE Belediyesi, ilçe merkezinde Aqua Park bahçesinde kurulan yazlık düğün salonu alanını yeniden düzenledi. 1000 kişi kapasiteli düğün salonu, çevresi kapanabilir cam ve uzay çatılı mimarisiyle dikkati çekiyor. Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, 305 bin proje bedeliyle ihale edilen düğün salonunun 25 Mayıs'ta hizmete açılacağını kaydetti.

Yazın açık kullanılabilecek salonun, kışın da kullanılması için kapanır cam ve uzay çatı sistemiyle inşa edildiğini vurgulayan Başkan Dülgeroğlu, Finikeli vatandaşların daha şık ve donanımlı ortamda düğünlerini yapabileceklerini söyledi. Başkan Dülgeroğlu, terminal üstünde bulunan eski düğün salonunun bakım ve onarımı için de proje çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.

Eski düğün salonunu tiyatro, sinema ve kongre salon olarak kullanılacağına değinen Dülgeroğlu, "Salonun iç tasarımı bütünüyle değişecek. Oturma grupları basamaklı olacak. Sahnesi ve çatısı revize edilecek. Salon hem sinema hem tiyatro hem de kongreler için uygun hale getirilecek" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Aqua park bahçesinde yapımına başlanan düğün salonu

===

Gençlik yürüyüşü yapıldı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Gençlik Haftası etkinlikleri 'Gençlik Yürüyüşü' ile başladı. Yaklaşık 1000 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla düzenlenen yürüyüş, Cumhuriyet Alanı'nda başladı. Ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle 'Gençlik Marşı' eşliğinde başlayan yürüyüşte, öğrenciler, 'Ne senden vazgeçeriz, ne kurduğun Cumhuriyet', 'Bu ülke tarihte Türk'tü, bugün de Türk'tür, sonsuza kadar Türk kalacaktır', 'Birinci vazifem Cumhuriyetini korumaktır' yazan döviz ve pankartlar taşıdı.

Trafiğe kapatılan Demre caddelerinde yaklaşık üç kilometre yürüyen öğrencilere, balkon ve caddelere çıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Bando eşliğindeki yürüyüşte, zaman zaman halk oyunları ekipleri de gösteriler yaptı. Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, "Yürüyüş talebi öğrencilerden geldi. Gerekli önlemleri alarak, öğrencilerin Gençlik Haftası'nı coşku içinde kutlaması için gereken çalışmayı yaptık" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Yürüyüşten

===

'Gençlik Haftası' coşkusu başladı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Ağalar Parkı'nda sona erdi. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca, hafta etkinliklerini, gençlik yürüyüşüyle başlattıklarını söyledi. Koca, hafta dolayısıyla atletizm yarışmaları, bilim şenliği, müzik ve şiir dinletisi, renklerin dili sergisi, ilçe protokolünün de katılacağı bisiklet turu ve badminton turnuvası düzenleneceğini söyledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Yürüyüşten

===

Alanya'da işçiye başarı plaketi

ALANYA'da, Mahmutlar Belediyesi'nde başlatılan 'ayın personeli' uygulamasında, nisan ayının en başarılı personeli Fen İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Bülent Top seçildi. Hizmet koordinasyon kurulu tarafından yapılan değerlendirmede ayın personeli seçilen Bülent Top'a Başkan Vekili Murat Can tarafından plaket verildi. Hizmetlerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı Top'u tebrik eden Can, ayın personeli uygulamasının çalışanları motive ettiğini belirtti. Bülent Top ise takdir edilmenin güzel bir uygulama olduğunu belirtti.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA

Foto: Murat Can ve Bülent Top - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa 19 Mayıs Antalya Finike Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title