Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.AKEDAŞ'ın satışına yönelik yeni ihale sürecini değerlendiren Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İlhan Metin, "AKEDAŞ 1.8 milyon abone sayısı ile Türkiye'nin 5'inci büyük, 7.2 milyar kilowatt/ saat elektrik tüketimiyle 6'ncı"...

Foto: EMO Başkanı İlhan Metin

--- KUTU ---

RAKAM DÜŞÜK OLURSA DAVA AÇACAĞIZ

AKEDAŞ'ın satışına yönelik yeni ihale sürecini değerlendiren Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İlhan Metin, "AKEDAŞ 1.8 milyon abone sayısı ile Türkiye'nin 5'inci büyük, 7.2 milyar kilowatt/ saat elektrik tüketimiyle 6'ncı büyük şebekesidir. Yüzde 9.2 kayıp kaçak oranıyla da orta düzeyde bir şebekedir. Antalya ise 5.5 milyar kilowatt/ saat tüketim ile 81 il içinde 6'ncı sırada. Yani ticari abonelerinin çokluğu nedeniyle AKEDAŞ son derece karlı bir işletmedir. Dolayısıyla rakamların bunlar göz önünde bulundurularak verilmiş olmasını umuyoruz. AKEDAŞ'ın, ilk ihaledeki en yüksek rakam olan 1 milyar 165 milyon dolardan daha az bir rakama satılması halinde genel merkez bazında dava açacağız" diye konuştu.

GELİR NASIL KULLANILACAK?

Oda olarak özelleştirmelere tamamıyla karşı olduklarını vurgulayan İlhan Metin, 'Özelleştirmelerden elde edilecek milyarlarca dolar gelir nasıl ve hangi alanlarda kullanılacak?', 'Yaşamsal bir ihtiyaç olan elektrik enerjisinin güvenliği, sürdürülebilirliği, ulaşılabilirliği nasıl sağlanacak' ve 'Devir işlemleri tamamlandığı zaman tüketicilerin ve kurum çalışanlarının karşılaşacağı sorunlar nasıl çözülecek?' sorularının da yanıt beklediğini kaydetti.

===

Dünya eğitimcileri Antalya'da

ANTALYA, '2012 Dünya Eğitim ve Öğretim Çalışmaları Sempozyumu'na ev sahipliği yapıyor. 3 gün sürecek olan sempozyum, Porto Bello Hotel'de başladı. Sempozyuma, başta Avrupa, Asya ve Afrika'dan 16 ülke ve Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden 250 akademisyen katılıyor. Konferansın organizasyonunu gerçekleştiren Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Zeki Kaya, bu konferansın dünya ve Türk eğitim sistemine yeni açılımlar kazandıracak veriler içerdiğini dile getirdi.

Sempozyumun davetli konuşmacısı olan Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mimar Türkkahraman, konuşmasının başında eğitimin toplumsal kalkınmadaki rolüne vurgu yaptı. Prof.Dr. Mimar Türkkahraman, insanı insanın kurdu değil, umudu haline getirecek bir eğitim sisteminin önemine dikkat çekti. "Toplumun kalkınması, insanın kalkınmasıdır" diyen Prof.Dr. Türkahraman, şöyle konuştu:

"Bunun için ise insan ve insanın niteliklerini bilmek gerekir. Bir toplumun zihni seviyesinin yükseltmeden maddi seviyesinin yükselemeyeceği bir sosyolojik gerçek ise, bu gerçek doğrultusunda zihinsel gelişme geleneksel ve yerel düşünceden modern düşünceye (büyük düşünmeye) doğru tekamül ettirilmek zorundadır. Bunun yolu ise eğitimden geçmektedir. Gelecekte söz sahibi olabilmek için zamanın ruhuyla ters düşmeyen bir eğitim sistemi kurmak gerekir."

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Prof.Dr. Mimar Türkkahraman fotosu

===

Rektörden emniyet müdürüne ziyaret

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ı makamında ziyaret etti. Rektör Kurtcephe, Sağlam'a yeni görevinde başarılar diledi. Antalya'da Emniyet Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi'nin çalışmalarının her zaman örnek teşkil ettiğini ve birlikte ortak projelerde yer almaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Kurtcephe, ortak projeleri artırarak sürdürmeyi umut ettiklerini belirtti.

Ayrıca ziyarete gelenlerden çiçek yerine kitap getirilmesini ve hediye edilen kitaplarla kütüphane kurmak istemesinin çok duyarlı bir davranış olduğunu belirten Kurtcephe, bu davranışın bir akademisyen olarak kendisini çok memnun ettiğini ve diğer kurumlara da örnek olacağını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdürü Sağlam, ortak projelerde yer almaktan mutluluk duyacağını ifade ederek, Rektör Kurtcephe'ye ziyaretin anısına şeref defterini imzalattı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Isparta'ya 4 katlı yer altı otoparkı

ISPARTA Belediyesi, kent merkezinde otopark ihtiyacının giderilmesi yönünde önemli bir adım attı. Sağlık Müdürlüğü binası arkasında bulunan 2307 metrekarelik alanda 4 katlı yer altı otoparkı yapılacak. 1500 araç kapasiteli yer altı otoparkının üstü yeşil alan haline getirilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çelebiler Mahallesi'nde yapılacak 4 katlı yer altı otopark projesini gazetecilere anlattı.

Görev yaptığı 1999-2004 yılları arasında aynı bölgede otopark yapılması için proje hazırladığını anımsatan Baykan Günaydın, "O dönem istimlak için üç şahıs arazisini almıştık. Yeniden göreve seçilemeyince ara vermek zorunda kalmıştık. Şimdi aynı yerde istimlak işlemlerinin yüzde 80'ini tamamladık. Şahısların rızasıyla 10 adet parseli de bünyemize kattık. Alınması gereken 5 parsel kaldı. Bunun görüşmelerini sürdürüyoruz" dedi.

4 katlı yer altı otopark projesi geliştirdiklerini aktaran Günaydın, "Aslında burada katlı otopark düşünüyorduk. Ancak kentin nefes alması, şehir estetiği açısından yer altı otoparkı yapmayı uygun gördük. Otoparkın üstünde 4 metrelik bandaj toprak olacak ve yeşil alan olarak kullanılacak. Buraya ağaçlar dikilecek hatta gezinti alanı olacak" diye konuştu.

Yer altı otoparkını Türkiye'de yeni uygulanan stok sistemi ile yapmayı düşündüklerini aktaran Başkan Günaydın, "Bu sistemde aracınızı getiriyor, otopark görevlisine teslim ediyorsunuz. Aracınız hareket etmeden otoparka asansörle indiriliyor. Tabi mali durumumuz elverirse bu sistem uygulanacak. Bu olmazsa rampalı giriş çıkış sistemiyle yapılacak. Eğer stok sistemiyle yapılırsa 3 bin araç kapasiteli olacak. Diğer sistemde 2 bin araç aynı anda park yapabilecek" dedi.

Gökkubbe fuar alanı projesinin yanında da 3 katlı rampalı otopark daha yapılacağını ileten Günaydın, bunun da 300 araç kapasiteli olacağını ifade etti. Belediye binasının bulunduğu yerleşkenin zemin katında malzeme konulması için yapılan yerlerin yıkılarak otopark haline getirildiği aktaran Günaydın, böylece 60 araçlık otopark oluşturduklarını da söyledi.

Isparta Ticaret Kültür Merkezi'ndeki 1750 araç kapasiteli otoparkın da yılbaşına kadar faaliyete geçeceğini belirten Başkan Günaydın, "Böylece Isparta'nın 50 yılına hitap eden otopark hizmeti sunulmuş olacak. Artık ana caddelerde park yapılmasına ihtiyaç kalmayacak" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Basın toplantısı, Başkan Günaydın

===

Müzeden gelir rekoru

MANAVGAT'ta Side Müzesi'ni ve Side Antik Tiyatrosu'nu yılın 10 aylık döneminde 15 bin 926 kişi ziyaret etti. Side Müze Müdürü Güner Kozdere, 2012 yılının 10 aylık döneminde Side Müzesi'ni 113 bin 89 kişinin gezdiği söyledi. Toplam 749 bin 705 lira gelir elde edildiğini kaydeden Kozdere, bu gelirin 61 bin 490 TL'sinin müze kart satışından elde edildiğini vurguladı.

Ekim ayında ise müze ve antik tiyatroyu 15 bin 926 kişinin ziyaret ettiğine işaret eden Kozdere, "Ekim ayında 5 bin 970 lirası müze kart satışından olmak üzere toplam 111 bin 360 TL gelir elde edildiö dedi. Kozdere, dünyanın en büyük tatil ve seyahat değerlendirme sitelerinden 'www.tripadvisor.com' da okurların yaptığı değerlendirmede Side Müzesi'nin 5 üzerinden 4.5 puan aldığını, bunun sertifikalandırarak kendilerine gönderildiğini söyledi.

İnternet sitesinin bu uygulamasından haberleri olmadığını kaydeden Kozdere, "Tripadvisor'dan gelen sertifikayı görünce çok şaşırdık. Müzeyi gezen turistlerin oylarıyla belirlenmiş. Türkiye'de 5 üzerinden 4,5'luk not ortalaması Side Müzesi'nin yanında Gaziantep'te bir müzeye verilmiş. Başka bu not değerlendirmesine ulaşabilen başka müze yok" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Müze müdürü

===

DOMATEXPO'da hazırlıklar tamam

KUMLUCA'da 22-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek ve Türkiye'nin tarım alanındaki ilk ihtisas fuarı olarak planlanan DOMATEXPO Domates İhtisas Fuarı için hazırlıklar tamamlandı. Sektörün ilk ihtisas fuarı olacak Domatexpo'nun açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından gerçekleştirilecek. DOMATEXPO'da sadece domates ve domates ürünleri tanıtılacak.

Fuar için geri sayım başlarken, hazırlıklar Kumluca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen 'Domatexpo Danışma Kurulu Toplantısı'nda bir kez daha gözden geçirildi. Toplantıya, Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, fuarı düzenleyen MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu ile sektör temsilcileri katıldı.

Kaymakam Işık, düzenlenecek olan fuarın bölgede yaşayan vatandaşlara katkısının yadsınamaz olduğunu belirtti. Kaymakam Işık, fuarın başarılı olması için tüm kurumların üzerine düşeni yapacağına inandığını söyledi. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise fuarın ihtisas fuarı olarak ülkemizde bir ilk olması açısından önemli olduğunu söyledi.

MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu, organizasyonun başarısı için çalıştıkları belirtti. Türkiye'de yoğun olarak domates yetiştirilen 21 ilden üreticileri Kumluca'ya getireceklerini aktaran Kolcuoplu, "Fuara, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar başta olmak üzere Türkiye hallerinin yöneticileri, komisyoncu derneklerinin temsilciler, Meyve Suyu Endüstrisi Derneği'nin yöneticileri, ihracatçı birliklerinin yöneticileri ile üretici örgütlerinin yöneticileri katılacak" dedi.

FUARDA NELER OLCAK?

Fuarda, küresel domates piyasasının yönelimi ve yurtiçinde domates üretimi ve ticaretinin geldiği noktayı, çeşitli başlıklar altında ele alacak olan bir de Domates Çalıştayı düzenlenecek. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü BATEM, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Kumluca Seracılık Meslek Yüksekokulu'nun birlikte koordine edeceği çalıştay için çok sayıda bilim insanı fuar süresince Kumluca'da bir araya gelecek.

BAKAN GELECEK

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek ve teması 'Domates ve Çocuk' olarak belirlenen fuarda, Kumluca ve çevresinde çiftçilerin kullandıkları zirai ilaçların atıklarının çevreye zarar vermeden toplanacağını 'Çiftçiler Çevresini Koruyor' projesinin startı verilecek. Projenin startını ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker verecek. Fuarda, ayrıca gıda güvenliği ve güvenilir gıda arayışı hakkında bir de panel düzenlenecek.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kumluca'da kedi kurtarma operasyonu

KUMLUCA'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir ağaca tırmanan ve geri inemeyen kedi yavrusunun yardımına itfaiye koştu. Ağaçta kedinin mahsur kaldığını fark edenlerin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, kurtarma operasyonu başlattı. Ekiplerin kurtarmaya çalıştığı yavru kedi, önce kaçmaya çalıştı. Üst dallara tırmanan kedi, ağacın tepe noktasına kadar çıktı. Kaçacak yer bulamayan kedi, merdiven aracıyla tepeye ulaşan görevli tarafından kurtarıldı. Ağaçta saatlerce mahsur kalan yavru kedi indirildikten sonra koşarak meydandan kayboldu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kediden

==========

ALO SİNEMA

==========

ANTALYA

=======

SİNEMAY LAURA : 0 242 324 40 00

-------------

SALON 1 UZUN HİKAYE

SALON 2 SKYFALL

SALON 3 EVİM SENSİN

SALON 4 BULUT ATLASI

SALON 5 FRANKENWEENIE

SALON 6 ÇANAKKALE 1915

CINEMAXIMUM : 0 242 230 14 14

-----------

SALON 1 SESSİZ TEPE

SALON 2 ÇANAKKALE 1915

SALON 3 UZUN HİKAYE

SALON 4 PARANORMAL ACTIVITY 4

SALON 5 SKYFALL

SALON 6 EVİM SENSİN

SALON 8 BULUT ATLAS

CINETIME ÖZDİLEK: 0 242 345 90 00

-----------------

SALON 1 SKYFALL-OĞLUM BAK GİT

SALON 2 FRANKENWEENIE-SKYFALL

SALON 3 EVİM SENSİN

SALON 4 EVİM SENSİN

SALON 5 ÇANAKKALE 1915

SALON 6 PARANORMAL ACTIVITY 4-SKYFALL-OĞLUM BAK GİT

SALON 7 GERGEDAN MEVSİMİ-UZUN HİKAYE

DEEPO : 0 242 340 62 00

-----

SALON 1 EVİM SENSİN

SALON 2 UZUN HİKAYE

SALON 3 ÇANAKKALE 1915

SALON 4 SKYFALL

SALON 5 FRANKENWEENIE

SHEMALL CİNEMAPİNK : 0 242 324 14 85

------------------

SALON 1 SAFTİRİK-ÇANAKKALE 1915

SALON 2 SKYFALL

SALON 3 EVİM SENSİN

SALON 4 EVİM SENSİN

SALON 5 SKYFALL

SALON 6 UZUN HİKAYE

MEGAPOL : 0 242 237 01 31

-------

SALON 1 EVİM SENSİN

SALON 2 SKYFALL

SALON 3 EVİM SENSİN

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

PLAZA : 0 242 312 62 96

-----

SALON 1 ASTERİKS VE OBURİKS GİZLİ GÖREV-EVİM SENSİN

SALON 2 EVİM SENSİN

SALON 3 SKYFALL

SALON 4 UZUN HİKAYE

SALON 5 BULUT ATLAS

SALON 6 PARANORMAL ACTIVITY 4

SALON 7 ÇANAKKALE 1915

BURDUR

======

OSKAR: 0 248 233 19 66

------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 PARANORMAL ACTIVITY 4

SALON 3 UZUN HİKAYE

OSKAR 2: 0 248 233 19 66

--------

SALON 1 OĞLUM BAK GİT

ISPARTA

=======

CINEMA-PİNK: 0 246 228 26 88

------------

SALON 1 EVİM SENSİN

SALON 2 EVİM SENSİN-OĞLUM BAK GİT

SALON 3 SKYFALL

SALON 4 UZUN HİKAYE

SALON 5 PARANORMAL ACTIVITY 4

SALON 6 ÇANAKKALE 1915

SİNEMETRİK SARAÇ: 0 246 232 69 14

-----------------

SALON 1 UZUN HİKAYE

SALON 2 EVİM SENSİN

SALON 3 ÇANAKKALE 1915

AFYONKARAHİSAR

==============

CINEMOVIE KILER : 0 272 215 99 10

---------------

SALON 1 TAKİP İSTANBUL

SALON 2 ROMA'YA SEVGİLERLE

SALON 3 TETİKÇİLER

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 MUTLU ET BENİ

SALON 6 OĞLUM BAK GİT

CINEMOVIE AFIUM : 0 272 252 55 35

---------------

SALON 1 EVİM SENSİN

SALON 2 EVİM SENSİN

SALON 3 ÇANAKKALE 1915

SALON 4 ASTERİKS VE OBURİKS GİZLİ GÖREV

SALON 5 SKYFALL

SALON 6 FRANKENWEENIE

SALON 7 DİRİLİŞ-SKYFALL

SALON 8 PARANORMAL ACTIVITY 4

SALON 9 UZUN HİKAYE

ZEYLAND CINENS : 0 272 246 30 22

---------------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

SALON 2 KORKU KAPANI

SALON 3 PARİS MANHATTAN

SALON 4 AŞK YENİDEN

SALON 5 AŞKIN ÖMRÜ 3 YILDIR

SALON 6 BASKIN-BUZ DEVRİ 4

ALANYA

======

ALANYUM : 0 242 515 21 69

-------

SALON 1 SKYFALL

SALON 2 SAMMY'NİN MACERALARI 2

SALON 3 ÇANAKKALE 1915

DAMLATAŞ ÖRNEK: 0 242 513 26 71

---------------

SALON 1 ASTERİKS VE OBURİKS GİZLİ GÖREV

SALON 2 EVİM SENSİN

SALON 3 EVİM SENSİN

SALON 4 BAHSE VAR MISIN?

SALON 5 UZUN HİKAYE

SALON 6 OĞLUM BAK GİT

SALON 7 ARAF

SALON 8 TAKİP İSTANBUL

MANAVGAT

========

MANAVGAT KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 743 05 24

-----------------------

SALON 1 EVİM SENSİN

SALON 2 EVİM SENSİN

SALON 3 VİKİNGLER EFSANESİ

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 RESIDENT EVIL 5

SALON 6 DABBE: BİR CİN VAKASI-UZUN HİKAYE

KUMLUCA

=======

50. YIL KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 887 50 70

----------------------

SALON 1 ÇANAKKALE 1915

FETHİYE

=======

HAYAL : 0 252 612 13 14

------

SALON 1 SKYFALL

SALON 2 EVİM SENSİN

SALON 3 EVİM SENSİN

SALON 4 ÇANAKKALE 1915

SALON 5 UZUN HİKAYE - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title