Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Osman Çetin portre, toplantıdan genel.

Foto: Osman Çetin portre, toplantıdan genel.

===

İhracat 900 milyon dolar

Antalya, Isparta ve Burdur bölgesi ihracatında Eylül ayı sonu rakamlarına göre yüzde 14.1'lik artış ile 900 milyon dolar sınırı aşıldı. Eylül ayı ihracatı da yüzde 29.2'lik artışla 90 milyon 263 bin doları yakaladı.

ANTALYA İhracatçılar Birliği (AİB) Genel Sekreterliği verilerine göre 2012 yılının Eylül ayı sonu itibariyle Batı Akdeniz illeri ihracatçıları yeni bir rekora daha imza attı. Antalya, Isparta ve Burdur bölgesindeki tüm ihracat sektörlerini bünyesinde bulunduran AİB'in eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 29,2'lik artış ile 90 milyon 263 bin dolara ulaştı. Yılın genelinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,1'lik artış ile 900 milyon 867 bin dolarlık ihracata ulaşıldı.

YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖREL LİDER

Geride kalan 9 ayda 333 milyon dolarlık dışsatıma imza atan yaş meyve sebze sektörünün, bölgenin sürükleyici gücü olarak ön plana çıktığını belirten AİB Başkanı Mustafa Satıcı, tarım sektörünün gücünün açık göstergesi olan bu istatistiklerdeki olumlu seyrin diğer sektörlere de yansıdığını açıkladı. Ocak-eylül döneminde gerçekleşen ihracat artışında başrolü oynayan diğer sektörlerin sırasıyla madencilik, toprak sanayi ve kimya sektörleri olduğunu belirten Satıcı, "Ayrıca, söz konusu dönemde madencilikte yüzde 262, toprak sanayi ürünlerinde yüzde 61 ve kimyada yüzde 42'lik ihracat artışları sağlanması, bölge ekonomimizin hızlı gelişimini gözler önüne sermektedir" dedi.

RUSYA LİDERLİĞİNİ KORUYOR

Ocak - Eylül döneminde alıcı pazarlarda da önemli bir çeşitlenme yakalandığını aktaran Mustafa Satıcı, "Rusya Federasyonu en önemli ithalatçımız olurken Almanya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti ve Ukrayna da bölgemiz adına önem arz eden diğer ithalatçı ülkeler oldu" dedi. Bölge ihracatının en yoğun olduğu sezonun başlaması ile birlikte önümüzdeki aylarda söz konusu ihracat artışlarının daha büyük ivmelerle gelişeceğini öngördüklerini kaydeden AİB Başkanı Satıcı, şunları söyledi;

"Özellikle 16-20 Eylül 2012 tarihlerinde Rusya Federasyonu'na yönelik gerçekleştirdiğimiz yaş meyve sebze sektörel ticaret heyeti çerçevesinde kurulan bağlantılar yoluyla halihazırda en önemli alıcımız olan Rusya Federasyonu'na yapılan yaş meyve sebze ihracatımızda olumlu gelişmeler olacaktır. Gelişim evresinde olan diğer ihracat sektörlerimizin de katkısıyla 2012 yılının son çeyreğinde temsil ettiğimiz bölgenin ülkemiz ihracatından alacağı pay da giderek artacaktır."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Satıcı Osman Çetin Antalya Eylül Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title