Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.FETHİYE Ticaret ve Sanayi Odası'nda Akif Arıcan yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Foto: Oyundan

===

FTSO'da Arıcan yeniden başkan

FETHİYE Ticaret ve Sanayi Odası'nda Akif Arıcan yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi. FTSO, 11 Mayıs Cumartesi günü yapılan meclis üyesi seçimlerinin ardından yeni yönetim kurulunu oluşturmak için yeniden seçime gitti. FTSO hizmet binasında yapılan seçimlerde 38 meclis üyesi oy kullanırken, Akif Arıcan'ın listesi 21, Mustafa Büyükteke'nin listesi ise 17 oy aldı.

Yeniden yönetim kurulu başkanı seçilen Akif Arıcan'ın listesinde Burhanettin Tuna, Mehmet Adnan Bakırcı, Günay Özütok, Uğur Çaçaron, Selamettin Yılmaz, Ahmet Gürsu Özdemir, Ömer Eriz ve Deniz Somyürek yer aldı. Seçimin ardından açıklamalarda bulunan Akif Arıcan, demokratik bir seçim sürecini geride bıraktıklarını belirterek, "38 kişilik yeni bir meclis oluşturuldu. Ortak akılla iş yapacağız. Siz, biz olmadan meclisi şekillendirip 4 yıl sürecince çalışacağız" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Akif Arıcan'ın fotoğrafı

===

'Düşler Akademisi' açılıyor

KAŞ'ın Çukurbağ Köyü'nde, merkezi İstanbul'da bulunan Alternatif Yaşam Derneği tarafından 'Düşler Akademisi' kuruluyor. Antalya Valiliği ve Kaş Kaymakamlığı, Düşler Akademisi'nin kurulması için Çukurbağ Köyü'nde 13 bin metrekarelik araziyi Alternatif Yaşam Derneği'ne tahsis etti. Tahsis edilen alan içinde 2 eski okul binası ve bir öğretmen lojmanı bulunuyor.

Araziyi 10 yıl kullanacak olan dernek, 12 ay ücretsiz hizmet verecek 'Düşler Akademisi' kurulacak. Akademide engellilere, kronik hastalığı olanlara, yoksul çocuklara ve eğitimden mahrum kalan çocuklara eğitim verilecek. Akademinin kurulmasına Türkiye Vodafone Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı katkı sağlıyor.

Proje Koordinatörü Ercan Tutal, tahsis edilen alandaki binaların restore edilerek eğitim merkezine dönüştürüleceğini söyledi Alanın da düzenleneceğini vurgulayan Tutal, "Yaz döneminde burada çadır kent kurulacak. Türkiye'nin her yerinden gönüllü katılımcılar gelecek. Eğitimciler de gönüllü olacak. Burada eğitim programları, kişisel gelişim programları, sanat ve spor eğitimi programları uygulanacak" dedi.

Bölgede ekolojik tarım yapılacağını da vurgulayan Tutal, keçi, koyun gibi küçükbaş ve kümes hayvanlarının da besleneceğini kaydetti. Engelsiz Düşler Akademisi'nde resim, müzik, heykel, film ve fotoğraf atölyelerinin de kurulacağına değinen Tutal, "50 kişilik kapalı konaklama alanı olacak. Burada eğitim alacak kişilerden hiçbir ücret alınmayacak. Ancak eğitimciler de gönüllülük esasına göre gelip eğitim verecek. En geç 1 yıl içinde hizmet vermeye başlayacağız" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Grup üyeleri ve bina

===

Elma üreticisi teşvik istiyor

TÜRKİYE'nin elma üretim merkezi Isparta'da çiftçiler elma ihracatına teşvik desteği istiyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Çiftçi sorunlarının karşılıklı olarak görüşüldüğü ziyarette, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu elma ihracatına teşvik desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

Mayıs ayının sonlarına gelmelerine rağmen halen soğuk hava depolarında elma bulunduğunu belirten Başkan Kutlu, Isparta'nın Türkiye'nin elma üretiminde lokomotif görevi gördüğünü söyledi. Buna rağmen yeterli desteği almadıklarından yakınan Kutlu, "2010 yılında elmaya ihracatta ton başına 50 dolar teşvik sağlanmıştı. Biz bu desteğin devam ettirilmesini istiyoruz" dedi.

Isparta'da son yıllarda seracılık alanında çok önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten Kutlu, "Bilinçli üyelerimiz seralarını tarım sigortası yaptırmak istemekte. Ancak sigorta şirketleri seraların kenarına istinat duvarı çekilmesini şart koşmakta. Buda sera maliyetlerini fazlasıyla yükseltmekte" dedi.

Isparta'nın meyve ve sebze üretiminde önemli bir merkez olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise, pazarlamada yaşanan sıkıntıların yeterince tanıtım yapılmadığından kaynakladığını söyledi. Sofradaki her 4 elmadan 1 tanesinin Isparta'da üretildiğini belirten Vali Oğuz, "En önemli meyvelerden birini yetiştiriyoruz, ancak bundan kimsenin haberi yok. Isparta'da üretim durduğunda ülke genelinde büyük elma sıkıntısı yaşanır. Bu anlamda çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için çalışma yapacağız" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Gündoğmuş'ta ekmeğe zam

GÜNDOĞMUŞ'ta 70 kuruştan satılan 250 gram normal ekmek fiyatına 5 kuruş zam yapıldı. İlçede ekmeğe 3 yıldır zam yapılmadığını açıklayan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 250 gramlık ekmeğin bundan sonra 75 kuruştan satılacağını kaydetti. Esnafın talebi üzerine yapılan zamla birlikte artık 250 gram normal ekmek 75 kuruştan satılacak.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Ekmek tezgahı - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Ahmet Akif Arıcan Türkiye Isparta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title