Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.YALVAÇ Devlet Hastanesi'nde görevliyken İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne getirilen Genel Cerrah Dr.

Foto: İsmail Akgül ve sergiden

===

Doktorsuzluğa pratik çözüm

YALVAÇ Devlet Hastanesi'nde görevliyken İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne getirilen Genel Cerrah Dr. Zafer Dirik, yoğunluk nedeniyle hafta 2 gün yine hastanede görev yaparak hasta kabul edecek. Pazartesi ve çarşamba günleri Genel Cerrahi Polikliniği'nde hasta kabul edecek olan Dr. Dirik, gerektiği hallerde ameliyatlara da girecek.

Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aykut Demirkol, genel cerrahi uzmanı Dr. Veli Can Yarar'ın hastaneden ayrıldığını, bu nedenle hastanede ek cerrahla hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Hasta yoğunluğu nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Dr. Demirkol, "Hastaların mağdur olmaması için yeni atama yapılana kadar İlçe Sağlık Müdürümüz, eski mesai arkadaşımız Dr. Zafer Dirik'ten böyle bir talebimiz oldu. Önerimizi kabul etti. Pazartesi ve çarşamba günleri hasta kabul edecek" dedi.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Zafer Dirik

===

Tarihimizin farkında değiliz

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Pisidia Antiocheia Kazıları Başkanı Doç.Dr Mehmet Özhanlı, 'Mitoloji- Arkeoloji ve Turizm' konulu konferans verdi. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ndeki konferansı, öğrenciler, kamu kurumu yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri izledi.

Anadolu topraklarının arkeolojik bakımdan çok zengin bir geçmişe sahip olduğunu ancak değerinin henüz tam kavranamadığını belirten Doç.Dr Mehmet Özhanlı, tarihi zenginliklerimizin yurt dışına kaçırıldığını söyledi. Tarihte Troya Zaferi olarak bilinen Truva Savaşı'nın Çanakkale'de geçtiğini aktaran Doç.Dr. Özhanlı, bu alanda yabancı bir arkeoloğun kazı yaptığını, burada bulduğu defineyi ve eserleri karısı aracılığıyla yurt dışına kaçırdığını söyledi.

Filmlere konu olan Troya Savaşı ve buna benzer 300 Spartalı, Spartacus, Gladyatör, Büyük İskender gibi önemli filmlerin Anadolu'da geçen mitoslardan esinlenerek yapıldığını aktaran Doç.Dr Özhanlı, "Bu kadar zenginlikleri olan bu topraklardan yeterince yararlanamıyoruz. Avrupalılar bizim hikayelerimizden esinlenerek yaptıkları filmlerle milyarlarca dolar kazanıyor. Anadolu'nun kaymağını Avrupalılar yiyor" dedi.

MEN'İ, AUGUSTUS'U GÖRMEYEN YALVAÇ'TA BOŞUNA YAŞAMIŞTIR

Yalvaç'ta 4 yıldan bu yana antik kentte kazı başkanlığını yaptığını hatırlatan Doç. Dr. Özhanlı, Yalvaç'ın geçmişte önemli bir yerleşim merkezi olduğunu vurguladı. Yalvaç'ın, Men Tapınağı, Augustus ve Pisidia Antiocheia Antik Kenti gibi önemli eserlere sahip olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özhanlı, "Yalvaç'ta oturan ya da eğitim için gelenler, eğer bu saydığımız yerleri görmediyse, ben Yalvaç'ta yaşıyorum demesin. Çünkü o burada boşuna yaşamıştır" diye konuştu.

Vatandaşların ilgisizliğinden şikayet eden Doç.Dr. Özhanlı, "Ben 4 yıldır burada kazı yapıyorum daha bir kimse gelip burada siz ne yapıyorsunuz diye sormadı" dedi. Doç.Dr. Özilhanlı, sunumunun ardından daha sonra dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

Miniklerin okuma heyecanı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde eğitim öğretim yapan Anka İlköğretim Kurumu'nda okuma bayramı düzenlendi. Birinci sınıf öğrencilerinin düzenlediği okuma bayramını 300'e yakın veli, öğretmen ve öğrenci izledi. Okuma bayramına Hacımusaoğlu Anaokulu öğrencileri de konuk olarak katıldı. Minikler, okuma ve kazandıkları becerilerle izleyenlerin takdirini topladı.

Minikler dersleri, mevsimler ve ayları dans ve şiirlerle anlattı. Piyano dinletisi de sunan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte yazdıkları birinci sınıf masalını oyun halinde sahneledi. Türkçe- İngilizce şarkılar da söyleyen minikler, öğretmelerinin bestelediği birinci sınıf marşını coşkuyla söyledi.

Etkinliğin sonunda minik öğrencilere okuma belgeleri verildi. Anka İlköğretim Okulu Müdürü Emin Değirmencioğlu, eğitimin amacının öğrencilere sadece okuma- yazma öğretmek olmadığını kaydetti. Okuma yazmanın yanında yeni beceriler de kazandırmak olduğunu anlatan Değirmencioğlu, "Öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Etkinlikte

===

Eğitimin gönüllülerine plaket

DEMRE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Çevreli Köyü Tarkun Bozoğlu İlköğretim Okulu'nun yapımına destek veren hayırseverlere plaket verildi. Plaket törenine Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Soner Yalım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çırpar, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Bayraktaroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Çevreli Köyü Muhtarı Mustafa Dalkıran, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Törende, 8 derslikli Tarkun Bozoğlu İlköğretim Okulu'nun yarısının masraflarını karşılayan Mimar Çiğdem Bozoğlu Tarkun, eşi Adnan Tarkun ve okulun yapılması için 4 dekar arsa bağışlayan Durali Özaslan ve Çevreli Köyü Muhtarı Mustafa Dalkıran'a plaket verildi. Plaketler, Garnizon Komutanı Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Aygün, Emniyet Müdürü Yalım ve İl Genel Meclisi Üyesi Bayraktaroğlu tarafından verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, eğitim öğretime bu yıl açılan Çevreli Köyü Tarkun Bozoğlu İlköğretim Okulu'nun devlet ve milletin ortak katkılarıyla tam bir imece usulüyle tamamladığını söyledi. Okul arazisinin hayırsever Durali Özaslan'ın bağışladığını hatırlatan Aldal, "Okulun yüzde 50'si Çiğdem Bozoğlu- Adnan Tarkun çifti tarafından karşıladı. Köy halkı elinden gelen desteği verdi. Devletimiz de diğer yarısını tamamladı. Yani tam anlamıyla imece usulü çalıştık" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Törenden

===

Babadağ'a tam donanımlı ambulans

FETHİYE'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'ın 1965 rakımlı zirvesine olası kazalara anında müdahale edilmesi ve yaralının hastaneye ulaşımının hızlandırılması için tam donanımlı ambulans konuşlandırılacak. Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı işletmecisi Fethiye Güç Birliği Şirketi ambulansın 1 Mayıs tarihinden itibaren göreve başlayacağını açıkladı.

Konuya ilişkin bilgi veren Fethiye Güç Birliği Şirketi Genel Müdürü Akif Arıcan, 2013 uçuş sezonunda Babadağ'da olası kazalara anında müdahale yapmak ve hastanın kısa sürede hastaneye ulaşımını sağlamak üzere tam donanımlı bir ambulansın, ekibi ile birlikte kalkış alanında bulunacağını söyledi.

ULUSLARARASI STANDARTLATDA SAĞLIK HİZMETİ

Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı'nda uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verilmesini hedeflediklerini anlatan Arıcan, bu konuda Fethiye Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Güç Birliği arasında görüşmeler yapıldığını aktardı. Başkan Arıcan, 1965 rakımlı Babadağ'da ambulans ve sağlık hizmeti verilebilmesi için işlemlerin başladığını, tam donamlı ambulansın en geç 1 Mayıs'ta hizmet vereceğini kaydetti.

1700 METRE PİSTİNE C TİPİ SAĞLIK İSTASYONU

Babadağ zirvesinde sağlık hizmetlerine yönelik yapılacak değişikliklere de değinen Başkan Arıcan "Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Babadağ 1700 metre pistinde C tipi sağlık istasyonu oluşturulacak. Şirketimizce alınan acil yardım ambulansı da Babadağ'da görev yapacak. Protokol kapsamında, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak görevlendirme ile uçuş sezonu ve saatleri boyunca sağlık personeli Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı'nda hizmet verecek" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Babadağ kalkış pislerinden fotoğraflar

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özhanlı Fethiye Babadağ Yalvaç Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title