Haberler

Antalya Börosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ORMAN ve Su İşleri 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Burdur Karakent Köyü'ndeki Lisinia Yaban Hayatı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi ediliyor.

Foto: ziyaretten foto

===

Lisinia'nın son konuğu kızıl şahin

ORMAN ve Su İşleri 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Burdur Karakent Köyü'ndeki Lisinia Yaban Hayatı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi ediliyor. Yaralı kızıl şahinin 3 hafta önce kendilerine getirildiğini belirten Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, muayene ettikleri şahinin başka bir yırtıcının saldırması sonucu kanatlarından yaralandığını tespit ettiklerini söyledi.

Şahinde boğaz enfeksiyonu da bulunduğunu anlatan Sarıca, "Diğer kuşlardan ayırarak, tedaviye aldık. Şu an durumu iyi. Uçuşları düzene girmeye başladı. Şu anda kanat antrenmanlarına başladı. 2 ay içerisinde doğal ortamına bırakacağız" dedi. Öztürk Sarıca, merkezde şu ana kadar 500'ün üzerinde kuşun tedavi edilerek doğal ortamına bırakıldığını belirtti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Öztürk Sarıca ve Kızıl Şahin

===

'Biz kötü amcalarla mücadele ettik'

AFYONKARAHİSAR Atatürk İlkokulu'nun birinci sınıf öğrencileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından Türk bayraklarıyla karşılanan çocuklar, çeşitli sorular sordu. Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı ise, çocukların anlayacağı bir dil kullanarak, tüm sorulara cevap verdi. Kumartaşlı, "Ülkemizi bölmek isteyen kötü amcalar vardı. Biz o kötü amcalara karşı mücadele ettik" dedi.

'OKUYUN, ÇALIŞIN, ÖĞRENİN'

"Siz rahatça okullarınıza gidebilin diye görev yaptık" diye konuşan Kumartaşlı, öğrencilere nasihatte bulunmayı da ihmal etmedi. Kumartaşlı, şöyle konuştu: "Biz kötü amcalara karşı görevimizi yerine getirdik, bir görev olursa yine yapacağız. Ama siz, okuyarak, çalışarak, öğrenerek bu kötü amcalarla mücadele edeceksiniz. Ailede anne ve babanızın sözünü, okulda öğretmenizin sözünü, askerde komutanınızın sözünü dinleyeceksiniz. Sizler iyi kişiler olduğunuzda kötü amcalar hedeflerine ulaşamayacak."

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Çocukların Türk Bayrağı sallaması, Kumartaşlı'ya çiçek verilmesi

===

Çalışkan arılar iş başında

KAŞ'ta yerleşik yaşayan yabancı kadınların oluşturduğu 'Çalışkan Arılar Gurubu', 'Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Grubu Derneği' adı altında birleşti. Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Gurubu Derneği ilk genel kurulunu yaptı. Dernek başkanlığına Dr. Munise Ozan seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise ilçede yerleşik yaşayan İngilizler Val Griffen, Gwen Gill, Dorothy Arıkan ve Neriman Ünal seçildi.

Yeni kurulan derneğin 59'u kadın 77 üyesi bulunuyor. Üyelerden 43'ünü İngiliz, Alman, Avusturya, Avustralya, Amerika ve İskoç vatandaşlar oluşturuyor. Yeni yönetimin belirlenmesinden sonra Dernek Başkanı Dr. Musine Ozan ve yönetim kurulu üyeleri Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya'yı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda Kaş Turizm Tanıtma Derneği Başkanı da olan Dr. Ozan, yıllardır 'Çalışkan Arılar Grubu' adı altında sosyal çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu çalışmaları daha örgütlü yapabilmek için dernekleştiklerini anlatan Dr. Ozan, "Amacımız örgütlü bir biçimde çalışmalar yaparak, sosyal projeler üretmek. Anasınıflarını donatıyoruz. Okullara her türlü yardımı yapıyoruz. Ayrıca yardıma muhtaç birçok kişinin sorunlarını çözmek için yardımlar yapıyoruz. Dernek üyelerinin çoğunun yerleşik yabancılardan oluşması bize ayrı bir güç veriyor" dedi.

Kaymakamı Kapankaya ise Dr. Ozan ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Çalışkan Arılar Grubu'nun ilçede pek çok sosyal faaliyete katılığını ve önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Kaymakam Kapankaya, "Artık bir sivil toplum örgütü olarak çalışacaksınız. Kaş'ın sorunlarının çözümünde katkılarınızı bekliyoruz. Biz de sizler için her türlü katkıya hazırız" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Çiftçilere ithal saman dağıtıldı

TÜRKİYE Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından üreticilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ithal edilen saman, Gazipaşa Tarım Kredi Kooperatifi deposunda dağıtıldı. Tarım Kredi Kooperatifi'ne üye 50 çiftçinin saman başvurusunun ardından Bulgaristan'dan ithal edilen 27 ton saman, kilosu 50 kuruştan çiftçiye dağıtıldı. Gazipaşa Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yardımcısı Birsen Ataman, kooperatif üyesi çiftçilerin talepleri doğrultusunda saman ihtiyacının tespit edildiğini ve buna göre satın alma yoluna gittiklerini söyledi.

İthal samanın kilosunun 80 kuruş olduğunu fakat devlet desteği ile samanın kilosunun 50 kuruştan satıldığını belirten Ataman, "Ortaklarımızı talebi üzerine getirtmiş olduğumuz samanları teslim ettik. Çiftçilerimizin talebi olursa tekrar saman ithal edilebilir. Ama önümüz yaz mevsimi, çiftçilerimiz yeşil otlarla hayvanlarını doyurabilirler" dedi.

İthal samanlardan satın alan Karalar köyünden Ömer Nural, "20 büyükbaş havyanım var. Öncelikle Tarım Kredi Kooperatifine teşekkür ediyorum. 3 ton saman satın aldım. Saman ithalatını pek uygun görmüyorum, kendi yerli samanımız olsa daha iyi olurdu ama saman sıkıntısı olduğu için yapacak bir şey yok. Bu yıla kadar ithal saman kullanmadım" dedi.

Üreticilerden Hüseyin Doğan ise "Hayvanlarımıza samanlarım yetersiz geldiği için Tarım Kredi Kooperatifinin ithal ettiği samanlardan satın aldık. Kuraklık sebebi veya hava şartları sebebi ile Türkiye genelinde saman sıkıntısı yaşanıyor. Bu yıl ithal saman satın almak zorunda kaldık. Yoksa hayvanlarımız açlıktan zarar görecekti" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Saman dağıtımı

===

Gazipaşa turizminde milat

GAZİPAŞA'nın en büyük otel projesi Grand Akça Otel, 19 Nisan'da kapılarını müşterilerine açıyor. 100 oda ve 300 yatak kapasiteli otel, ilçenin ilk 4 yıldızlı oteli olacak. Gazipaşa'nın yıllarca yatırıma ve yatırımcıya aç kaldığını anlatan Grand Akça Oteli Genel Müdürü Ersin Erdoğan, kendilerinin ilçede çok sıcak karşılandığını söyledi. Yap-işlet-devret modeli ile 2023 yılına kadar kaba inşaat halinde olan oteli Avukat Kemal Akça'dan kiraladıklarını belirten Erdoğan, oteli mevcut haline getirmek için bugüne kadar 4 milyon lira harcadıklarını aktardı.

4 MİLYON HARCANDI

İhtiyaçlarının çok büyük kısmını ilçeden temin ettiklerini ve buna özen gösterdiklerini anlatan Erdoğan, "Otelimizde 70 personel çalışacak. Bunların sadece 2'si tanesi Alanya'dan, diğer 68 kişiyi Gazipaşa'dan alacağız. Tesisimiz mümkün olduğu müddetçe Gazipaşa'ya ve Gazipaşa halkına hizmet edecek" dedi. Turizm tesisini kurmadan önce çok araştırma yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Gazipaşa Havalimanı'nda yaşanan olumlu gelişmeler, yat limanında hızlanan çalışmalar bizlerin kararını kolaylaştırdı. 2015 yılında Gazipaşa'da kendimize ait 5 yıldızlı otel yapmayı hedefliyoruz" dedi.

TUR OPERATÖRLERİ GELMİYOR

İlçede başka otelin olmamasının kendilerini olumsuz etkilediğini kaydeden Erdoğan, başka otel olmadığı için tur operatörlerinin ilçeyle çalışmak istemediklerini söyledi. Erdoğan, "İlçede hizmet veren tek otel olduğumuz için yabancı turistleri Türkiye'ye getiren tur operatörleri bizimle çalışmak istemiyor. Bir otel için oluşturmaları gereken altyapıyı oluşturma gereği duymuyorlar. Bu da bizi zor durumda bırakıyor" diye konuştu.

Tur operatörleri gelmediği için yerli turiste yöneleceklerini kaydeden Erdoğan, "Bu yıl yüzde 95 iç pazara çalışacağız. Ocak, Şubat ve Mart aylarında kültür turizmi yapan Alman ve Fransızları ağırlayacağız. 12 ay açık tutmayı hedeflediğimiz otelimizin yabancı turistlere de hizmet verebilmesi için ilçemizde otel sayısının artması gerekiyor. Bunu da sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu vesile ile otelimizin restoranını ilçe halkına açacağımızı da belirtmek istiyorum" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Otel Müdürü Ersin Erdoğan ve otelden resimler

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ersin Erdoğan Gazipaşa Burdur Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olabilecek mi? Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali! İran Cumhurbaşkanı neden öldü? İran Cumhurbaşkanı nasıl öldü? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 20 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

title